reklama

Kwietniówki u lekarza

Mi też 6 tydzień minie w najbliższy piątek:-) M. się już doczekać nie może:D Ja też, bo coś wyjątkowego zaplanował i za cholerę nie mogę od Niego wyciągnąć co?!?

Dziewczyny, a jak tam Wasze wrażenia "po"? Koleżanka mnie nastraszyła, że w ogóle po ciąży seks jej już nie przynosi przyjemności:-( Ja tak nie chcę!!

reklama
Dziewczyny po cc - Kochane czy czujecie jeszcze odrętwienie i mrowienie w dole brzucha? Ja cały czas odczuwam dyskomfort. Na wizyci kontrolnej byłam i niby wszystko ok problem w tym że ostatnio dwa razy uzyłam pasa pociązowego i dwa razy po tym bolał mnie brzuch i miałam gorączke:-( czy któraś z Was tak miała. Dodam ze pasa nie nosiłam dłużej niz godzine za każdym razem. mam nadzieje ze wszystko jest ok i nie zrobił sie jakiś stan zapalny.

co do antykoncepcji dostałam pgułki - Azalia - przyjmuje sie je bez robienia przerwy i miesiaczka nie występuje. Skutek uboczny ich jest taki że czesto występują plamienia czyli jak nie urok to...:dry:

Elvie wcale nie musi być źle... u mnie po pierwszej ciązy to owszem czułam ból i taki dyskomfort, a teraz tylko przyjemność... znam kobitki co tylko przyjemność odczuwaly ... więc to znowu wszystko zależy od naszego ciała...

Mi też 6 tydzień minie w najbliższy piątek:-) M. się już doczekać nie może:D Ja też, bo coś wyjątkowego zaplanował i za cholerę nie mogę od Niego wyciągnąć co?!?

Dziewczyny, a jak tam Wasze wrażenia "po"? Koleżanka mnie nastraszyła, że w ogóle po ciąży seks jej już nie przynosi przyjemności:-( Ja tak nie chcę!!

to chyba zależy od nastawienia dużej mierze, ja miałam trochę cykora ale było super....tylko się stresowałam że mi się Antonio obudzi :)

a ja dziś zaliczyłam wizyte u gina- że dziecko ze szwagierką w domu zostawiłam była ona megaexpresowa
Babecka zaglądneła w podwozie i wszystko oki, poza tym dostałam zastrzyk antykoncepcyjny w dupalka i na 3 miesiące mam spokój

buuuuuu, gin nie zgodził się na założenie mi spirali hormonalnej :(
Powiedział, że po niedawnej cesarce zabieg zakładania spirali niesie za sobą za duże ryzyko i w ciągu najbliższych kilku miesięcy mi nie założy...

Dał mi Cerazette, ale za 20 dni mam zrobić cały szereg badan hormonalnych i wątrobowych - jak wyjdą dobrze to będę mogła brać dalej minipigułkę, jak źle to już nie wiem co - może sobie kalendarzyk założę (tfu,tfu)

Berze któraś z Was Cerazette? Macie po tym krwawienia?

Powiedział mi jeszcze jedną ważną rzecz - przerwy między karmieniami nie mogą dochodzić do 8 godzin jeżeli chce się dłużej utrzymać laktację i być zabezpieczonym przed ciążą. Powyżej 6 h przerwy za bardzo spada poziom prolaktyny odpowedzialnej za laktację i jajeczkowanie.

buuuuuu, gin nie zgodził się na założenie mi spirali hormonalnej :(
Powiedział, że po niedawnej cesarce zabieg zakładania spirali niesie za sobą za duże ryzyko i w ciągu najbliższych kilku miesięcy mi nie założy...

Dał mi Cerazette, ale za 20 dni mam zrobić cały szereg badan hormonalnych i wątrobowych - jak wyjdą dobrze to będę mogła brać dalej minipigułkę, jak źle to już nie wiem co - może sobie kalendarzyk założę (tfu,tfu)

Powiedział mi jeszcze jedną ważną rzecz - przerwy między karmieniami nie mogą dochodzić do 8 godzin jeżeli chce się dłużej utrzymać laktację i być zabezpieczonym przed ciążą. Powyżej 6 h przerwy za bardzo spada poziom prolaktyny odpowedzialnej za laktację i jajeczkowanie.

ja biore...ale dopiero dwa dni, także nie moge sie wypowiedziec...

reklama

Ja biore...
I w trakcie okres dostalam. Taki ewenement ze mnie.

wiem,czytałam o tym , ale przez te 3 mce przetestuje i się zobaczymy
a ze nie mam skłonności do tycia może mi się przyfarci i z tym:)
ja dlatego z tych zastrzykow zrezygnowalam, a szkoda, bo kurcze sa baaardzo praktyczne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry