reklama

Kwietnióweczki 2008

Aaaaaaaaa... Ja te liście kupiłam w aptece. Podobno one pobudzają macicę do skurczy... Kasia wstawiła fajny artykuł o tym w wątku Przydatne Informacje :tak:

reklama
Dobra laski... Widzę, że śpicie śpioszki jedne, to ja się biorę za sprzątanie, zakupy i obiadek :tak: Zajrzę później :-)

Buźki !!!!!!!!!!!!!!

Dzień dobry, choć jak dla mnie aaa kotki dwa.....
Mirelka noś w końcu sobie przypomniałaś o cioteczkach na bb

jak tylko przyjedzie babcia idę do lekarza, bo ciągle marznę, męczy mnie zgaga i drętwieją mi nogi:baffled:

rozstępy :wściekła/y: całą ciąże się smarowałam regularnie trzy razy dziennie i nic nie miałam, a teraz gdy nie mam czasu na smarowanie złośliwie powyłaziły :wściekła/y: :crazy:

Hej laski!!!!!
Witam wszystkie z rana.....

Mi zamontowali właśnie necika w domu....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
raczej po narkozie bo jak małego wyjęli to coś się zaczęło dziać i mnie uśpili czytalam ze magę wystąpić pewne objawy po narkozie ale to już 3tydzień niedługo będzie, a ja wieczorem pod kołdrą, kocem i z termoforem bo zimno mi.

Tak Masiu bede was nawiedzać cały czas teraz :-):-):-):-)mieli w czwartek montować a przyszli i właśnie zrobili.....moja koleżanka tez miała takie objawy po narkozie plus jeszcze ogromne zwroty głowy z czasem przeszło ale podejdź sprawdź....

Adus pilnuj ładu na bb:-)
A ja zmykam. Babcia przyszła chętna i radosna, chyba już nie pamięta, że mały wczoraj siknął jej w twarz, że jak ulał to całe ramię babci zafajdał. :rofl2:

reklama
Heja Heja :-D

Witaj Silka!

Bardzo się cieszę, widząc Cię już w lepszym humorku i samopoczuciu :) No to rodzimy :)
Ja już od dłuższego czasu jestem nastawiona i czekam, ale chyba za bardzo przeżywam i coś mi się "przyblokowało". Albo Patrysia zwyczajnie nie dojrzała do wyjścia. Ale tak jak myślałam, dzisiaj już mi zeszło to całe napięcie całe szczęście. Chociaż w nocy około 2:00 miałam jakieś tam skurcze, wygrzewałam sobie brzusio o półśladki mężusia i jakoś zasnęłam.
Silka, my możemy jeszcze 2 tygodnie czekać, byle nasze dzieciątka urodziły się zdrowe i silne no nie?

Lady - słoneczko nasze, troszkę Ci się pory wschodzenia pomyliły hehe :)) Ale nawet jak jesteś niewyspana i wymęczona to masz super humor, jak Ty to robisz kociczko :)) Nam też od razu sie do Ciebie buzie szczerzą.

Tak wogóle dzień dobry kochane dziewuszki :))

Ja dzisiaj lecę do ginka, zobaczymy co w trawie piszczy (a trawa wygolona heh, wczoraj kusiłam mężusia na małe co nieco :-D).
U mnie w domu od rana psoty i żarty, a u Was? Prima Aprilis?

Jak wrócisz daj cynka :-)

Hej laseczki :-)
Iza a u ciebie dziś już 10 miesiąc się zaczyna :-D tylko że okienek zabrakło :-p ojj przepraszam za moje zarciki, zycze zebys szybciutko urodziła swoją księżniczkę :tak:
Silka u ciebie to juz na dniach Alanek się upomni o cyca, dobrze ze masz jeszcze cierpliwość :tak: a zaraz bedzie po wszystkim :-)
Lady przez ta jedna noc chyba zadnej jeszcze nie pogratulujesz :-p a mój to planuje raz ze weekend bo on do pracy musi chodzić, a dwa ze w tym tygodniu bo nastepny tydzien ma lżejszy od pracy :baffled: no ale weś i weś jak tu niunia jeszcze nie planuje wyjścia :sorry2: Moja bardzo dobra kolezanka ma 4.04 urodzinki i ja to bym akurat tą date chciala zarezerwować :-D:-D:-D czy myślicie ze jakbym tak na "prima aprilisowy" zarcik powiedziala mezowi ze rodze to by był niesmaczny zarcik? :rofl2:

No ja mojejmu takiego żarcika nie trzasne bo on tez bardzo juz czeka na małą a sama wiesz<wiecie>jak tio jest jak człowiek robi sobie nadzieje...cieszy sie a potem okazuje sie ze nic z tego więc taki żart odpuszczam :tak:

To prawda Iwonka różnie bywa ale ja jakoś tak czuję że pochodzę jeszcze kawałek czasu z brzuchem i tymi opuchniętymi giczołami :-):-) takie mam przeczucie a co będzie niebawem się okaze :-D:-D
Ubolewam jeszcze z powodu rozstępów na brzuchu, których do tej pory nie miałam a w ostatnich dniach zaczęły pojawiać się nie wiadomo skąd :szok:

Ale ja zazdroszczę dziewczynom, które maluchy mają już przy sobie !!! Wiem że niedługo pozostałe tez do nich dołączą ale ten czas oczekiwania tak się ciąąąągnie...

Heja Mirelka :-) no a ja miałam inaczej przez cała ciąze zadnych roztepów a dopiero pierwsze po nawałnicy pokarmowej na piersiach...i po zrzucaniu kilogramow na zewnetrznej stronie ud....teraz poki co nic nie widze jeszzcze nowego poza mocno widocznymi żyłami na brzuszku....

Czesc dziewczyny :-) Ja tez melduje sie 2w1 ;-):happy::-p

Najserdeczniejsze gratulacje dla rozdwojonych. Az mam łzy w oczach kiedy czytam relację z porodów:-p Przyznam, ze zazdroszczę takich lekkich i szybkich. Ja nie miałam szczescia przy pierwszym i czarno widzę nadchodchodzący:sorry2:

Ja tez spać w nocy nie mogę, dokucza mi kregosłup i ogolna ociężałość. Przekrecenie się z boku na bok okupione jest jęczeniem jak nie wiem co:blink: Mam tez bóle w podbrzuszu i czeste skurcze ale jezscze nei na tyle bolesne co bym chciała:tak:
Dziś mam usg i wizytę wiec pewnie wiecej się dowiem:-)

Bardzo wspołczuje Mamusiom, które rodzą pierwszy raz i juz nie mogą się doczekać. Sama wiem jak to jest. Ale uwierzcie bedziecie marzyly jezscze nie raz aby ten czas się cofnał a wasze pociechy były choc na trochę w brzuchu:happy: A to juz niestety nei bedzie mozliwe. Cieszcie się ostatnimi chwilami wolności, idzcie do kina, do kosmetyczki , na zakupy. Potem bedzie musiało upłynąć duzo czasu zanim cokolwiek w żółwim tempie bedzie wracało do normalności:tak:

Sama chciałabym juz miec to za sobą, ale jak się rodzi drugi raz to juz człowiek wie w co się pcha:-)i ma się inną perspektywe, bo mądrość ze to szybko mija jest myślą przewodnią ;-):-D

Ja to samo mam w nocy ciezko sie obrucic ale nie zpowodu brzucha czy co tylko bol w kroczu miedzy nogami w kosciach lonowych tam i z jekiem te przewroty powoli musze robic..i boli mnie tez wtedy po bokach biodra ajj.....nawet nog nie moge zgiac w kolanach bo tez boli....

A co do dzieci to czy pierwsze mialam czy tez spodziewam sie drugie to dla mnie ciagle jak bylby to moj pierwszy raz tak mocno sie nie moge doczekac jej..nawet majac na swiadomosci ile mnie tych nocy nieprzespanych czeka...ale po moim synku widze ze warto to przejsc.... on mi tyle radosci daje w zyciu ....

Dzień dobry, choć jak dla mnie aaa kotki dwa.....
Mirelka noś w końcu sobie przypomniałaś o cioteczkach na bb

jak tylko przyjedzie babcia idę do lekarza, bo ciągle marznę, męczy mnie zgaga i drętwieją mi nogi:baffled:

rozstępy :wściekła/y: całą ciąże się smarowałam regularnie trzy razy dziennie i nic nie miałam, a teraz gdy nie mam czasu na smarowanie złośliwie powyłaziły :wściekła/y: :crazy:

Masiu no widzisz ja sie smarowalm przy pierwszej ciazy caly czas i rozstepy dopiero sie pojawily po porodzie...wiec nie wierze w te kremy kremiki kto ma miec rozstepy to bedzie je mial to zalezy od organizmy on skory itp... jedyne co radze jak juz ma sie rozstepy to smarowac kremami na rozstepy dalej bo wtedy to widze dopiero dzialanie ze jak sa czerwone lekko albo duze to niweluje rozmiar i kolor zanika a tak to o kant dupe rozbic...

Hej laski!!!!!
Witam wszystkie z rana.....

Mi zamontowali właśnie necika w domu.....aż nie usnę z wrażenia dziś aż mój się na mnie wkurza ale niech spada....:-):-):-):-):-)

Hello Adula :):-)

No fajowo ze masz necik teraz to se spokojnie bedzie mozna pogadac a nie w tej knajoie w takim zgielku:) tera relaks :):-D

No ja se odespalam przysnelam kolo 8 na 2 godzinki i teraz biore sie za sprzatanie a potem z synkiem na rower kolejny dzien nauki i znowu sie nabiegam aj...a brzuch mi na to jzu nie pozwala bo wtedy rwie jak cholera a i nie wspomne o plerach ahaha :-)

Sila-----a Ty na porodówe sio!!!! hihihi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry