reklama

Kwietnióweczki 2008

KAROLA na pewno będzie dobrze :-):-):-) niech fasolka rośnie na zdrowie i radość mamusi:-):-):-):-)

a mój bąk se śpi właśnie go położyłam więc idę na kanape przed tv.....

reklama
cześć laseczki:) niedawno się obudziłam i jakoś nie mogę już spać, więc postanowiłam zajrzeć do Was:) mała jeszcze śpi...tak wogóle to znowu mam pytanko, jak wygląda harmongram karmienia waszych maleństw? bo ja nie jestem pewna czy u nas jest wszystko ok...
około 8.30 (cyc)
9.30-10.00 (kaszka mleczno ryżowa lub owsianka)

w między czasie oczywiście herbatka owocowa i spanie

ok 13.00-13.30 (obiadek-sama przygotowuje)

znowu herbatka i spanie...
ok 16.00-16.30 (cyc)

18.00 (deserek)
ok 20.00 (cyc) i czasami jak jeszcze nie chce spać to jeszcze raz (cyc) przed spaniem...w nocy nie je..czy u was wygląda to podobnie? pozdrawiam:)

hej hej
ale wczoraj byłam padnięta, już nie miałam siły zaglądać do Was...
zasnęlam razem z malą po 20 ...spała ładnie także nockę uważam za udaną:-)

Ruda
noo 7 tydzień..to nieżle...ładna kropka już:-)Nie zamartwiaj sie na zapas lekami...zobaczysz że będzie wszystko dobrze...ja brałam sporo leków i mała zdrowa...także nalezy być dobrej mysli..bo nerwy cieżarnej nie wskazane przecież;-)

Monia
spokojnie...dziecko każde inne..różnie to z karmieniami wygląda...zwłaszcza że Ty jeszce piersia karmisz....
u nas jest ok 7-8 kaszka z owocami
potem jest jakeis picie herbatki hippa albo woda bo soków nie podaję...
potem ok 12.00 jest mniejsze mleko( mneijsze czytaj bez dodatków ok 180ml)
potem picie
potem koło 15 obiadek( u nas na mleko cały czas... :wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::wściekła/y:)aaa no właśnie cały sloik mała wczoraj w końcu wpałaszowała:-)na 2 raty coprawda przed drzemką i resztę po niej...ale zjadla:-p
potem picie
i na kolacjęok 19.00 mamy sinlac( na melku zazwyczaj)
w nocy picie( zazwyczaj woda..czasem herbatka)
w nocy zazwyczaj jeszce jedt mleko ok 150ml(bez dodatków) ale też nie każdej nocy ma na nie ochotę
..ale to że moja tak je nie znaczy że inne dzieci też tak mają jesc;-)
o spaniu kiedyś tam już pisałam że zazwyczaj 2 drzemki po 30-40 min w dzień są to już się nie będę powtarzać.

zmykam bo się małą piekli:-D
Miłego dnia!!!!:happy::happy::happy:Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku!!!!

Ostatnia edycja:
Ruda - będzie dobrze, trzymam kciuki za fasolke :tak:
Moncia - u mnie to naprawde różnie bywa :dry: tym bardziej ze mała w żłobku a tam to nie skontroluje co o ktorej, ale mniej wiecej ejst tak że okolo 6 cyc, kolo 8.30 w zlobku mleko, kolo 10 drugie sniadanko, kolo 13 obiadek, kolo 15-16 podwieczorek, kolo 17 cyc, 19.30 mleko, w nocy ze 2 racy cyc
teraz jak jestesmy w domku to jest troche pogmatwane i pozamieniane ;-)

witam się

u nas nocki jak zawsze bezproblemowo

Monia u nas to wygląda tak

10 - mleko z kaszką 210ml
11- śniadanie z mamą tz. środek z kawałka chleba z wędliną lub jajkiem , serem
13 - obiad (mój lub ze słoika z kleikiem ryżowym )
17 - deser na kaszce i biszkoptach
18- obiad z mamą zależy co jest zawsze troszkę skubnie ode mnie
17- 21 przekąski nie za dużo ale są pół kanapki mlecznej albo biszkopty chrupki
22-23 mleko z kaszką 210ml.

oczywiście w między czasie picie herbata , kompot, sok różnie zależy co mamy danego dnia
ze spanie to jest u nas różnie raz śpi raz nie nie ma przymusu jak zaśnie to się mama cieszy jak nie to trudno
za zwyczaj są to 2 drzemki w ciągu dnia po 0,5 godz. o 12 i 17.30

Aga no to ładnie padnięta byłaś że tak z malutką sobie zasnęłaś ja już nie pamiętam kiedy poszłam szybciej spać niż po 24 :tak:
ale może w końcu się wyspałaś po tych waszych nocnych wojażach :-)

Iwona jeśli chodzi o te robale to ja właśnie miałam takie kratki jak dałaś linka bynajmniej tak samo wyglądały :tak:ale firmy nie pamiętam dobrze że są bez zapachu

Renata hehe Zuzia powiadasz :-D no nigdy nic nie wiadomo może jeszcze będziesz miała Zuzę

Resztę mamusiek buziam słodko i miłego dnia życzę :-)

WITAM

e to mój żre i żre mleka jeszcze:-D:-D

6 rano mleczko

10 mleko z kaszką albo sinlac choć kaszki nie za bardzo lubi

13 obiad od dwóch dni je go ale pomieszany z owocami inaczej nie tknie:baffled:

16.30 mleko z sinlaciem

20 mleko na noc z kleikiem albo sinlac i 3 w nocy mleko i wszystko w granicach 170 ml zagęszczone i coś tam przegryzie w tarkcie chrupek chlebek

Ada
e tam..niech je mleko a co:-)
mój syn miał 2 lata i jeszcze potrafił 3 butle mleka wydoić w ciagu nocy:-D:-D:-D potem już tak nie ..ale sporo pił mleka i dość długo.Do tej pory kakao na noc obowiązkowo..zimne oczywiście bo ciepłego nie tknie:-p
Aaa morele...porażka....wczoraj już po południu buzia czerwona cala....:baffled::baffled::baffled:już dziś nie dawałam.jeszcze muszą poczekać takie wynalazki.

ANEKHA a prbowałaś nektarynki albo śliwki jagody albo gruszki mój na to nawet ok nic nie miał jedynie śliwki przeczyściły lekko buniaczek ale ogólnie ok....tzn nektraynki pił soczek nie dużo i wsio ok a słoik naktarynek na deser chce dać dopiero

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
CZESC DZIOSZKI!!!!

Jestem w Niebie :)

kazdej zycze takieg relaksu...

malego mi wyrywaja z rak nawet jak poplakiwac chce.... w nocy mama mi zabiera malego do siebie!!!w dzien dziadek bawi i babcia karmi ciagle czyms..maly zadowolony ciagle cos sie dzieje a mnie mama na solarium wygonila!!!! mowia ze przytylo mi sie walic dla mnie 62 kilo jest git..

buziam kazda i juz mykam papapapapa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry