reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
My dzisiaj poszliśmy na spacer... na balkon :tak: nigdzie dalej puppy nie ruszę, bo gorąco, a tak lap w łapce, dziecię na bujaczku, książeczka pod nosem, kawusia blisko... podaruj sobie odrobine luksusu :-D.

my tak "chodzimy" na spacer codziennie:-) gratuluję powrotu do figurki przedciążowej!!
a ja sobie jakoś radzę, babcia u nas siedzi, więc mam Staśka z głowy, tylko go dokarmiałam, a tata z dużym jak jade do młodego, no i mały dostał parę razy NANa. najgorsze jest to że dwulatek musi wszysto dotknąć w tym szpitalu, a póżniej paluchy do buzi...

Dzieki tez w to wierzę:tak::tak::tak:
Ostatnio Emil stwierdził że on nie chce mieć żony bo bedzie musiał ciągle jej mówić ze ją kocha:-D a ja na to że ja chcę być babcią to musi miec żonę.
Odpowiedź była krótka ze on przeciez nie powiedział ze nie chce mieć dzieci;-) nie chce miec żony:-D

no facet... dzieci narobi a "kocham Cie" nie powie:-) :-) któraś z dziewczyn dobrze napisała, cuda chodzą parami więc i u Ciebie musi być dobrze!!

o trzecim mąż na razie nie chce słyszeć... Się będzie negocjować ;)))

to zupełnie jak u mnie, dam mu trochę odpocząc, a za jakieś 5 lat będe mu wiercić dziurę w brzuchu, chyba ze się sam szybciej zdecyduje:-)

judysia jak wynik tesciku?? trzymam kciuki żebyś była zadowolona z wyniku:-)

co do dwójki dzieci z jednego roku- super sprawa, na początku masakra straszliwa, ale póżniej różnica się szybko zatrze i dzieciaki powinny łatwo kontakt złapać, razem do szkoły pójdą... zawsze chciałam bliźniaki a najlepiej trojaczki i miec rodzenie z glowy za jednym razem:-)

miłego dnia mamuśki

Gosieńka, ja mam fajną 8-latkę w domku, jakby Emil lubił blondynki z niebieskimi oczętami i dłuuuugimi rzęsami (tylko trochę gaduła), to wiesz - daj znać :-D:-D

\
koleżanka miała przygode szkoda ze nie pamietam jaki sprzedawva ale byłyśmy wściekłe ( generalnie to był importer generalny firmy intex ) cholera coś za dużo tego generalnie :)
No ale zamówiła basen 12 czerwca byłam u niej upał to go pach na taras i co dmuchamy ( pompka tyż była elektryczna bo dokupiła ) dmuchamy go a tam nie ma korka do zatkania .. i co dupa tyle się dzieci wykapały zadzwoniła korek dostała po ponad tygodniu .. i co kolejna próba .. czego nie ma pałąków co łącza daszek z basenem .
Basen za 179 zeta . Ja już si nawet do nich pofatygowałam bo to z mojej strony pod wawą .. pałaków nadal nie ma .
To taka przygoda allegrowo basenowa

heh, no pięknie,,,musze wiec unikac dostawcow z pod wawy...

Własnie bardzo wnikliwie, szczegół po szczególe przeanalizowałam swoje wyniki krwi i moczu. Jednoznacznie stwierdzam że to anemia (w szpitalu po porodzie też miałam, brałam leki ale widać nie pomogło), wszystkie objawy o których pisałam także towarzyszą anemii, więc do lekarza musowo bo przyczyny mogą być różne. A test i tak dla spokojności zrobię i jutro dam znać.
Buziaki, dobrej nocki!

Judysia, no ja właśnie bym celowała w anemię...Dobre żelazo szybko Cię postawi na nogi...Ale test zrób...Zdrówka!

Swoja droga na Styczniowkach jest dziewczyna, co jedna corunie ma ze stycznia, a druga w grudniu tego samego roku urodzila. To jest dopiero Dziki Zachod :-D:-D:-D

o ja a ja właśnie się wczoraj zastanawiałam czy to możliwe i wyszło i że baaaaaaardzo mało prawdopodobne :baffled:

Ale właśnie mnie moj M zaskoczyl! Oznajmil mi ze zaprasza mnie na jakies 2 godz nad wode a pozniej na obiad do... ZAkopanego !!! Naszego Zakopanego !!!:-):-):-)
Pierwszy raz z Laurką. I już dzien zapowiada sie suuuuper !!!!:-) To ja uciekam sie szykowac hehe

zazdraszczam !!

witam się...

w końcu się dorobiłam moskitiery na okna w sypialni i spalismy z otwartymi oknami...jak faaaajnie...pospaliśmy do 8:30, także luxus...

a dziś ma w końcu po południu pod wieczór być burza, a jutro we WRO do 20 stopni...co za pogoda !

miłego dnia mamusie...

Dzien dobry dziewczynki :-)
Ja wlasnie wyszlam spod prysznica,dzieci szykuje i ide carreofura oddac ten trojpak patelni i bede szukac innej,mam nadzieje ze 3 raz nie bede musiala wymieniac...
Udanego weekendu dziewczyny :-)

my tak "chodzimy" na spacer codziennie:-) gratuluję powrotu do figurki przedciążowej!!
a ja sobie jakoś radzę, babcia u nas siedzi, więc mam Staśka z głowy, tylko go dokarmiałam, a tata z dużym jak jade do młodego, no i mały dostał parę razy NANa. najgorsze jest to że dwulatek musi wszysto dotknąć w tym szpitalu, a póżniej paluchy do buzi...

No dwulatek to ma rączki wszędzie... w szpitalnych warunkach to faktycznie może być kłopot.

no facet... dzieci narobi a "kocham Cie" nie powie:-) :-) któraś z dziewczyn dobrze napisała, cuda chodzą parami więc i u Ciebie musi być dobrze!!

to zupełnie jak u mnie, dam mu trochę odpocząc, a za jakieś 5 lat będe mu wiercić dziurę w brzuchu, chyba ze się sam szybciej zdecyduje:-)
No ja musiałabym się szybciej zawinąć... tak maks 2 lata ;) chyba, że mi faza przejdzie...

judysia jak wynik tesciku?? trzymam kciuki żebyś była zadowolona z wyniku:-)

co do dwójki dzieci z jednego roku- super sprawa, na początku masakra straszliwa, ale póżniej różnica się szybko zatrze i dzieciaki powinny łatwo kontakt złapać, razem do szkoły pójdą... zawsze chciałam bliźniaki a najlepiej trojaczki i miec rodzenie z glowy za jednym razem:-)

miłego dnia mamuśki

Gosieńka, ja mam fajną 8-latkę w domku, jakby Emil lubił blondynki z niebieskimi oczętami i dłuuuugimi rzęsami (tylko trochę gaduła), to wiesz - daj znać :-D:-D

heh, no pięknie,,,musze wiec unikac dostawcow z pod wawy...

Judysia, no ja właśnie bym celowała w anemię...Dobre żelazo szybko Cię postawi na nogi...Ale test zrób...Zdrówka!

o ja a ja właśnie się wczoraj zastanawiałam czy to możliwe i wyszło i że baaaaaaardzo mało prawdopodobne :baffled:

zazdraszczam !!

witam się...

w końcu się dorobiłam moskitiery na okna w sypialni i spalismy z otwartymi oknami...jak faaaajnie...pospaliśmy do 8:30, także luxus...

a dziś ma w końcu po południu pod wieczór być burza, a jutro we WRO do 20 stopni...co za pogoda !

miłego dnia mamusie...

Bardzo dobrą pogodę zapowiedzieli, bo ja już muszę odsapnąć, poza tym ciuszki dla Bartka mi się marnują, bo w samym pampku siedzi non stop i rośnie skubany :-D

Witamy się :-):-):-)
Helenka po bólach zasnęła, ta duchota dobija:wściekła/y:

Monia Emil też blondyn z niebieskimi oczkami :-D a taki wygadany że :szok: to chyba taki rocznik;-)
Super że załatwiłas sobie te moskitiery przynajmniej spokojnie sobie pośpisz:tak:

Iza udanych zakupów:tak:

Ewka dzięki, wierć mu tą dziurę wierć:-D

Judysia jak tam wynik testu, co by nie wyszło to będzie dobrze:tak:

Kingunia jak ja ci zazdroszczę tego Zakopanego:-) Góry to nasza pasja,w Tatrach się zakochalismy;-)

Agnieszka Helenka też dzisiaj ranny ptaszek:tak:

Aniez z tego co czytam to długo twojego mężusia nie będziesz musiała namawiać:-p

Daga ja zawsze jak ide się kapać biorę ze sobą elektroniczną nianię tak na wszelki wypadek.
Generalnie to zawsze jestem w szoku że niektóre kobiet potrafią wyjść na niby szybkie zakupy jak dziecko śpi przeciez zawsze może się obudzić:no:

Pozostałe kobietki pozdrawiam i życzę chłodnego dnia:-p

witam mamuśki

uff ja ciągle nadrabiam dobrnęłam już alleluja do 2004 strony:-D więc już tylko 100 do przeczytania - NA TYM WĄTKU:rofl2:
Kwiatuszku- super że bąbelek pod języczkiem zniknął!

Ja jak już pisałam na szczęście nie wiem co to kolki, a moje dzieciątko jak do tej pory zawsze w nocy śpi - dzisiaj jak zasnął o 20.00 tak spał do 2.44:-) a potem do 6.00 więc nie narzekam na brak snu

Moje maleństwo też już po pierwszym szczepieniu, dostał 6w1 bo nie chciałam go męczyć a następne mamy 13.08 . Jako że pediatra nie chciała małego zaszczepić bez konsultacji z neurologiem więc jesteśmy już po wizycie no i niestety zaczynamy rehabilitacje bo pani doktor stwierdziła że trzeba wzmocnić małemu rączki z tej przyczyny że on wcale nie próbuje na rączkach się podciągać do góry:baffled:.
No i strasznie nie lubi leżeć na brzuszku zawsze jest wtedy krzyk i płacz:-Da mamusia wredota nie odpuszcza i kilka razy dziennie maltretuje dzieciątko

Zaliczyliśmy też wizytę u ortopedy ale na szczęście wszystko jest super !!!!:-)

No dobra idę dalej nadrabiać

PS. jak wy wytrzymujecie ten upał?:no:

Dobry, dobry!

Leje od rana! Czyli z weekendu "out" nici.

Myslicie, ze 4miesieczne dziecko umie robic cos z premedytacja? ;-)
Mala siedzi w bujaczku, wkladam jej grzechotke do reki, a ona pac - reke za bujak i wyrzuca grzechotke. I tak dobrych kilka razy :sorry2:
No i wogole to akceptuje wkladanie tylko do lewej reki. Jak jej wkladam do prawej to albo wypuszcza po chwili, albo zaczyna kwekac, i czerwonych oczu dostaje :-p

Milego weekendu!

reklama
uff ja ciągle nadrabiam dobrnęłam już alleluja do 2004 strony:-D więc już tylko 100 do przeczytania - NA TYM WĄTKU:rofl2:
...

Basia boska jesteś w tym nadrabianiu :-)...podziwiam za upór i chęć czytania :-)

...
Myslicie, ze 4miesieczne dziecko umie robic cos z premedytacja? ;-)
Mala siedzi w bujaczku, wkladam jej grzechotke do reki, a ona pac - reke za bujak i wyrzuca grzechotke. I tak dobrych kilka razy :sorry2:
No i wogole to akceptuje wkladanie tylko do lewej reki. Jak jej wkladam do prawej to albo wypuszcza po chwili, albo zaczyna kwekac, i czerwonych oczu dostaje :-p

hehe, matka, może grzechotka brzydka ??? :rofl2:
a tak na serio, to dzieci mają taką zabawę, tylko chyba troszkę później...no ale może Polcia akurat ma teraz :-)...

Aniez, chmury idą :-) hurrrrrrrrrrrrrra!!! jak ja czekam na ten deszcz...dziś masakra, nawet tyłka z sofy nie podnoszę, bo mi powietrza brakuje :crazy:

Do góry