reklama

Kwietniówki u lekarza

Ja też się zastanawiam nad Mireną. Kurcze właśnie dlaczego u ciebie Forget 850 a u nas 1200? Zdzierstwo!
Mi lekarz zaproponował jeszcze jakąś tańszą, ze względu na to,że planujemy dzidzię za jakieś 3-4 lata więc taka wystarczy.
Koszt tej tańszej to jakieś 500zł, ta nie zawiera hormonów. No i nie wiem co robić.

reklama
Ja też się zastanawiam nad Mireną. Kurcze właśnie dlaczego u ciebie Forget 850 a u nas 1200? Zdzierstwo!
Mi lekarz zaproponował jeszcze jakąś tańszą, ze względu na to,że planujemy dzidzię za jakieś 3-4 lata więc taka wystarczy.
Koszt tej tańszej to jakieś 500zł, ta nie zawiera hormonów. No i nie wiem co robić.

No nie wiem - może to kwestia tego ile dany lekarz bierze za zabieg założenia? Na necie znalazłam Mirenę po 722 zł Spirala antykoncepcyjna Mirena 1 szt - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

Ale nawet jeżeli ona kosztuje 1200 pln, to wydaje mi się że jest to tańsze rozwiązanie niż np. plastry antykoncepcyjne (wydawałam na nie 600 pln rocznie)

zazdroszcze. dziewczyny miałam cc czy to normalne ze dopiero od 3 dni przestał trwać połóg???? a co do stosunku to straszny ból, a potem bolesne pieczenie przy siusianiu masakra. moj K nie wie co sie ze mna dzieje ....ja sama juz unikam zblizen bo sie boję. czuje jakby tam w srodku wogóle brakowało miejsca .
U mnie połóg trwał praktycznie równe 6tyg., ale ja rodziłam naturalnie, więc nie wiem jak jest przy CC, choć jak pytałam położną o krwawienia poporodowe to mi powiedziała, że po CC panie oczyszczają się szybciej, bo je wyczyszczono, a po SN dłużej. Szoruj jak najszybciej do lekarza i daj znać po wizycie. Trzymam kciuki!!

napewno tego nie zlekcewaze i juz w tym tyg tzn po niedz. pojde do gin, czekałam z wizyta az mi ustana plamienia. dzieki za kciukasy. wyczytałam na necie ze jak sie karmi piersia wtedy jest "tam" bardziej sucho i stad ten ból dlatego warto uzywac zelli itp.

zazdroszcze. dziewczyny miałam cc czy to normalne ze dopiero od 3 dni przestał trwać połóg???? a co do stosunku to straszny ból, a potem bolesne pieczenie przy siusianiu masakra. moj K nie wie co sie ze mna dzieje ....ja sama juz unikam zblizen bo sie boję. czuje jakby tam w srodku wogóle brakowało miejsca .

napewno tego nie zlekcewaze i juz w tym tyg tzn po niedz. pojde do gin, czekałam z wizyta az mi ustana plamienia. dzieki za kciukasy. wyczytałam na necie ze jak sie karmi piersia wtedy jest "tam" bardziej sucho i stad ten ból dlatego warto uzywac zelli itp.

kurcze u mnie jest to samo... bol jak z piekla... zaraz po porodzie pare dni bylo super a teraz zaczelam unikac..... daj znac co gin powiedzial

no co wy dziewczyny (fionka i daga) ja tez po cc i nic takiego nie mam, polog to ja nawet nie wiem co to jest, krwawilam krotko a teraz juz dawno zapomnialam ze rodzilam, nic mnie nie boli przy przytulankach, fionka daj znac co lekarz powiedzial ale mysle ze to po prostu kazdy organizm inaczej do siebie dochodzi, moze potrzebujesz jeszcze troche czasu, napewno bedzie wszystko dobrze:tak:

Hmmm....u mnie na początku tez było sucho, ale teraz już ok...w ogóle nie wiem co się ze mną stało...to chyba te pół roku zakazu... poprostu z łóżka bym męża nie wypuszczała najchętniej :D

No i próbuję zdobyć tabletki i kurde ciągle pod góre, najpierw lekarka kazala zrobic proby watrobowe a potem jak przyszlam z wynikiem to jej nie bylo...masakra... narazie gumy kroluja i czekam az lekarka wyzdrowieje...mam nadzieje tylko ze kiedys w koncu dostane ten okres pierwszy bo nie karmie juz 3 tyg i ciagle nic... hmmm...chce kolejne dzieciatko ale jeszcz enie teraz bo po cc nie wolno tak szybko... ehhh ;)

no co wy dziewczyny (fionka i daga) ja tez po cc i nic takiego nie mam, polog to ja nawet nie wiem co to jest, krwawilam krotko a teraz juz dawno zapomnialam ze rodzilam, nic mnie nie boli przy przytulankach, fionka daj znac co lekarz powiedzial ale mysle ze to po prostu kazdy organizm inaczej do siebie dochodzi, moze potrzebujesz jeszcze troche czasu, napewno bedzie wszystko dobrze:tak:

połog u mnie dosc szybko i nie sprawil wielkich problemow, tylko bol przy stosunku martwi... zobaczymy, poczekam jeszcze pare dni chociaz K. kaze isc do lekarza

Ja byłam w czwartek u pani dr i też wszystko ok, podwozie sprawne, dostalam tabletki cerazette bo stwierdzila że spirala dla mnie nie dopowiednia, bo dopiero co było cc, i nie wiadomo czy jeszcze jakiś zabiegów nie będę miala itp.
U nas jeszcze przytulanek nie było bo ja się cholernie boję że będzie boleć i że zaje w ciązę i mam jakąs blokadę wewnętrzną. Nie wiem zacznę brać te tabsy dzisiaj i może za jakis tydzień odważe się na ten "pierwszy raz";-)

reklama
hej, byłam u gin , powiedziałam o swoim problemi (ze boli. podczas wspól.) , wszystko jest oki, nic sie nie dzieje . a boli dlatego ze jeszcze wszystko wraca do normy ... i to ze jest tam bardzoo sucho i dlartego . i tak jak czytałam gdzies ze tez wina tego ze karmie piersia ze jakis hormon sprawia ze jestesmy mniej wilgotne. . gin poleciła jakis zel. i powinno byc oki.
jeszcze powiem z swego dosw. nie wiem jak u niektórych z tego co pisała Daga ból odczówam w pewnych pozycjach ze w niektórych jest oki nic nie czuję a w niektórych to normalnie mnie skręca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry