reklama

Kwietniówki 2010!!!

Barbarka, na zamkniety mozna sie dostac tylko jak ma sie zaproszenie od aniam. Ustaliłysmy limit 100 postów, aby dostac takie zaproszenie, takze pisz dalej dzielnie i zgłos sie do aniam jak stuknie Ci 100. Juz niewiele Ci zostało:)

Czyli muszę dotrzymać danego sobie słowa, przynajmniej jedno skrobnięcie dziennie, bo akurat 44 dni mi zostały do terminu;-);-)

reklama
dziewczyny zmienie temat
czuje sie taka ciezka i sloniowata, nie wstaje z łóżka tylko sie wygrzebuje
zmieniam bok co chwila i za kazdym razem jest to nie lada wysilek
siusiam co chwile no i pije co chwile
wszedzie mnie cos kuje gniecie i przeszkadza
do tego Hanusia chcialaby caly czas sie bawic a ja nie mam sily jej towarzyszyc i malutka sie ostatnio taka bardziej samodzielna zrobila az mi jej czasem szkoda
w ogole mnie wzruszyla bo rozdrabnialam marchew w szatkownicy elektrycznej do tego ryzu i jak rozkrecalam maszynke to mi sie na podloge te wiórki wysypaly i mowie do Hani: "widzisz jaka mama niezdara, balagan zrobila"
a Hanusia na to: "nie śkodzi, nie płać mama, hania pomozie zbielać" i autentycznie padła na kolana zeby to zbierac :)
aż mi sie ryczec chcialo bo ja to teraz z tych wzruszajacych :)
robie sobie takie wielkie nadzieje na dzisiejszą wizytę u gina
ze a nuż cos tam juz sie powoli zaczyna
doświadczenei jednak mówi mi co innego
cóż o 20 zderzenie nadzieje kontra rzeczywistosc

kwiatuszku u mnie jest identycznie. mnie tez czasami szkoda Weroniki jak ona chce zebym sie z Nią bawila w szukanego albo mam z nia tanczyc a ja zwyczajnie nie mam sily. Tez sie czesto ostatnio wzruszam, az czasami to zla jestem na siebie. A Weronika tez taka kochana jest jak widzi ze mi cięzko iśc po schodach to daje mi rączke i pomaga isc, otwiera mi drzwi, przynosi jak cos potrzebuje, od razu lepeij na sercu sie robi:)

BA CAŁY CZAS JESTEŚMY MYŚLAMI Z WAMI I MOCNO TRZYMAMY KCIUKI!!!!

Paula, naprawdę współczuję Ci przejść z tymi badaniami.. biedna.

Tak czytam Was odnośnie badań i NFZ i powiem Wam, że ja to miałam szczęście do swojej przychodni.. Mam cały komplet badań na NFZ, nic na mnie i innych swoich pacjentkach nie oszczędzają, cytologia, regularne i częste skierowania na wszelkie badania, ktg, wszystko jest.

Kwiatuszku... czuje sie tak samo... wielka i ciezka, sapiaca... Tylko takiego Hanutka mi brakuje do towarzystwa... Zycze by jednak cos tam gin wynalazl... a noz widelec. U siebie tez juz bym chciala jakies objawy, a tu nic .............

Waniliowa, to samo co przy SN, może poza kołem poporodowym, ja majtek jednorazowych nie użyłam, ale w Madurowiczu można było w normalnej bieliźnie chodzić. Podkłady kup, chyba że w Matce Polce dają bez problemów, a z rzeczy innych mnie się laktator bardzo przydał, ale ja nie miałam Małej przy sobie.

Dagsila na to będziesz musiała jeszcze troszkę poczekać, choć niestety ten słodki urok występuje na zmianę z małym uparciuchem mówiącym ciągle "nie" i "sama" :-)

Kwiatuszku doskonale Cię rozumiem - tez mam wrażenie, że jak teraz mniej mogę się z Mała bawić i nad nią nadążyć, to się jeszcze bardziej samodzielna zrobiła. Sama siada na nocnik i tylko informuje, że siusiu zrobione, próbuje się sama ubierać i często jej wychodzi, a przede wszystkim bawi się sama... A przecież ona tez jeszcze maluch.

Kwiatuszku i Wronko i dziewczyny z maluchami tylko pozazdrościć wam możemy takich małych słodziaków :))) Domyślić się tylko mogę jak was będą te bąble wzruszać jak się rodzeństwo pojawi.
My planujemy drugie dziecko po 3-4 latach,ale jak się troszkę wcześniej pojawi to też będziemy happy.

A ja mam schizy czy z małą wszystko dobrze, czy jest zdrowa,czy się dobrze rozwija. Porodu się nie boję, ale o małej myślę non stop.

olapolap, a jakieś gatki siateczkowe-jednorazówki kupiłaś?zupełnie nie wiem czy to już wszystko.....wkładki laktacyjne,stanik do karmienia......nastawiłam się,że dziś spakuję torbę...chcę wtwołać wilka z lasu ;-)

reklama

Słyszałam ze po cc krwawi sie mniej niz po sn .....:-D

Ja podpisuje się pod tym, nawet to dużo....Ważne dodatkowo abyś miała te jedrorazowe gatki lub inne majtasy, które są dość wysokie (tzw. majtasy bridget jones :-) ) i nie będą uciskać rany. Dodatkowo z tego co pamiętam, to ja nie dałam rady biegać w piżamce (tzn gacie odpadają), tylko koszule dawały radę - też dlatego alby nic nie siedziało na ranie.....

Laseczki moje ja też Was teraz zamęczę postami, bo też chcę na zamknięty :tak::tak::tak:. Mimo tego ze krótko tu jestem, to chciałabym się dalej i po z Wami dzielić wrażeniami...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry