reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
aniłoku - włosy na brzuchu to normalna sprawa tzn to że w czasie ciąży będą rosły gęstrze, dłuższe i ciemniejsze ;-);-);-) szczególnie w środkowej części brzuszka taki paseczekw dół :-):-):-) nie kazda dziewczyna to zaobserwuje bo to sprawa chormonów, ale zupełnie nie ma się czym martwić :tak:

apropos Coli to ja ją też piję i wcale nie wiedziałam ze nie można :confused2: i zgadzam się w zupełności że należy jeść i pić to na co ma się ochotę bo gdyby organizm nie potrzebował to by nie chciał oooo :rofl2::rofl2::rofl2:

aniłoku - włosy na brzuchu to normalna sprawa tzn to że w czasie ciąży będą rosły gęstrze, dłuższe i ciemniejsze ;-);-);-) szczególnie w środkowej części brzuszka taki paseczekw dół :-):-):-) nie kazda dziewczyna to zaobserwuje bo to sprawa chormonów, ale zupełnie nie ma się czym martwić :tak:

apropos Coli to ja ją też piję i wcale nie wiedziałam ze nie można :confused2: i zgadzam się w zupełności że należy jeść i pić to na co ma się ochotę bo gdyby organizm nie potrzebował to by nie chciał oooo :rofl2::rofl2::rofl2:
hehe to dobrze :).... ale jak one zaczna tak rosnac to chyba nie beda rosly cala ciaze, bo golic brzuszka nie mam zamiaru :D!!!

aaa i swiete slowa, moja mama zawsze mowila ze mam jesc to na co mam ochote bo to oznacza ze dzidzi tego brakuje :D!!!

aaa i swiete slowa, moja mama zawsze mowila ze mam jesc to na co mam ochote bo to oznacza ze dzidzi tego brakuje :D!!!

Ale przede wszystkim nie ma co przeginac ilościowo i jeść za dwóch , a bo sobie w ciązy mozna pozwolić . kobieta w ciązy potrzebuje ok 300 kalori wiecej niż normalnie czyli to taka jedna wypasiona kanapka , dopiero mam karmiaca ok 1000 wiecej . A niestety kilogramy potem zostaja , sama się o tym przekonałam:tak::-D

no wiem, ale ja nienależne do kobiet którym zostaje po ciazy...
moja mama ma trojke dzieci i dalej ma tallie osy :)...
mam genetycznie zbyt szybki metabolizm...
zawsze kilkanascie kilo niedowagi :).... wiec wiem ze po ciazy wroe do dawnej wagi...
boje sie tylko rozstepow, ale w masc przeciw rozstepom juz sie zabezpieczylam :tak:!

Witajcie kochane dopiero teraz wróciłam dzidzia jest duża i zdrowa ma 3,5cm i serduszko bjie 176 uderzeń na minutę:biggrin2::biggrin2: z usg dzidzia jest o pare dni starsza ale ja dostałam 2paczki zastrzyków na te upławy i mam nadzieję że przejdą dostałam taką dawkę tych zastrzyków domięśniowych że dupsko mi spuchnie ja talala:biggrin2: ale najważniejsze z maluszkiem jest wszystko dobrze a o to jego lub jej zdjęcie skarbek nasz spał więc się nie wiercił ale jest śliczniutki:biggrin2::biggrin2: a i muszę częściej wychodzić na dwór bo jestem nie dotleniona i dlatego blada jak ściana.dobrze że zadzwoniłam i kazała mi przyjechać bo bym się martwiła jak diabli. Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

widzę, że kilka z nas dzisiaj miało USG.
fajna sprawa z tym USG można napatrzeć się na swojego Skarba coś wspaniałego mój maluszek sobie podskakiwał jak na niego patrzyliśmy, rozrabiaka mały :tak: tzn nie taki mały bo na 47,9 mm wzrostu a serducho wali 167/min już nie mogę się doczekać kolejnego badania ... a narazie lecę się uczyć bo w piątek mam obronę pracy licencjackiej brrr przeraża mnie ta obrona.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki ;-)

reklama
Witajcie:-)
Ja dzisiaj robie za przedszkolankę:-D:tak:. Moja córcia jedzie na pierwszą wycieczkę autokarową z przedszkola i wczoraj zadzwoniła do mnie jej wychowawczyni z zapytaniem czy nie pjechałabym z Nimi bo się jedna opiekunka rozchorowała. Pomyślałam czemu nie i się zgodziłam:-). Dzieci jadą do sadu zobaczyc skad się biorą jabłuszka i inne owoce:tak: Nie muszę chyba pisac,że córcia wniebowzięta i podekscytowana , raz,że pierwsza wycieczka, dwa,ze jeszcze mama blisko..heheh:-D

Idę jeszcze jakąs małą kawkę przed wyjazdem wypic i lete....Trzymajcie się dziewuszki i Wasze brzuszki:tak::-D

Do góry