M
Mka10
Gość
filonka zdrówka dla taty!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
rety... az przykro czytac ile Was juz spotkalo.Ulanka Ola urodzila sie w 36tyg i byla malym klopsem bo wazyla 3500, gdybym donosila ciaze to bankowo cc...No ale zostala na noworodkach zakazona gronkowcem i jak miala 13 dni to zachorowala na zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych,dodatkowo miala sepse, stwierdzono w serduszku drozny otwor owalny,dysplazje bioderka, ulozenie odgieciowe, oslabione napiecie osiowe, wzmozone w konczynach, kilka nieprawidlowych odruchow, po prazu miesiacach podejrzewano padaczke naszczescie badanie eeg wyszlo prawidlowo...Boze jak to czytam to sama nie wierze ile juz razem przeslysmy...w sumie to nadal przechodzimy bo Olka nie chce jesc, przez 6miesiecy przytyla tylko 700gram i wymagala zalozenia sondy do zoladka przez ktora ja karmie...
Dlatego rozumiem Judysie bo wiem co to walka o zycie dziecka w ktorej nic nie mozna zrobic tylko czekac na rozwoj...
a tak a propo Judysia co u Was? jak maleńka? jak Ty sie trzymasz?
Duuuuuuuuuuuuuuzo zdrowka dla dzieciaczkow i dla Was mamuski![]()
Ja tez robilam w Polsce jak bylam. Najpierw sie dziwilam, ze lekarka poleca to zrobic, ale jak mi wyjasnila wszystkie za - pojechalysmy zaraz nastepnego dnia.Pewnie zawsze warto robić badania .
Ja robiłam jak Ola miała kilka tyg USG brzuszka i mózgu.