reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Mumusia muminka hihi dziekuje bardzo. Chetnie bym skorzystala z kazdej formy gotowki, gdyby tylko sie dalo.... :):) heh.

Co do wnusi- powiedzialam dzisiaj o tym balaganie pol zartem pol serio, nie chce sie tez kobity pozbyc bo odpowiada mi, byla z synkiem a teraz planuje zeby potem byla z Liwcia jak wroce do pracy. Niby zwalilam na ta wnusie itp :) od poniedzialku ma tydzien wolny, z synkiem bedzie tesciowa. Niech przemysli, odpocznie i wroci bez wnusi hehehh. A ja w tym czasie sie rozpakuje pewnie :) jak mi przyjdzie po narodzinach z nia to sie odezwe ze niestety ale mam dwojke swoich dzieci i trzecie nam tutaj poprostu juz nie potrzebne do tanga, bede miala spoko wymowke delikatna prawda?:)

Ja jutro na ktg do szpitala. Mam nadzieje ze mnie nie zostawi i urodze sn planowo 6.07 :) fajna data ten 7.7.17 ale moj gin nie ma wtedy dyzuru tylko 6.

Kwestia bolu plecow
Kurcze ja walczylam bardzo dlugo z plecami po pierwszym porodzie. Staralam sie nie dzwigac nosidelka gondoli te sprawy ale co z tego. Klocka coraz wiekszego synka nosilam i chyba tym sobie zawalalam plecy. O cwiczeniach nie bylo mowy.. moze po roku minelo. Nie pocieszajace ale minie :)

Mamusia, oj nieciekawie z tą windą..

Kylesa, super wieści! [emoji4]

Ja dziś od rana sprzątam, wytarłam kurze, umyłam ściany, drzwi, odkurzyłam, umyłam okna.. troszkę chyba przesadziłam bo teraz ledwo chodzę..
A wczoraj wieczorem miałam moment grozy, podbrzusze mnie bolało, do tego brzuch mi się spinał (skurcze?) dość często i dość nieprzyjemnie. Trochę spanikowałam, że nie jestem gotowa, że mieszkanie nie gotowe i ogólnie że nie rodze, ale na szczęście po kąpieli mi przeszło.. [emoji6] dlatego dziś to sprzątanie zarządziłam, jest czysto, mogę rodzić [emoji12]

Ogólnie to przeglądałam jakieś tam usg wczesne i na nim mam termin na 3 lipca! Czyli poniedziałek! Co też powoduje u mnie mini atak paniki [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone - 3.07 to i mój termin z usg [emoji14]. Ale będzie jak będzie.
Nie pociesza mnie myśl, że z porodówki wrócę z małą na to znienawidzone mieszkanie [emoji19], dlatego mi się średnio spieszy. Ale też staram się na szybko je ogarnąć [emoji6]

Inka - i ja mam dodatni, także przetrze szlaki przed Tobą [emoji6]. Nie stresuj się, wiem, że wynik siada na psychikę, ale.. Jutro spojrzysz już na to inaczej. Będzie dobrze [emoji106]

Mamusia Muminka - ten top to taki syntetyk (wyrób pepcowski). A mąż sierota postawił rozgrzane żelazko na stoliku, na którym zawalone były ciuchy do prasowania, i akurat ten top przylepil się na cacy do żelazka.
Toporow w domu nie będzie [emoji23], ale nie powiem, że mąż by nie chciał [emoji1]. Walkowalismy już temat żyrandola w postaci dużego koła od wozu [emoji6]. Na szczęście stawiamy na średni minimalizm, wszystkie ściany białe, podłogi w szarosciach i brazach.
Współczuję sytuacji z ta windą. Obecnie mieszkam na 5 piętrze.. I często zdarza nam się, że jak wracamy z jakiś wojaży (na ogół w nocy) to zaliczamy awarię windy. Miesiąc temu w dzień się załapałam na jej remont (a ja z zakupami pod urodziny Jagody, czasu mało...) I to właśnie wtedy zaszportalam się na schodach i zaliczyłam upadek. Także podtrzymuje pomysł wyprowadzki na ten czas do Rodziców. Nie ma co sie szarpać.

Misia - nie no... Jak tak rozpieszczaja, to pewnie - te 2 dni jakoś wytrzymasz [emoji6][emoji3].
KFC powiadasz... Ja jeszcze przed porodem muszę coś od turka wszamac [emoji1]

Katja - a czy ta Pani chociaż zrozumiała swój nietakt w trakcie rozmowy z Tobą?
Liczę na to, że dalsza współpraca odbędzie się bez zgrzytow [emoji5]

Hmm mysle ze pomiedzy slowami zrozumiala doskonale o co mi chodzilo... :)
ps dziewczyny czy ktoras rodzila z hemoroidem ?:) odezwal mi sie ten z pierwszego porodu :/ zastanawiam sie czy to straszny bedzie problem podczas porodu z tym towarzyszem..?:/

Kebab od turka omg :) u nas sie nie je w miescie bo afera na pol wielkopolski , zoltaczka typ a ta pokarmowa wlasnie u turasow nie obrazajac nikogo z braku higieny i 30 osob zarazonych. Masakra. Przez to nie pojadlam w ciazy wszystkich syfow ktore lubie :) :(

Eeech dziewczyny no ja wiem że zdarza się paciorkowiec i to nawet co u 3 kobiety ale to nie zmienia faktu że mi przykro bo ja to mam. Cała ciaza przeszlam bez iniekcji a tu takie coś...

Aga możliwe że jutro spojrze na to z innej strony... ale dzisiaj jest przygnębienie...

Piję od dzisiaj liście maliny i do tego olej z wiesiołka.

Inka, ja też mam gbs dodatni, ale się tym nie przejmuje. Gin powiedział żeby po prostu jak zacznie się akcja to nie zwlekać tylko od razu przyjeżdżać i tyle. Nie czytam internetów na ten temat, wierzę swojemu lekarzowi że to nic takiego i mam jedno zmartwienie mniej [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamusia_Muminka no to nie fajnie z tą windą, jak masz możliwość idź do rodziców, ja mieszkam na 8 piętrze ale u nas na szczęście są dwie windy.

Linoone no to poszalalas ze sprzątaniem dzisiaj :D ja tylko odkurzylam i podłogi przetarlam oczywiście mój powiedział po co jak czysto było, niby tak ale zawsze czysciej haha :D

Oo kebaba bym zjadła, może jutro jak pogody na grilla nie będzie to się skuszę na kebaba :D

Ola W spokojnie, niedługo się zacznie :)
Mój też chodzi i pyta rodzisz juz rodzisz ? Ja mówię spytaj małej w brzuchu bo chyba jej tam wygodnie ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry