reklama

Kwietnióweczki 2008

Firanka Nicola prześliczna i tak jak Nitka kudłacz i przez te włoski na takie "dorosłe" obie wyglądają że się na dziwić nie mogę.

Anrusku a Twoja córcia wsuwa jabłuszka skoro sady blisko?

Reniu straszny spryciarz ten Twój mały... Od cioci zjeść a od mamy nie chcieć nie ładnie. Mary gdzieś przez 2 tygodnie stawiała opór i jadła 3-4 łyżeczki a połowa słoika była na śliniaku a potem jak załapała to poszło. Ale coś w tym jest żeby poczekać aż dziecko zacznie się same interesować że rodzice coś jedzą. Mary siedzi na kolanach i tak się przygląda a jak jej coś podstawić to rybkę od razu robi. ;-)

Iwonka nieźle Natalkę wyszkoliłaś :-):-):-) My pracujemy nad siadaniem i obrotami z pleców na brzuszek bo z brzuszka na plecki czasami wiyjdzie i jest wrzask bo by chciała z powrotem na brzuch. Podajesz Natalce Sinlac? Z butli czy łyżeczką? miałaś jakiś przepis na pure? Ja na razie 6 razy jej dawałam i dopiero załapała przedwczoraj że to dobre;-);-);-) i zaczyna się robić okrąglutka bo już na długość tak nie rośnie. teraz jesteśmy pomiędzy 68 a 74 więc sporo ciuszków jeszcze dobrych.

Aluś szkoda Sebcia a moze on ma jakąś alergie albo nawracającą infekcję w nosku np. bakteryjną i trzeba mu wymaz zrobić?

Aduś kiedy będziesz w Warszawie z wizytą? Może jakieś spotkanko?

Ruda specjalistko od zakupów w końcu udało mi sie kupić pianinko, garnuszek i żyrafę z klockami wszystko fp. Używane ale na zdjęciach super wszystko wygląda. Zmieściłam się w budżecie i jeszcze zostało. Teraz poluje na krzesełko.;-);-);-) No ale pingwinek zniknął z allegro.bbuuu

Lene jak tam Hanulka?

AN Jeremiaszek nadal tak ładnie śpi w nocy czy tylko on daje sie mamie wyspać?

Silka odezwałaś sie i zniknęłaś? Alanek śliczny...

Jak kogoś pominęłam o przepraszam;-);-);-)

reklama
Hej hej
ooo a tu weekendowo pusto....

Aga
hehe ja też próbuję róznych sposobów żeby tylko zjadła:-p
apropo jedzenia to dziś zjadła z 40-50 ml dyni z indykiem hippa- co u nas jest dużym sukcesem hehe:tak:

a to jest ulubiony sposób jedzenia zupki mojej córci:
je-zupke.jpg

Pozdrawiam wszystkie!!!!:happy::happy::happy:

Czesc Lady!
Ada---- no w ciazy z tymi batonami to bylo jakies nieporozumienie i dupsko tylko uroslo i teraz z nim walcz!!! masakra... ale wczoraj az 4 knopersy wciagnelam!!! ale mnie wzielo !

Anetha ---- Anitka jest cudowna ;]
a ten Ketotifen w sumie na co on jest? jakie ma dzialanie?????

Renia Bartus rzadny jakiejsc nowej buzki :P moze pochodz po sasiadkach? niech dzis karmi jolka a jutro Anka hahahahahah ;p a tak serio to ja sie ciesze ze ten etap zazegnalismy juz z Sebciem :)

Anrus pozdrawiam rownie goraco! Okres powiadasz? no to okazja znowu zapylic trafnie hihihihihi moze braciszek?"P

Firanka zawsze Iwonka miala presje ze najmlodsza < Iwonka mamy nowego kota> hihihi a Nikola podobna strasznie do Ciebie :)podobienstwo uderzajace :)

Aga .......
1. Spiewam
2. Rozśmieszam
3. Trzymam w zębach grając zabawkę
4. Trzymam i obracam butelkę z wodą - to najlepsze
5. Sama coś jem lub pije

Vice versa widze ze nie tylko ja wyciagam z siebie osme poty!!!!! u mnie to samo tyle ze ja ostatnio jestem na etapie wlanczania podczas karmienia pochlaniacza pary i stoje jak ta walnieta z dzieckiem pod nim i wlanczam jeszcze lamke szumii i swiewci i jeszcze sie bujam pod tym hahahaha akle dzialal a przy tym spiewanie sranie w banie dzien w dzien hahah co dzine cos innego ostatnio musialam trzaskac drzwiczkami i cud jak przetrwaja jeszcze jeden sezon hjahahahha

Ja przy Dominiku balalm sie strasznie tez zostawiac jego z tesciowa bo ona jak dziecko tylko kaszlnie jjej sie wydaje ze ono sie dlawi i szarpie nim trzesie az dziecko sie balo mowie ci a mnie nerwy szarpaly.... az glos musialam do tesciowej podniesc by zaprzestala tak robic..... wiem co czujesz trzeba zagryzc zeby i isc do przodu... nic nie zrobisz no chyba ze cos nowego wymyslisz albo do tyrki nie podziesz na okres wychowawczy...a tak nie ma wyjscia....

A jesli chodzi o alergie to wiesz lekarka mowila ze jak po tygodniu stosowania zyrtecku nie bedzie zadnej poprawy to zeby odstawic lek bo jakby byla alergia to juz poprawa by byla a tak to nie ma sensu skoro mu nie pomaga a jesli chodzi o wymaz to jeszcze tydzien i bede mogla isc bo trzeba odczekac 14 dni od antybiotykoterapi......

Mój Sebol dzis spal jak zawsze cudnie ....... hahahahah zaciskac zeby trzeba niesetyyyyyyyyyyyyyyyy
Zjadl mi dzis calego dlugiego banana zmiksowanego a jak juz sie skonczylo to tak zapiszczal jakbym mukrzywde robila ale wiecej mu nie dalam.... ogolnie je juz mi fajnie przejsciowka.... marudzi jak cholera chyba gorzej sie nie da! na dworze spalismy ze 1,5 godzinki i teraz w domku ogladamy teltubisie! i maje koleczko graniaste.....

zdjec natrzaskalam troszke i pokaze pozniej jak mnie maz wpusci na swojego kompa bo u mnie nie mam wgranego sterownika do portu usb tazke tylko jeden mi chodzi na neta:)

ALA sebcio czarujacy chłopak:-D:-D:-D

ANEKHA od jedznie miała katar a o czego wiesz czy od mleka sojowego...bo często ono też właśnie uczula:blink: ja mam ten kitoffen w domu miałam też dać na katar ale dałam 5 dni zyrtec i wsio....a katar u nas był wirusowy....kitoffen ponoc można podawać dłużej...i nie robi wielkich szkód ponoć jak zyrtec...

spadam sie zająć małym....:-) bo woła mamusie swą:rofl2:

aga_k-p co do tych jabłuszek to różnie bywa ale w sadzie to sama możesz zobaczyć w galerii jak jej smakowało :-D

Mała jak je to też różne takie sposoby musze wymyślać bo do płowy zjada a potem już ręce mi wkłada razem z jedzeniem i wszystko jest brudne niestety

firanka ja znam taka stronkę na której sama mam profil Milenki www.bobasy.pl a nasz to www.bobasy.pl/milenanna

A ja niewiem czy ja dobrze robię bo Milenka już też nieje cyca między 7-16 tylko w nocy kurczę to i 4nawet5 razy budzi się i je, tylko że ona jak jej dam cycusia to już mi nic nie chce jeść kurcze co mam robić i jak ją karmić niech ktoś mi napisze czy dobrze robię
rano około6-7 cycuś po godzinie kaszka manna ta ekspresowa 4łyżeczki tak na gęsto zrobione i do tego zmieszane jabłko przecier swojej produkcjii:-), o godzinie 13 obiadek słoiczek zupki swojej produkcjii, o 15,30-16 cycuś około18.00 kaszka manna lub pełnoprzenna albo ryzowa też z przecierem z jakiś owoców i o 20.00 cycuś i spać
Jak myślicie czy to jest odpowiedni rozkład pokarmów czy coś robię nie tak zresztą potem w nocy jeszcze je około1, 3,5 i o 7
Aluniu może i jest to dobry pomysł bo z Milenką zeszło nam tak dobre 4,5roku to jakby tak zacząć teraz starania o braciszka to może wyrobilibyśmy się wciągu pięciu lat:-D znowu
Co do pracy to ja nie wracam wzięłam urlop wychowawczy i się wkurzyłam bo myślałm zę wezmę zasiłek ale niestety zarobki męża przerosły o 28 zł stawkę :baffled: i jesteśmy teraz utrzymankami męża :-D
Pozdrawiam Wszystkie Kwietnióweczki

reklama
Alunia Sebcio super piękny i przystojny mężczyzna!!!:-D:-D:-D No ale z tym jedzeniem to widzę że ja aż tak nie muszę kombinować;-);-);-) i drzwi wykańczać.

Aga moja też się tak rwie do słoiczka;-);-);-)

Anrusku u Mary schemat podobny.
7 Cycuś na śniadanie
10 po drzemce deserek
11 kaszka Sinlac
14.30 zupka
16 cycuś
18 desrek
19 cycuś
23 cycuś

no ale w nocy brak karmienia. :-):-):-)Choć się budzi to jej nie karmie.
Twój plan wyglada ok poza tym jedzeniem w nocy. Pieszczocha straszna tyle razy mamę cycać bo to na pewno nie głód. I ma jedna długą przerwę pomiędzy poranną kaszką a zupką - ponad 5 godzin? Sama też nie wiem czy plan jest dobry ale na razie się go trzymamy i skonsultujemy na następnej wizycie u naszej pediatry.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry