reklama

Kwietnióweczki 2008

Nie ma idealnych pieluch, bo każda pupa jest inna.
Ja chyba kupię po paczce pampers, hagisy (ale te zielone niebieskie są koszmarne), i paczkę happy.
Wiem też, że dobre są biedronkowe Dada, Lidla Cien, rossmanowskie, i tesko, ale tych to będę używać trochę później.
A na tetrę maż aż ciarki, bo był taki dzień, że byłam u mojej siostry jej syn Mati miał wtedy ze 3miesiące, na dworze zimno, plucha i pieluchy się skończyły. To moja siostra zadzwoniła do męża by po drodze z pracy kupił pieluchy, a my przez kilka godzin męczyłyśmy się z tetrą. Co małego przebrałyśmy, to chlust i zalane wszystko! Po kilku godzinach młody miał czerwony tyłek, my byłyśmy padnięte i obsikane. Ble. Tetra dobra jest do podkładania pod buzię, wycierania buzi itp. ale nie jako pielucha.
Zresztą pranie, suszenie, prasowanie drożej kosztuje nisz paczka pieluch jednorazowych. No i jeszcze częściej w tetrze pupy się podrażniają więc więcej kremów itp.

reklama
Aduś jak ci brakuje kilogramów to chętnie oddam. Bo ja mam już 8kg na plusie, jak nie więcej bo ten stan był z poniedziałku jutro rano mam kontrolę więc zobaczymy ile po obiedzie u teściowej ważymy;-)
Nosz ci nasi faceci, to mają wyobrażenie. Gadać, bawić się i co jeszcze.
Mamy jeszcze trochę czasu może uda nam sie uświadomić naszych panów co to niemowlę, ale powtarzam może, a może jest głębokie i szerokie:-D

właśnie Masiek ja też słyszałam o huggies że ponoć dobre a jeśli chodzi o tetrę to strzeże nie mam zamiaru sie nią bawić z tym sikaniem co 5 minut trzeba zmieniać a co do uświadamiania oj to będzie trudno bo mój ma dziwne baaaaaardzo dziwne spostrzeżenia na temat dzieci...:tak::-D skąd to mu się w głowie wzięło... może on myśli że jak dzieci sie rodzą to już gadają :-D:happy2:...hmmm muszę zakupić mu jakiś podręcznik dla taty o rozwoju dzieci

Masiek , Aduś dziękuje:tak::-)

co do facetów to macie racje:-D
ja słyszałam że najbardziej sie opłacają (finansowo) pampersy bo w promocji kosztują około 46zl i czasem sa husteczki gratis:-)

:-)Aduś co do kilogramków .... to ja Ci też chętnie oddam trochę bo mam już jaakieś 12 kg na plusie :zawstydzona/y: ale pocieszające jest to że jak niecały miesiąc temu sie ważyłam na wadze elektronicznej to ważyłam tyle co dziś na tej mojej nowej:-)

Ja już zaraz zmykam się umyć i do łóżeczka.
Bo mi brzuszek zaczyna ciążyć a Leon wykonuje jakieś dziwne ruchy.
No i rano muszę wstać na 9 w przychodni, czyli gdzieś około7 muszę wstać.

A wiecie, że w 21tyg. dzieci zaczynają słyszeć. Jak to przeczytałam, to pomyślałam sobie, że ochoo no to teraz trzeba słuchać odpowiedniej muzyki, rozmawiać z maluszkiem. No i jak w książce Doroty Terakowskiej "Ono" można zacząć tłumaczyć mu świat:)

Oki zmykam bo gębuś mi całą gebusią się ziewa

DOBRANOC

MASIEK miłej nocki i słodkich senków

Ja właśnie wiem że nasze dzidzie już słyszą ja mam już 23 tydzień więc zacznę z nią rozmawiać i jej opowiadac jak ma doświadczonego tatę:tak::-D;-):happy2:

reklama
ada04
:-D mój mężczyzna jest uświadomiony, a gust mamy taki sam, więc nie przewiduję większych problemów i z pewnością sobie poradzi. Będzie miał okazję się wykazać :tak:.
"Co ma być to będzie" - oczywiście, więc dlatego nie zamierzam się spieszyć. Tak, jestem po prostu wewnętrznie bardziej spokojna. Plan A i B jest przygotowany, a realizacja jest wyznaczona na "godzinę zero" niezależnie od tego, kiedy ona wybije. Zawsze tak działamy i nie zdarzyła nam się wpadka, więc tej wersji będziemy się trzymać. :-)

Dziewczyny,
mam do Was inne pytanie. Czy zastanawiałyście się nad pobieraniem krwi pępowinowej? Jakie macie opinie na ten temat? Będę wdzięczna.

Miłego tygodnia życzę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry