• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Ja to się braku miejsca nie obawiam. Gorzej z moją obsesja czystości heh. Wiem że przy dziecku to nie do końca realne dlatego też wstrzymaliśmy się z wymianą kanap w salonie (przynajmniej nie będzie mi szkoda jak dziecko ufafli wszystko :-D

Zawsze chciałam mieć psa ale właśnie ta sierść w domu mnie przeraża a nie miałabym serca w te mroźne zimy trzymać go na zewnątrz. A już pies w łóżku to zupełnie odpada. Tak więc na razie nie mamy żadnych zwierząt. Poza tym jesteśmy też w takiej sytuacji że nie będziemy mieli komu dziecka podrzucić gdybyśmy np. chcieli mieć wolny wieczór (mama za daleko, teściowa.. same wiecie) więc zwierzak tym bardziej odpada.

Kurczę dziewczyny normalnie czuję się jak wieloryb :eek:

reklama
Ale super :) tylko sie tam trzymaj w dwupaku!!

I przeslij mi fluidki zeby moja tez sie odwrocila!!
Swoja droga dziwne bo dzis dwa razy czkawke czulam baaardzo nisko...

tabasia no trzymam kciuki zeby sie odwrocila :) ja nawet nie poczulam za bardzo ze sie odwraca (w poprzednich ciazach zauwazylam) tylko nagle zaczelam inaczej kopniaki czuc no i te bolace rzebra :( twoja ma jeszcze troche czasu :)

milia nie bo mi placi zaklad pracy i dostaje pensje w jednym czasie co wszyscy, jeden raz wplywaja pieniazki ;) moglyby czesciej ;)kiedys mialam zasadnicze standardowo + oddzielnie dodatki itp teraz za jednym zamachem idzie wszystko. Nie znam sie na tym .

Marela - a za przeproszeniem g prawda. Niech w programie wpisze ciaze a nie chorobowe. To hej wyjdzie. Ustawowo masz,100% płatne. I nie ma tu znaczenia czy przynosisz zwolnienie za 2,3 czy 4 tyg. Na nawet więcej powinno wyjść gdyż niezdolna do pracy jesteś 7 dni tyg a wg stawki zus placi za każdy dzień niezdolności.

Marela, to naprawdę dziwne, moze ksiegowa się nie zna? ja mam różnie zwolnienia, na 3,2, czasem 1 tydzień, bo przyspieszam wizytę i potem jadę po samo zwolnienie do następnej wizyty i zawsze mam płatne 100%, szkoda, żebyś miała być stratna...

Marela - a za przeproszeniem g prawda. Niech w programie wpisze ciaze a nie chorobowe. To hej wyjdzie. Ustawowo masz,100% płatne. I nie ma tu znaczenia czy przynosisz zwolnienie za 2,3 czy 4 tyg. Na nawet więcej powinno wyjść gdyż niezdolna do pracy jesteś 7 dni tyg a wg stawki zus placi za każdy dzień niezdolności.
to czemu ja 80% pensji dostaję ? :/

I przeslij mi fluidki zeby moja tez sie odwrocila!!
ja też poproszę !!!

Wlasnie M wygral licytacje na pebble z baza;)
gratulacje !!!

Renatka zalezy jakie dziecko. Dot pieluch. Ja 1 uzywalam przy Tysi do 3 msc. Bo mikrodupke miała i zero faldek na nóżkach (zreszta nigdy nie miała i dupka nadal mikro) i 2 przepuszczały bokiem. Nawet pierwsza paczkę chyba 0 miałam.
oj to faktycznie chudzinka :)
standardowe ( ;) ) dziecko waży od ok. 3 kg i troszeczkę tłuszczyku ma ;) choć moja była dość chuda to chyba od początku miała pieluchy od 3 kg.
Jakoś nie przelatywało bokiem, ale wtedy Huggiesy kupowałam, o Dadach jeszcze wtedy pojęcia nie miałam :)
Ale wiadomo, co dziecko to inaczej :)

no nic wizyta za 3 tyg ale na koniec powiedziala ze jakbym urodzila w miedzy czasie to mam jej smsa wyslac :szok:

o w mordeczke, ale szczera !!! :no::szok:

Renatka a ja myslalam ze do pracy chodziszi przez to nie masz czasu sie tu udzielac:eek:
nie, ja pracuję w domu, przy komputerze.
Robię aukcje, wysyłam paczki, zamawiam towar :) słabo się kręci , ale jakoś kręci...
No i zajmuję się Mają i domem.
Sama. Bez Marka.
Więc wszystko jest na mojej głowie. I zarobić, i posprzątać, i ugotować, po dziecko iść, dziecko zaprowadzić (do przedszkola), zrobić zakupy, pranie, opłacić rachunki itd...
Niby nic, ale często się nie wyrabiam :/

Z tą sierścią to przerąbane, oddałam oba koty mamie, bo już nie wytrzymywałam z nimi, jeden pers, drugi egzotyk. Oba piękne, ale sierści od chol...ry :/
Nawet na kanapkach była sierść, bo sobie fruwała !!!
Teraz jak do mamy jeżdżę, to mnie nerwica bierze na te kłaki.... odzwyczaiłam się.
I nos mnie swędzi i twarz i ręce, więc chyba jakaś alergia lekka na sierść mi się pojawiła :blink:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry