reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam się miedzy myciem podłóg, pastowaniem, a innymi porządkami - jak to jest przecież sprzątam na bierząco - nie mieszkam w brudzie a w okresie świąt włącza mi się - "generalne świąteczne porządki" - masakra

reklama
Witam
Faktycznie tu pustki, chyba wszystkie sprzątają i pitraszą.

Zaliczyłam już wizytę u fryzjera, jednak włosów nie obcięłam, bo musiałabym później co chwilę latać, a przy dwójce może być ciężko. Więc tylko farba + końcówki + prostowanie. I od razu wyglądam jak człowiek. :-)
Po południu spotkanie wigilijne w przedszkolu, zgłosiłam się do robienia sałatki. Mąż nie chce iść, więc go nie będę zmuszać.

Pani mi dziś jeszcze raz opowiedziała o wczorajszej akcji :-D Więc razem się pośmiałyśmy.

Śledziki to robimy też tak, że kroimy matiasy na kawałki, przesmarujemy musztardą, do tego cebulka i zalewamy olejem. Też 3 dni i gotowe.
Mam parę przepisów na śledziki, lubię też śledziki w curry i śledziki "palce lizać", ale to musiałabym zerknąć do mojego magicznego zeszytu z przepisami.

Anna jakie te nasze dzieci mądre, no widzisz, to Cię Alicja uświadomiła co musisz kupić dla Karen.
Gosieńko to dobrze, że trafiło teraz z tą kostką, przerwa świąteczna, więc mniej będzie chodził i nadwyrężał stopę. Zdrówka dla niego.
Aniam jak ozdoby wyszły?

Witam,
ja w tym roku totalnie na luzaka do Świąt podchodzę. Czysto mam, więc tylko kurze wytrę, podłogi mopem przelecę, łazienki odświeżę, 2h mi to zajmie, nie więcej. Na antresolę nie wchodzę dopóki mi M. szaf nie przywiezie i regałów:-D

gosienko - wątpię.. i szczerze chyba nawet bym nie chciała..W Wigilię to oni z córeczką przy stole będą siedzieć;-) W drugi dzień Świąt M. ma urodziny, może ich zaprosi, nie wiem, ale nic nie wspominał..

aniez - kina zazdraszczam!

Jutro mam kolację dla Liderów. Teściowa paszteciki z grzybami busem poda, M. koreczki zrobi, ja się niczym Aniam ozdabianiem domu zajmę:tak: No i muffinki z Leną upiekę, ale to 5 minut miksowania jedynie.

Najbardziej irytujące są dla mnie zakupy, więc wybrałam ocję on-line. Nie będę z dzieciakami w kolejkach stać, czasu mi szkoda.

Spadam obiad czarować, bo późno już..

Miłego dnia i nie przepracowujcie się Dziewczyny, zwłaszcza Ciężarówki niech na siebie i Maluszki uważają!!

Zanim się pojawi więcej plotek i pomówień ;-);-);-);-);-);-) ja nie sprzątam ani nie pitraszę. Jakoś nie czaję takich akcji świątecznych. Idę kompa zanieść do magika, zobaczymy co mi powie.

Laski - wrzuciłam Wam w galerii link do fotek z domówki;) Życzę miłego oglądania, już się wszystkie wgrały.

zielona - powodzenia, oby magik był skuteczny i tani!

Dla mnie Święta to czas na złapanie oddechu, czas rodzinny, niekoniecznie spędzony z pilotem w dłoni. Obżerać się nie lubię, w kuchni siedzieć tym bardziej, więc z dystansem do dni świątecznych podchodzę.

Dla mnie Święta to czas na złapanie oddechu, czas rodzinny, niekoniecznie spędzony z pilotem w dłoni. Obżerać się nie lubię, w kuchni siedzieć tym bardziej, więc z dystansem do dni świątecznych podchodzę.

no to sie rozumiemy. :tak:

Chlopak sprawdza mi kompa. No i jesli to nie zasilacz, to karta graficzna. Koszt naprawy od 400PLN wzwyz. Znaczy naprawiac nie bede. Dobrze, ze dysk nie jest uszkodzony i zdjecia mlodej przetrwaly. Inaczej zasmucilabym sie srodze.

cudowne są, pięknoty nasze....

Emilowi, współczuję skręcenia nóżki, oby się szybko zagoiło...

ja na święta robię jedno wielkie NIC, bo mamusia mnie wyręcza :-).poszła w tym roku na emeryturę i wypełnia sobie czas. ale za to od trzech dni ciasta piekę na różne spotkania wigilijne (a to L, a to w pracy, a to M, itd), więc teraz też siedzi ciacho w piekarniku...

M wrócił ze szpitala, nie obyło się bez komplikacji (jak zwykle), także jak dla mnie - jak zwykle parzysty rok to fala chorób i problemów, z apogeum pod koniec...więc byle do 1go stycznia....

miłego wieczoru, idę napełnić szklanicę colą z rumem (to mój sposób na PMSa;-))...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry