reklama

Kwietnióweczki 2008

aga
hehe no pewnie isę zbiorę przy odrobinie czasu do lekarza i ze sobą...ale tam mi sie potwornie nie chce..mam dość juz samego biegania po gabinetach z dziećmi...ale pewnie nie będzie wyjścia bo lepiej żeby mi nogi jeszcze trochę posłużyły:-p

A dziewczyny...pytanie...
co z chrupkami kukurydzianymi????kiedy można je podać???
już zapomniałam kiedy młody je jadł....chyba coś ok 6m-cy...ale głowy sobie za to nie dam uciąć.....:rofl2:

jaka zimnica...brrr...ja nie wiem jak dziś będizemy kąpać małą...farelkę szlag trafił...mąż będzie dziś ją rozbierał i ogladał nagie przewody- moze naprawi:-pw domu mam 18 stopni:no::wściekła/y::baffled:
a dzwonłam do panów od ciepełka i pytam kiedy puszczą...a tu słyszę"cały blok musi u państwa wyrazić zgodę to puścimy"a sąsiedzi(starszego pokolenia) pewnie nie chcą teraz bo to płacić wcześniej by trzeba za ogrzewanie...paranoja.....:-(

reklama
witam dziewczyny :-)

U nas zimno nic się nie chce a do tego dzieciaki chore i jeszcze te zęby więc mamy komplet :-(
nocka bardziej chodzona niż leżona :-(
dziś na 13.30 idziemy do lekarza
rezerwacja terminu do pediatry jak do jakiegoś dobrego hotelu tyle zapisów :-D

Ada- buziaki dla Amirka z okazji 5 miesiąca:-):-)

Lena pytałaś o dynię z jabłkiem czy słodzić - NIE najlepiej kupić bardzo słodkie jabłka i będzie ok :-) a z dyni też trzeba wykroić odpowiednią część (czyli 0.5 cm od skóry w wzwyż )
ja nic nie dosładzam a jeśli coś ugotuję i jest mało słodkie to kaszka owocowa którą dodaję do deserków wszystko załatwia :-)

Anekha z tymi twoimi stopami bym nie ryzykowała i udała się do lekarza ja tez ze sobą nie chodzę ale czasami trzeba :-(
u mnie też zimnica w domu już się zastanawiam jak kąpać młodego czy gazem dogrzać a może farelkę do łazienki wstawić :-(
chrupki kukurydziane Natn wsuwa od 4 miesiąca ale pod moim nadzorem
z hippa są już ciasteczka dla naszych bąbli ale też pod nadzorem - ja jak młodemu daję do ręki to on od razu odgruza połowę więc trzeba uważać żeby się nie zadławił :-D
kombinezon za 180 zł. no nieźle - ceny są kosmiczne :szok:

aga_k-p jeśli chodzi o zabawki to my teraz jesteśmy na etapie wszystkich grających oto moje propozycje które u mnie się sprawdzają w 100%:-)

FISHER PRICE CENTRUM GIMNASTYCZNE MISIU L5066 (435019408) - Aukcje internetowe Allegro

AUTOBUS. J0893 MATTEL FISHER PRICE SUPER CENA. (424946151) - Aukcje internetowe Allegro

Fisher Price OBRAZKOWY USPOKAJACZ dźwięki *AKiJ* (438970595) - Aukcje internetowe Allegro

FISHER PRICE MUZYCZNA MATA FARMA KOPNIJ I GRAJ s_k (440030007) - Aukcje internetowe Allegro

MZ* Krokodyl z klockami Fisher Price J5293 (431317025) - Aukcje internetowe Allegro

!!! FISHER PRICE KLOCKI SENSORYCZNE !!! (433958150) - Aukcje internetowe Allegro

TELEFON DLA MALUSZKA firmy Fisher-Price (433503181) - Aukcje internetowe Allegro

i wiele innych takich jak jego ulubiona mata gimnastyczna i karuzelka :-)

a jeśli chcecie kupić zabawki naprawdę w dobrej cenie to mogę wam podać kontakt do dziewczyny która handluje na allegro zabawkami i ona wam załatwi taniej niż na allegro :-) ja właśnie złożyłam u niej zamówienie i sama wybierałam co mnie interesuje i nie byłam zdana na to co sprzedają na allegro :tak:tylko wybierała sobie zabawki z amerykańskich stron i sklepów :-) więc jeśli ktoś będzie zaiteresowany to piszcie :-)

buziaki dla wszystkich
i dużo zdrówka:-)

Witajcie w zimny, deszczowy dzionek :-)
wróciłliśmy znad morza było smerfastycznie.. nawet nam pogoda nie zepsuła wakacji :-)
Niemądrzy rodzice chceli zrobic córce przyjemność i wzieli spacerówkę... a córa mówi spacerówka bleeee.... no i się trochę nanosiliśmy Małej ;-) ale i tak było super ;-)

wiecie co.. ja to nie wiem, jak Wy to robicie, ze pamiętacie co która pisała :-) i się do tego odnosicie :-) ja to nie wiem .... ;-)

Lene... nie słódz :-)
Ruda... fajowe te zabawki... ale kurcze tyle kasy :-( ja tez muszę o jakiś zabawkach pomyśleć, bo Ania się nuuuudzzzi już wszystko.... ;-( a weny u mamy brak ;-)

a no i u nas fanaberii jedzeniowych ciąg dalszy... mama ma jedzenie... Ania nie chce.... Ania chce... mama nie ma... masakra... a coś mi sie wydaje, że w nocy to budzi się już tylko żeby sobie podziamdziać, a nie zeby jeść.... ech... dziś idziemy się zważyć.. :-)
no i za tydzień do pracy... buuuuuu ,.... :-(

miłego :*
i wszystkim 5 miesięczniakom buziaczki ode mnie i Ani :-*

hejka
u nas kolejna noc ok :tak:
tylko jak zwykle martwie sie wagą małej bo powinna juz miec minimum 6 kg a ma 5780 :-( wczoraj przy kąpieli tak sie wystraszylam bo miala strasznie widoczne żeberka, a jedno to tak wystawało dziwnie że sie wystraszylam :-(a to poprostu wczesniej miala bardziej nadety brzuszek a to taka chudzinka teraz. tesciowa mówi ze mój mąż był też zawsze w 3 centylu i że to może po nim, ale że faktycznie mało przybywa i powinnam zrobic morfologie czy nie za mało żelaza ajjj nie wiem, ale dzis do pediatry nie moglam isc bo dzis dzieci chore wiec jeszcze by sie cos przyczepiło do małej, ale juro pójde i zobczymy
An - a co tak was pochorowało? jak tam w nowym domku? no i jak sie rozwiazala sprawa z tesciowa?
Ruda - fajne te zabawki :tak: my mamy 2 maty, leżaczek, mnóstwo zabawek i maskotek, ale i tak najlepsza zabawka to komórka, pilot i gazeta :-D:rofl2:

iwonka
badanie nie zaszkodzi a moze pomoże ustalić czy czegoś nie brak:tak:bądż dobrej mysli;-)

Ruda
fajne zabaweczki
ciasteczka odpadają bo mała alergiczna a one pewnie mającoś z mleka...ale chrupy chyba kupić niech se "memła":-p

zmykam robić placki z jabłkami bo się młody uparł na nie

no my już po wizycie u lekarza
i nie jest źle :-)
małolaty tylko jakieś małe przeziębionko mają :tak:

justipa witamy z powrotem
fajnie że się wakacje udały :-)

a jeśli chodzi o pamięć co kto pisze - to ja takiej świetnej nie mam
zawsze korzystam z podpowiedzi pod wiadomością heheh;-):-)

Iwona weź może lepiej małej zrób takie zwykłe badania okresowe - dla własnej orientacji
ale może być tak że ta waga to dziedziczna po rodzinie :-)
u nas też zabawek multum :-D mąż cały czas wali z tyłka że jak tak dalej pójdzie to komis z zabawkami otworzę :-D ale co się nie robi dla dzieci :tak:
ja teraz zrobiłam już takie zbiorowe zamówienie za 2000 zł. i musi mi starczyć na długo :tak: zamówiłam już takie potrzebne rzeczy na potem jak nocnik jeździdło-popychacz, skoczek , edukacyjnych kilka zabawek , do samochodu na podróż - ogólnie muszą starczyć na dłużej
i tak mi się szykuje wyprowadzka z domu :tak:
jak mój stary zobaczy te paczki jak przyjdą to mnie chyba spakuje :-D

teraz jeszcze muszę zamówić fotelik samochodowy w przedziale 9-18kg. no i to będzie chyba wszycho :-D:tak:
a wy już macie fotelik jak tak to jakiej firmy :confused:bo ja od jakiegoś czasu przeglądam oceny fotelików i taki z górnej półki to koszt 1500zł. masakra :szok:
ale znalazłam taki z dobrymi ocenami z testów za przyzwoitą kasę i chyba go zamówię ;-)ma cztery gwiazdki więc bardzo dobrze :tak:
Fotel samochodowy Key 1 X-PLUS Aurora kolor 62 - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

Anekha no z chrupkami możesz już spróbować :tak:
a z ciachami szkoda że mała nie może bo mój to na nie aż warczy :-D

to do potem laseczki :-)

muszę się wziąść za jakąś robotę - a nic się nie chce :-(

Hej Laski! wiec tak zaczne od mojej blizniaczki......:)to fajnie ze to zadna ospa czy jakas inna cholera bo malal zas by podlapala....i super ze juz sie maja lepiej Domino to podkaszluje ale juz sporadycznie w nocy juz nie kaszle wiec mysle ze wsio na dobrej drodze.....a Sebek...katar okropny ma i inhalacje robie i inne leki do noska... i nic katar zrobil sie okropnie zielony i gesty i sam mu z nosa wycxieka.....niesety na kontroli lekarka powiedziala ze za dlugo to sie mu ciagnie.....i ze okropny ten sluz mu splywa po gardle ..jest to tak zwane zapalenie gardzielowe.... robilam wyniki badan krwi i moczu mocz ok a we krwi wyszedl stan zapalny wiec dostal antybiotyk na te infekcje te bakterie....i mam podawac 2 razy po jednej kropli do noska no zobaczymy...tylko serce sie kri ze znowu antybiotykiem jakims musi byc leczony...to chyba juz 4 od urodzenia.....ach...... a co do wozka to nie chce w nim siedziec za cholere musze nosic i nosic ...a nosidelko jeszcze nie zakupilam bo sie jeszcze zastanwiam moze dam rade.....tyle ze moj to tak jakos by chyba nie usiedzial w nim jak patrze co mi wywija co chwile musze zmieniac mu na racZkach pozycje..... marudny strasznie .....ciagle go nosze.....i poszedl wczoraj spac kolo 12 i wstal juz o 2 i plakal..... a dzis nie chce cos jesc znowu......pojekuje ciagle i wklada raczki do buziiii ciagle.......moze zeby mu jednoczesnie ida jeju szkoda ze nie potrafie mu pomoc....................................Karola fajne zabawki...tylko kosmo ceny a ta dziewczyna z allegro to o ile taniej sprzedaje??? podaj przyklady.... moze wytrzepei ze skarbonki hihihihi.........Iwonka to jakas chyba infekcja w powietrzu......sama juz nie wiem skad to ma czy od kogos nie no chyba od kogos a taka zdradliwa pogoda ze szok..........Lene ja nie mam pojecia jak to zrobic czy zaslodzic ...taka ze mnie gosposia hihihihii...............Anetha nie pomoge ci tez co do nozek bo ja nie mialam nigdy takiej przypadlosci idz do lekarza bo moze cos tam sie dzieje jakis stan zapalny albo co i sie bedziesz niepotrzebnie meczyc.!!!!!!!!!Anetha....Anitka sliczna i fajnie zriobione te foty zapodaj link gdzie mozna pobrac ten program az milo sie oglada...... Amirku i Anitko wsiego naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kasiak z dziecmi mozna spokojnie wycjodzic do -5 stopni nawet ale wiadomo ze nie na dlugo i nie na jakies sielne wiatry i deszcze............................................................Justipa i jak bylo????ach te morze...... ja sama czasem zapominam ktora co pisala...wiec sie nie martw hahaha m,ozg musze lansowac po tej czytance hihihihi no chyba ze dwa slowa na klrzyz napisane hihihihi..........................................................................................................................Aga a o mnie to zapominialas dobra dobra zapamietam sobie hahahaha...........................................An a jak Jeremiaszkowi wychodzily zabki na dole to miala mocno zaczerwienieone? bo moj strasznie ma te dwa punkty czerwone.............................................Oj laseczki ale ja padnieta jestem kiedy ten koszmar sie skonczy......kiedy Oni beda zdrowi juz......ah.......

jeśli chodzi o zabawki to mogę podać maila do Justyny która się tym zajmuje ona jest z Chicago i co do ceny to się idzie dogadać :tak: przeważnie taniej o 30% przy takim zamówieniu jak ja robiłam to jest kupa kasy :tak:
cena zależy też od zabawek jakie chcesz bo niektóre są np. w promocji więc będą tanie a inne nie więc ja takich nie zamawiam hehe:-)
justaallegro@interia.eu możecie śmiało do niej pisać naprawdę super babka my też się poznałyśmy przez allegro
jak będziecie pisać to napiszcie że namiary dostałyście od Karoliny z Bydgoszczy bo pewnie będzie się dziwiła skąd macie jej maila :szok:

DZień dobry!!

Dzięki za życzonka:-)

ANEKHA no właśnie ja muszę podac zupy przez butelkę deserek zje ale inne nie i koniec poza tym i tu mamy problem bo mój glodomor chce żeby mu szybko leciało i wyrywa mi wciąż łyżeczkę ręcę opadają:dry: ale tzra próbowac niestety bo potem mięsko a tego z butelki juz nie zje:sorry2:

RUDA faj ny namiar dzięki miałam zamiar cos małemu własnie zakupić więc skorzystam chętnie:tak:

JUSTIPA no morze mi się marzy witaj z powrotem:-)

ALUNIA umęczysz się bidulko dużo zdrówka zyczę:happy:

IWONKA nie martw sie może faktycznie tak ma mój tez jest na 25 centylu non stop a je dużo a prybywa mało więc nie martw się no chyba,że dla pewności zasięgniesz rady innego pediatry:happy:

reklama
Witam dziewczyny

U nas nocka ok.
chłopaki już się lepiej czują i dali mamie pospać :-)
wrócił apetyt więc więcej siły na pokonanie choróbska :-D

pogoda jakby dziś lepsza ale jeszcze na spacerek nie wyjdziemy :-(
a widzę że dzieciaki dostają już w głowę od siedzenia w domku :-D
ja zresztą też :crazy:

ok zajrzę potem zobaczyć co tam u was
buźka :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry