reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

A my własnie po obiadku, schabik i kluski śląskie. No i gotuje się rosołek bo będę robić galaretkę drobiową, już obiecuje mojemu od 3 miesięcy hehe

Lilith 14 marca mam wizytę u położnej to zapytam o to usg. Zwykle po każdym usg ustalali mi od razu termin kolejnego ale w zeszły piątek tego nie zrobili a własnie w karcie pisze, że kolejne w 28tyg powinno być.

dziś znów kupiłam taki 5 częściowy komplecik...nie mogłam się opanować. Mama mojego R mówi, żebyśmy nic nie kupowali bo już wszystko mamy po jej wnuku na takie early days i 0-6 miesięcy ale mi to sprawie taką przyjemność:)

reklama
No z rodzicami nie poruszamy tematu fotelika , jest ok.
Piękna pogoda. Byliśmy już na spacerze, posprzątałam, poogarniałam ubrania zimowe, mąż zrobił carry, po którym poczułam na reszcie bobaska :biggrin2: Teraz chłopy śpią, potem pewnie też się przejdziemy. A i dziś auto dostaliśmy , na reszcie po 2,5 roku bez hehe:-p Czad, tylko musimy przerejestrować, trochę ogarnąć po swojemu i na reszcie trochę odetchniemy po pożyczaniu od rodziców. Miłego!

Tak pogoda cudowna :) Gratulacje z okazji Autka!
Hej,
Super pogoda na weekend się szykuje,piszecie o kawie,ja w każdej ciąży po mdlosciach czyli tak od 4 miesiąca pije 1 kawę parzona rano,
Ale macie super mężów ze nawet wam okna pomyja,ja to się muszę prosić o wyniesienie śmieci,no ale sama sobie jestem winna,tak wychowałam domowników,bo ja to z tych co "zrobię wszystko sama bo nikt tego lepiej nie zrobi",a teraz mam skutki,8 letnia córka ma 2 lewe ręce do wszystkiego.
bulkaasia się nie odzywala,martwię się co u niej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
tak tak chłopa trzeba sobie wychować bo rzadko się zdarzają takie przypadki co same z siebie [emoji14] mojego już wychowałam ale to 10 lat mi zajęło [emoji14]
Tymuniek daj znać jak pk sesji!

Megan, wysmaruj czosnkiem albo pasta, działa lepiej :) czosnek najlepiej.
Tak, to siara.

Mamusia chyba pisała, że teraz rzadziej będzie :)

Jestem nie do życia,. Tak mnie głowa boli a paracetamol nie działa.. Jeszcze. W domu koleżanki Judi to halasuja.. Ale poprasowalam.. Zaraz obiad i chciałabym poszyc, już dół do sliniakow naszykowalam..

Kasiulka bo usg w tym oktesie służy do sprawdzania tego co pisze na liście ale dodatkowo to czas sprawdzania płci i gdy chcemy wiedzieć to mówimy ale u nas i u znajomych sami zawsze pytają..
Kiedy masz teraz kolejne usg po polowkowym? To w 28?

Tea bulkasiaa pisze gdzie indziej, no cóż ;)

Zjadam, hamburgery domowe pycha ale ledwo sie ruszam od tej głowy..
Lilith czy Ty nie masz może anemii kochana ??
Hej Dziewoje,

Dzis sprzatanko, obiadki, zakupki i tego typu rzeczy.

Mezus od rana wybral sie na tzw. Czyn. Nalezy do kola wedkarskiego i musi odrobic prace na nowy sezon z innymi czlonkami[emoji1](odchwaszczanie stanowisk, sprzatanie, podcinanie drzew itp). Dzieki temu za roczne zezwolenie zaplaci 200zl mniej[emoji4]

Kawke pije jedna dziennie rano (rozpyszczalna z mlekiem). Bez tego nie wystartuje!

Balkon odswiezony, krzeselka i stol Tomek przyniosl, mozna siedziec [emoji16]

Dzidzia coraz bardziej aktywna! Mmmm[emoji1]

Ide na jakies zarcie! Haha
Buziaki!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ty się moja droga nie przemęczaj tak, sprzątanie i obiadek i co jeszcze :))

A ja moje kochane dziś byłam na drzwiach otwartych u córki w szkole. Od września idzie moja pierworodna aż strach pomyśleć :) chociaż szkoła cudowna, 10 minut piechotą , szkoła sportowa, zajęcia z tekwondo ja czekają i będzie chodzić do klasy z rozszerzonym angielskim. Wygląda na to, że jest ok ale ona taka malutka mi się wydaje jeszcze.

W szkole nie obyło się oczywiście bez omdlenia, coś ta moja niedokrwistosc się nie chce poprawić. Zrobiło się ciepło, zimne poty i słabo. Ale mąż uratował i załatwił wodę.

Teraz czekam na moje ukochane leczo mojego męża. Najlepsze na świecie. Córka spać, mąż gra to ja sobie pomaluję drewienka.

Buziaki i miłego wieczoru.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Morelka, Ty babo jedna...mi tu radzi odpoczynek, a sama padla jak muszka! Mialam 2 razy taka sytuacje w 1 trymestrze i raz tydzien temu.
No wiec - maluj teraz grzecznie drewienka i zjedz duuuzo leczo!

Zarcie...co zrobic zeby tak bardzo nie chcialo sie go jesc?![emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela bidulo, nigdy nie zemdlalam w ciąży tak całkiem i aż strach pomyśleć o czymś takimi. Uważaj na siebie,bo to jednak piwazna sprawa, szczególnie jak sama jesteś!
Ze szkołą fantastycznie Wam się trafiło i córa zadowolona, to bardzo ważne bo mniej trudności i wybrzydzan może być. Blisko i zajęcia tez plus. Juz dużą pannica!

Mam od dawna, biorę żelazo i nawet wyniki się poprawiły w końcu.

Kasia pyszny obiadek zrobiłaś :)
Zapytaj u nas są cięcia i wycofali, nie wiem w sumie czy tylko u nas..niby jak jest Oki juz tego nie robią co wydaje się być śmieszne. Mi zleciła lekarka prowadząca jak byłam ostatnio ale list dostaje 2 tyg przed scanem czyli jeszcze mam ze 2 tyg czekania na list.

Tymuniek chłopcy chyba są tacy prości i bezproblemowi, od każdego to słyszę i sama mam takie porównanie :)

Aaggaa ja dziś cały dzień na dwóch małych domowych hamburgerach takich brioszkowych z pomidorem sałata etc, jak kanapka.. I w sumie coś bym zjadła ale ciągle brak mi smaków.. Oo leczo od Moreli bym zjadła, już ostatnio za mną chodziło.

Inka hihi chyba się tam nie nudził zbytnio :)

Morela bidulo, nigdy nie zemdlalam w ciąży tak całkiem i aż strach pomyśleć o czymś takimi. Uważaj na siebie,bo to jednak piwazna sprawa, szczególnie jak sama jesteś!
Ze szkołą fantastycznie Wam się trafiło i córa zadowolona, to bardzo ważne bo mniej trudności i wybrzydzan może być. Blisko i zajęcia tez plus. Juz dużą pannica!

Mam od dawna, biorę żelazo i nawet wyniki się poprawiły w końcu.

Kasia pyszny obiadek zrobiłaś :)
Zapytaj u nas są cięcia i wycofali, nie wiem w sumie czy tylko u nas..niby jak jest Oki juz tego nie robią co wydaje się być śmieszne. Mi zleciła lekarka prowadząca jak byłam ostatnio ale list dostaje 2 tyg przed scanem czyli jeszcze mam ze 2 tyg czekania na list.

Tymuniek chłopcy chyba są tacy prości i bezproblemowi, od każdego to słyszę i sama mam takie porównanie :)

Aaggaa ja dziś cały dzień na dwóch małych domowych hamburgerach takich brioszkowych z pomidorem sałata etc, jak kanapka.. I w sumie coś bym zjadła ale ciągle brak mi smaków.. Oo leczo od Moreli bym zjadła, już ostatnio za mną chodziło.

Inka hihi chyba się tam nie nudził zbytnio :)
Lilith w jakim regionie mieszkasz? Bo ja w okolicach Hatfield, 25km na płn od Londynu

Lilith - oby sie te krwotoki juz nie powtarzały :( i dziekuje za rade w sprawie opryszczki :) zrobilam oklad z czosnku , wczesniej mialam paste cynkową ,potem smarowałam to wacikiem nasączonym wodą utlenioną i juz sie zasusza:p

Dziewczyny a u mnie taki psikus , że pojechalam z mamą do silesi city center i UWAGA kupiłam kiecke na slub :D ze sklepu Aggi , do tego przeceniona z 219 na 109:D jednak zdjecia nie oddają tego jak wyglada na zywo ale tak jak obiecalam , chwale sie :D
1488661243615.jpg
1488661247655.jpg
1488661251213.jpg
1488661266806.jpg

Ps. Buty bedą inne [emoji41][emoji23]

Morela - bidulko , uwazaj na siebie :* miej zawsze przy sobie mala butelke wody :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1488661243615.jpg
    1488661243615.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 429
  • 1488661247655.jpg
    1488661247655.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 425
  • 1488661251213.jpg
    1488661251213.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 427
  • 1488661266806.jpg
    1488661266806.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 423
Megan super! Z jakiego to sklepu? Ja nadal chce się wybrać do happymum.

Morela uważaj na siebie!

My właśnie wróciliśmy z posiedzenia u przyszłego dziadka. Ale pojadlam:D padam na twarz dobranoc:*!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan super! Z jakiego to sklepu? Ja nadal chce się wybrać do happymum.

Morela uważaj na siebie!

My właśnie wróciliśmy z posiedzenia u przyszłego dziadka. Ale pojadlam:D padam na twarz dobranoc:*!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Sklep Aggi :D na facebooku maja strone ,mozesz sobie poogladać co tam ciekawego jest , duzo prezenterek telewizyjnych ma od nich sukienki , kombinezony i normalne ciuchy tez sa :D ten sklep jest obok happymum tylko wlasnie w happymum mieli malutko sukienek[emoji14]chyba trzeba przez internet glownie zamawiac ;p najlepsze ze nie chcialam wchodzic do tego sklepu bo stwierdziłam ze pewnie bardzo drogo bedzie[emoji14]ale mama powiedziała ze wbijamy[emoji14]takze przymierzylam z 7 sukienek :D sliczna byla taka dluga ale 400 zl :( takiej dlugosci jaka ja mam ale np w kolorze pudru różowego to 199-229 zl[emoji14]szare tez mieli , czerwone , ogolnie duzy wybor a maly sklep[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry