Bab, ja nie wybudzam, zresztą obudzić Antosię to wyższa szkoła jazdy, a przez sen nie chce jeść. W szpitalu doradzca laktacyjna powiedziała, że jeżeli dziecko przybiera dobrze na wadze i wszystko jest ok to nie trzeba specjalnie budzić.
W ciągu dnia budzi się sama co 2,5-3,5 godziny, w nocy po kąpieli najpierw przesypia 5-6 godzin jednym ciągiem, później 3-4 godziny.
Wczorajsze temperatury dały się Małej wieczorem we znaki... Była nimi zmęczona. Na szczęście dziś już nieco chłodniej i dziecko od razu spokojniej śpi[emoji106]
W czym śpią Wasze maleństwa w takie upały i jak je ubieracie na spacery? Mnie wczoraj prawie wszystkie spotkane znajome starsze osoby upominały, że dziecko bez czapki... Wyszłam z założenia, że jak jest prawie 30 stopni, dziecko jest osłonięte w wózku to mu czapka niepotrzebna. Zresztą jak przez moment trochę wiało to zasłoniłam główkę pieluszką.
Bardziej doświadczone Mamusie, poradzcie co ubierać[emoji4][emoji4][emoji4]
Godzinę(!!)po kąpieli dziś rano myślałam, że zapomniałam wytrzec wodę z włosów, a tu niespodzianka - nagle mleko sobie leci na podłogę z piersi jak się nachylilam[emoji23][emoji23] proces myślowy jeszcze nie wrócił do normy[emoji23][emoji23]