reklama

Kwietniówki 2010!!!

Doberek!!!

Kochane Ale to mile, ze sie dopytujecie :tak: Mła głowa lepiej niz wczoraj, ale lekko nadal ćmi. Tyle, ze juz wiem z jakiego powodu - dzis od rana leje u nas okropnie, i widocznie na taka zmiane pogody zareagowalam. A w sumkie dowieczora czulam sie kiepsko, bo az oczy bolaly :no:

Zadzwonilam tylko do rodzicow na skypie by zlozyc im zyczenia- wczoraj mieli 35 rocznice slubu, i po skypie poszlam sie wykapac i do lozeczka. Corcia nie wyczuwala chyba mojego zlego samopoczucia, bo rozpychala sie w brzuszku wg normalnego standardu :-)

Milego dzionka Babeczki, ja popijam kawke i biegne do pracy!
PA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dzień Dobry Brzusie :-D

Ja znów miałam średnią noc...dobrze się czuję, ale nie mogłam sobie pozycji znaleźć...należne miejsce małża w łóżku zajął dumny kocur i ani myślał się przesunąć :sorry2::-D

mamusia87- Lepiej zadzwon do lekarza, bo z alergią nie ma żartów, a jak już się puchnie to jest już niebezpiecznie! :no:

Ba
- Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!:-) Też "kocham" dolegliwości żołądkowe :baffled: ja od połowy grudnia praktycznie nie przytyłam bo ciągle coś się dzieje, że ląduje na lekkiej dietce :sorry2: A to wysypka, która miała być alergią, a nie była, a to jakaś jakby grypa żoładkowa w wersji light, a to znów ta koszmarna kolka jelitowa- masakra:baffled:

Dagsila- Tobie to dobrze z takim masażystą :-)

Kwiatuszek- a to mnie zdziwiło z tą czkawką :confused: bo ja gdzieś tam trafiałam na info o czkawce jak cos czytałam, ale nigdzie nie mówili, że ma to związek z pępowiną :confused: mam nadzieję, że to jednak tylko ćwiczenie przepony, bo dziś nad ranem Maleńka znów miała ;-)

Magda Ciosek- dużo zdrówka i szybkiego wyleczenia ;-)

Katik- cieszę się że z główką lepiej- oby przeszło szybko całkiem :tak:

Ilona- co tam u Ciebie???? Mam nadzieję, że wszystko w porządku? :tak:

Dla wszystkich pozostałych Mamuś- Buziaki! :-D

Hej Kobitki :-)
Ostatnio miałam straszne bule żołądka i wymioty przez to ,i nie wiem czy to normalne bo w pierwszej ciąży tak nie maiłam :-(W nocy też się budziłam ze strasznymi skurczami tak jak by żołądka .Czy to możliwe że urwis mógł mnie tak skopać!??W czwartek idę do gina a dzisiaj odbieram badania z lab i ciekawa jestem wyników , bo gdzieś kolor moczu mi za bardzo nie pasował.
Ale mam nadzieje że wszystko będzie w porządeczku :-)

Witamy :)
Ja tylko na chwilkę, przywitać się i uciekam do pracy. Będe popołudniu i wszytsko ponadrabiam a z tego co widzę będę miała co nadrabiać:-D

Miłego dnia Dziewczynki :)

Witajcie kwietnióweczki!

Ale napisałyście :szok: ciekawe kiedy to nadrobie?

Ja już po badaniach w szpitalu. Cukrzycy nie mam z czego się szalenie cieszę :-D
Dzięki temu pobytowi dowiedziałam sie ze maluszek ma już 1750g i na 80% będzie drugi chłopak.

:-):-) czkawka nie ma wpływu na dziecko (ćwiczy oddychanie), a już tym bardziej nie ma związku z pępowiną. To chyba jakiś jeden z przesądów.
Wczoraj czułam się fatalnie, przespałam pół dnia, dzis też jakaś jestem lichutka, brak słońca czy co?? Miłego wtorku! :-):-)

ale artykuł sfazowany mi się trafił
wszystko co trzeba wiedzieć o liczeniu ruchów płodu
nie wiem jak Wy do tego podchodzicie, ale ja czuję synusia dość często i jakoś się nie zgłębiamw to liczenie ruchów, a już na pewno nie t ak jak tu piszą, i raczej bym nie dzwonila do lekarza jakbymw ciągu 2 godzin nie naliczyła 10 ruchów....
ebrzuszek.pl - Obliczanie ruch

kwiatuszku, ja tez jakoś przesadnie nie zwracam na to uwagi...gdyby bolał mnie brzuch,zmieniła by się wydzielina to może tak,ale na razie wsio wydaje się być ok...malutka zazwyczaj o podobnych porach tupta,więc nie martwię się na zapas...oglądałam fotki twojej hanki wczoraj:tak: pinkna laseczka:tak:

byłam dziś u okulisty.zbadała dno oka,ciśnienie i pole widzenia i napisała-''ze względów okulistycznych konieczne rozwiązanie przez cesarskie cięcie''...zobaczymy co na to mój gin...:tak:
dostałam antybiotyk na ta infekcję w oskrzelach,ale postanowiłam go nie brać.no chyba,że temperatura mi podskoczy.wracam do łózka.buziaki:-)

Umowa podpisana -i oby tak dalej!!!! trochę rzeczy musimy kupić ale to sama radość będzie:biggrin2:

Wczoraj byłam z siostrą na lodach (he:sorry2:) i zaciągnęła mnie do sklepu z odzieżą dla brzuchatych i kupiła mi bluzkę! od drugiej się wymigałam... dżizas... ubrałam jedną bluzkę i wyskoczyłam z przebieralni z tekstem "a teraz do Bawarii piwo roznosić"!!! (taka falbaniasta) na co pan "w Niemczech nie mają takich ładnych Helg":confused: pojechał z koksem BO jego żona nie znała polskiego:-p odważniś co?

Dziś za sobą dentystę -Pani powiedziała ze widać ze biorę witaminy bo zęby -fakt są słabsze ale i tak w niezłym stanie:tak:
A poza tym ja jestem mleczna jak krowa!!!!! S wczoraj leży koło mnie i gada jakie to mam wielkie cyce (w końcu z a na c) i jak mała będzie miała co jeść i zaczął mlaskać i OD TEGO MLASKANIA zaczęło mi lecieć:szok: masakra jakaś!!!

Dagsila
dziś już lepiej???:confused: :confused: :confused: bidulko skąd u Ciebie taki nastrój??

Gosienkag76
ja sie już nie mogę doczekać ale co tam -czas tak szybko leci -nim się obejrzę już będziemy mieszkać na nowym:tak:

Magda czy mi się wydaje czy ktoś Cię ciągle czymś zaraża:confused:?

Forget to ja jestem z tych co flaczki, móżdżki i wątróbki w każdej ilości za to owoce morza to dla mnie bleeeeeeeee:baffled:

Ella1 to ja mogę znieść zapachy kuchenne i perfumy ale jest jeden płyn chyba Lenor fioletowy -jak go poczuję paw murowany:-p

Aniez znam ból zgagi... ja wieczorem piję szklankę mleka i zazwyczaj pomaga -ale jak mam nie mieć zgagi jak moja tancerka 20h na dobę daje czadu po wszystkich wnętrznościach:-p

Aniam
a właśnie powiedz mi jak tam jest z korkami??? bo teraz z domu do pracy S ma 9km -tam mamy 16 ALE wiadomo że w Wawie nie odległość się liczy a czas dojazdu. Teraz S rano jedzie 10 minut ale wraca 1h10:baffled: a tam pojechalismy wczoraj po jego pracy i przemknęliśmy w 20 min... nie wiem jak rano jest i czy wczoraj po prostu farta mieliśmy??

Paulka
nie znam się -co do drgań zapytaj lekarza...

Karola322 ale poliki:-D :-D :-D :-D :-D

Kwiatuszku skazuję Cię na wygnanie póki nie dostarczysz mi tych kopytek z sosem:cool2:

Martyna33 ja mam usg jutro i już nie mogę usiedzieć:-D

Kamisia to dzień super:tak: a ta szarlotka mmmmmm

Ba ja czytałam ze woda jest normalna i te wachania wagi też -ważne tylko żeby nie było opuchnięcia twarzy -dlaczego? nie wiem:confused:

Aga2010 ja chyba najpierw spróbuję z dzieciowym proszkiem a później będę powoli próbowała normalny...

Iza są plusy i minusy. W lecie warzywa i owoce, w zimie chłodno i nie tak ciężko... ale na okres karmienia ominie mnie tyle grili i smakołyków...

Martucha28 trzymam kciuki za wytrwałość...

Mamusia87 fajny ten zestaw...

Wesoła!!! Ty kobieto uważaj na siebie... Zgadzam sie z Karolą...

Aniash
czekam na zdjecia:tak:

Zielona
a Ciebie nie mało coś ostatnio??? wprawdzie sama nie byłam przodowniczką:-p czekam na zdjęcia córuni -swoją drogą miałaś mi zdradzić co z tymi imionami -tzn literami na które się zaczynają...

Pozostałe mamuśki pozdrawiam!!!!
Spice
... ja miałam to szczęście że S zawsze chciał dzieci -za to jestem w stanie zrozumieć Twojego męża bo to ja miałam "czas" -zawsze była praca, zawsze coś sie miało do zdobycia... ale nie mozesz doprowadzić do "wpadki" bo On poczuje się oszukany...

Katik Kinguunia miłej pracy:tak:

A ja wczoraj w supermarkecie bezczelnie skorzystałam ze SWOJEJ kasy dla ciężarnych... jako ze każdy udawał że mnie nie widzi i bezczelnie wszyscy odwrócili głowę złapałam wózek z rąk S i po prostu wlazłam w kolejkę. Przecież nie kradnę tylko korzystam ze swoich przywilejów a jak wszyscy nagle stają sie ślepi to ok.

reklama
13x13 dzisiaj juz spoko luzik:-D mialam widocznie cieki dzien, ale przyszedl K. potulił polulał i wszystko wrociło do normy:-)

własnie zjadlam miske kiwi i mandarynek polanych bita smietana - wszystko oczywiscie dla zdrowotnosci i wracam do wertowania allegro:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry