reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniówki 2010!!!

miedzyczasie ze Kacperek spał , mamunia zrobiła 2 prania i ugotowała obiadek: rosół (pierwszy raz w życiu i nawet wyszedł i dobrze smakuje.):-D
teraz znów karmienie , u mamuś karmiacych piersia tez dzieci jak jedza to tak rączka wyma****ą, głaskaja, i łapia za bluzkę??? jakie to urocze :-);-)

aaaa czy to normalne ze po szczepieniu w tym miejscy . u małego na raczce zrobiła sie taka czerwona otoczka i zgrubienie???? bo po poprzednim szczepieniu tak nie było?

tak to jest znamię po szczepieniu na gruźlicę i jest to w pełni normalne to znaczy że szczepionka się przyjęła. Większość ludzi ma takie znamię tylko że z czasem blednie i tylko jak się przyjrzeć dokładnie ramieniu to można je zobaczyć. Znamię to może się pokazać nawet parę miesięcy po szczepieniu.

JA się odmeldowuję na parę dni bo jedziemy do teściowej - wrócimy pewnie w niedzielę - trzymajcie się

Ostatnia edycja:
reklama
tak to jest znamię po szczepieniu na gruźlicę i jest to w pełni normalne to znaczy że szczepionka się przyjęła. Większość ludzi ma takie znamię tylko że z czasem blednie i tylko jak się przyjrzeć dokładnie ramieniu to można je zobaczyć. Znamię to może się pokazać nawet parę miesięcy po szczepieniu.

wczoraj było to szczepienie a dzis wlasnie ta czerwona otoczka. mam nadzieje ze to nie zosyanie i taka blizna. własciwie widziałam u niektórych osob taka blada jakby wkleslą otoczke ale to juz u dorosłych, mam nadzieje ze mu to zejdzie.
miał je w rączkę, i w dwie nużki tzn w udo

ufffffffff, po 3 dniach wreszcie udało mi się cały tydzień nadrobić, Kochane, wena jakaś na Was zstąpiła!
Wyjazd udany mimo średniej pogody. Dziękuję za życzenia - dopiero po powrocie przeczytałam, więc teraz nadrabiam.

o ząbkowaniu było - niektóre dzieciaczki, jak pisała Aniam o Szymku, w ogóle o zębach nie informują. Tak moja Maryśka też miała - czasem jeden marudny wieczór, czasem w ogóle. Jedynki wychodziły jej parami, bez żadnej reakcji, o czwórkach dowiedziałam się przypadkowo. Jakieś udane pod tym względem moje dziecię.

o rodzeństwie też było - u nas jest 2lata i miesiąc. Owszem, mania ładuje się na matę, na leżaczek, grzechocze, częściej się przytula, ale nie widzę jako takiej zazdrości o Anielkę - wręcz przeciwnie - jak mała zapłacze, to już mnie do niej wygania, przynosi jej swoje zabawki, pokazuje obrazki w książeczkach, każe jej patrzeć na siebie jak je... Między mną a bratem jest rok i 10 mies. różnicy i od czasów licealnych jesteśmy przyjaciółmi. W wieku przedszkolnym tez byliśmy, tylko na podstawówkę się rozjechało ;-)

Aga życzę, żeby z Jankiem wrócił pokój na stałe. Tez myślę, że ten wyjazd Wam i Jemu dobrze zrobi, w końcu nie będzie miał do kogo uciekac ;-)

Aniez, ja od początku na plac zabaw chodzę, bo tam mała śpi, mimo krzyków, a starsza się zajmuje sobą i koleżankami/kolegami. I czas szybko płynie, więc po powrocie zaraz jest drzemka i mama ma spokój :-D

Po problemach z zaśnięciem i zapodaniu żelu do 5 Alicja spała jak kamień.
Później dotankowałam Ją o 8 i wzięłam do łóżka -tak dospałyśmy do 9 z hakiem:-)
Spała w samym pampku i w końcu się nie rozkopywała -duszno jak diabli

i od tamtej pory cyc jest bee za to picie super:sorry:
Wczoraj prawie nie tknęła cyca -nie wiem czy to przez upał?
za to piła i piła...

Katik ile bym dała za Twoją pogodę
według pogody długoterminowej przez kolejne 16 dni upał:-:)wściekła/y:
nawet nosa się nie da wystawić na zewnątrz

A u nas deszcz i jest czym oddychać i kilka dni ma być takich przyjemnych.

Bartulek znowu pospał do 6:30 (od 19:30)- zegarek w pupce ma czy jak?
Kubulek szaleje! Mama ze ścierą lata i ciasta piecze, bo obiecałam pomóc mojej mamci w imieninach.

Ulanka- Kuba zazwyczaj też zajmuje się kolegami, ale takie 3-latki mają pomysły: jak spaść z drabinki, jak wleźć tam, gdzie nie wolno, jak dać mamie nogę z placu zabaw i sprawdzić, czy kolizja z autem jest szkodliwa dla zdrowia, jak walnąć kolegę w nos i nie zostać walniętym... chłopaki są pomysłowe, a że częściowo znają się ze żłobka, no to jest szał ciał!

Ostatnia edycja:
Boziu u nas upal jak psia mać nie ma czym oddychać.
a musiałyśmy iść na mały spacerek (2h) bo mamusi zabrakło ziemniaczków na obiad a przy okazji zaczepiłam o JYsk i partner agd bo szukam pralki.
dziecię mi się nareperowało (tfu tfu co by nie zapeszyć) i po całym tygodniu lulania na rękach znów sama zasypia z pieluchą i smoczkime:-)

Alleluja!!!
chmury wiatr będzie burza ze hoho!!!
dziecię mi padło i śpi -oby trochę pospała
moze jak się powietrze zmieni po deszczu to odetchnie :-)

reklama
Haj kobity....
Miś mój kororowy w końcu po kilkugodzinnym marudzeniu usnął więc mam chwile na neta...u nas pogoda pod psem- leje i co jakiś czas jakaś burza się odzywa- ale mi to gra bo jest czym oddychać :)
Jutro idziemy na szczepienie, po długich namysłach i przeczytaniu wielu artykułów nt szczepień odpuściłam sobie rotawirusa, zapodamy tylko 5w1 a po skończonym roczku pneumokoki.
Nie wyspana dziś day jestem bo do późna ogladaliśy z Pioterem film pt ISTOTA- całkiem fajny, warty obejrzenia... dla kinomaniaków podaję link do fajnej strony , którą ostatnio odkryłam- są tam wszystkie nowości kinowe i nie tylko
Filmy Online - Darmowe Filmy Online Po Polsku - tvfilmy.pl
kurde a ja byłam w kinie na Istocie i psioczyłam co nie miara :-p uwielbiam thrillery, a ten film nie miał z tym gatunkiem nic do czynienia... :eek: ktoś miał pomysł i go nie wykorzystał w należyty sposób... ale śmiechu miałam co nie miara :-D

Do góry