reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Joanna, trzymany wszyscy kciuki, mam nadzieję że będzie wszystko ok, ja jak byłam tydzień temu na USG, to dzidzia była dwa dni do przodu w stosunku do daty z om, a jak byłam wczoraj, to już z powrotem jak data z om (i wcześniejsze badania USG), a lekarz powiedział że wszystko ok. Ja w związku z plamieniami (2 razy takie zywo czerwone, a pomiędzy takie brązowe) mam zalecenie leżenia i "spoczynkowy tryb życia" już trzeci tydzień leci (jutro zacznę 10 tydz. ciąży). Mnie ogólnie lekarz powiedział, że przy takich plamieniach ważne jest oszczędzanie się i "spoczynkowy tryb życia".

No więc jak Dziewczyny czytam ile robicie przed świętami to podziwiam Was wszystkie! Jesteście wielkie!;) ja na razie nie mam nawet na wierzchu ogarnięte, mąż bedzie ogarniał jutro, a ja się staram nie zauważać balaganu;)

reklama
Witam się (jeszcze z łóżka) [emoji6]

Pola - cieszę się, że z dzidzia wszystko w porządku, a Tobie życzę duuuuzo sił i wytrwałości. Leżenie przez święta może być nawet mile - jeżeli masz kompletną rodzinkę przy sobie [emoji5].
Moja rodzinka lubi leżakowac, więc zdarza się, że w wolny dzień przerabiamy maratony bajkowo-komediowe [emoji6]

Morela - gratuluję Kochana [emoji5]. Cudowne uczucie moc ujrzeć ruszającego się mikro człowieczka [emoji5]

Aha - Tobie również gratuluję [emoji5].
Moich kilka koleżanek ma dwóch synów i córkę (córy jako trzecie się urodziły), więc.. Poczekamy i zobaczymy [emoji6] (Kasiulka, to też do Ciebie [emoji6])

Megann - widziałam, ale raz jeszcze ogromnie gratuluję. Śliczne foteczki [emoji5]. Ogórkowa??? [emoji23]

Samotnaja - podziwiam to łączenie dwóch prac, i ogarnięcie świat.
A jak Twoja Teściowa? I jak sytuacja z autem się skończyła?

Kasiulka - tylko spokojnie z tym kucharzeniem. Każda z nas lubi świąteczne klimaty, ale żeby to się teraz ponad siły nie odbywało [emoji5]

Żonograja - ubawilam się Twoim snem [emoji23]
Ja się nie nastawiam na szybkie poznanie płci. U J trochę to trwało. Pamiętam, ze w 90% dziewczyny z poprzedniego forum już wiedziały co i jak... A ja nadal nie (dopiero w 29 tc gin potwierdziła w 100% córe). Jedna z moich kompanek natomiast celebrowala dziewczynkę - wszystko było ku temu (usg, przeczucia, zachcianki, kalendarze, kształt brzucha) - a pod koniec ciąży wyszło, że to jednak chłop będzie [emoji6]

Ja dzisiaj ogarniam swoją chatke (mieszanko). Upieke później sernik, i może coś szybkiego i słodkiego bez pieczenia - typu 3bit. Z potraw - to...zrobię śledzie w jogurcie, może też pod pierzynka i rybę po grecku. Barszcz już mam ukiszony. Na uszka i pierogi z grzybami - jadę jutro z pomocą do babci. Chciałam już wczoraj lepic - ale usłyszałam - "i takie stare pierogi będziemy jeść? co ty myślisz, że ja w wigilię będę do góry pepkiem leżeć?!" - to jest cała moja babcia [emoji5]

Karolina - trzymam kciuki [emoji110][emoji110]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie ogórkowa haha ale ogólnie potrafie zjesc duzo tylko nie jak kiedyś że moglam jesc wszystko :D teraz np na piers z kurczaka patrzec nie moge :( na moje cale szczescie slodyczy nie wcinam tyle co przed ciążą a nawet prawie wgl nie jem :D moja ukochana cola jest bleee :D takze najlepiej jakby ktos mi podal gotowy obiad to zjem , ale gotowanie odpada :D co do porządków ja tydzien temu w weekend okna sobie pomyłam , firanki poprałam a mama przyszla pomóc poprasować i powiesic:D cale mieszkanie w sumie ogarnelam ale wiadomo dzisiaj znowu odkurzanie , kurze i wycieranie podłóg :D jeszcze ide odwiedzić chrześniaczke zeby dac prezenciki , pozniej chrześniaka a na koniec kolezanke która we wtorek urodzila :D Przy okazji życze Wam zdrowych , spokojnych świąt spędzonych w gronie najbliższych osób [emoji173][emoji8]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam :)
Aga nie czuję się wykorzystywana ;)

Podczytuję was codziennie, ale nie mam za bardzo co pisać. Niestety plamienia nie ustały, zdarzało mi się też krwawić, ale nie żywą, czerwoną krwią, a taką brudną, brązową. W czwartek 15 grudnia byłam na kontroli, bo wtedy właśnie pojawiła się ta krew pierwszy raz, na szczęście serduszko biło. Niestety maluch od 12 do 15 urósł tylko o 1 dzień.
Dzisiaj mam wizytę, strasznie się boję :frown:

Asia, trzymam kciuki, będzie dobrze. Z niecierpliwością czekamy wszystkie na Twoje info po wizycie... :tak:
A z maluszkami w brzuszku to nie jest tak, zdecydowanie każde rośnie w swoim tempie? Stąd chyba te różnice u każdej z nas po usg...

Joanna trzymamy kciuki!!! Wierze ze bedzie dobrze!

Pola a ja Ciebie podziwiam.z tym lezeniem my to mamy z gorki w porownaniu do Ciebie!

Karolina kciuki!!!

A gdzie Lilith???!??

Co do.okien mi przyjaciolka umyla a mama firanki powiesila :D

010igov3fkey3mez.png

Hej dziewczyny
Morela, Megan, Aha gratulacje :D
Joanna trzymam mocno kciuki, daj znac po wizycie. Czasem róznica wynika z błedu pomiaru, lekarz mi tłumaczyl ze dziecko moze sie inaczej ulozyc i juz pomiar wyjdzie inny.

Lilith wlasnie co z Toba?

Zonagraja swietny sen :D jejku ja tez mam takie realistyczne sny, pozniej caly dzien je pamietam, najczesciej mi sie jakies glupoty snia, wczoraj mi sie snilo, ze mi rabneli komórke ;p

Ja wczoraj upieklam ciasto, teraz drugie sie piecze, robie tez dzis barszczyk, a na jutro zostawie sobie kapuste. Reszte rzeczy ogarneła mama i tesciowa :)

Witam się (jeszcze z łóżka) [emoji6]

Pola - cieszę się, że z dzidzia wszystko w porządku, a Tobie życzę duuuuzo sił i wytrwałości. Leżenie przez święta może być nawet mile - jeżeli masz kompletną rodzinkę przy sobie [emoji5].
Moja rodzinka lubi leżakowac, więc zdarza się, że w wolny dzień przerabiamy maratony bajkowo-komediowe [emoji6]

Morela - gratuluję Kochana [emoji5]. Cudowne uczucie moc ujrzeć ruszającego się mikro człowieczka [emoji5]

Aha - Tobie również gratuluję [emoji5].
Moich kilka koleżanek ma dwóch synów i córkę (córy jako trzecie się urodziły), więc.. Poczekamy i zobaczymy [emoji6] (Kasiulka, to też do Ciebie [emoji6])

Megann - widziałam, ale raz jeszcze ogromnie gratuluję. Śliczne foteczki [emoji5]. Ogórkowa??? [emoji23]

Samotnaja - podziwiam to łączenie dwóch prac, i ogarnięcie świat.
A jak Twoja Teściowa? I jak sytuacja z autem się skończyła?

Kasiulka - tylko spokojnie z tym kucharzeniem. Każda z nas lubi świąteczne klimaty, ale żeby to się teraz ponad siły nie odbywało [emoji5]

Żonograja - ubawilam się Twoim snem [emoji23]
Ja się nie nastawiam na szybkie poznanie płci. U J trochę to trwało. Pamiętam, ze w 90% dziewczyny z poprzedniego forum już wiedziały co i jak... A ja nadal nie (dopiero w 29 tc gin potwierdziła w 100% córe). Jedna z moich kompanek natomiast celebrowala dziewczynkę - wszystko było ku temu (usg, przeczucia, zachcianki, kalendarze, kształt brzucha) - a pod koniec ciąży wyszło, że to jednak chłop będzie [emoji6]

Ja dzisiaj ogarniam swoją chatke (mieszanko). Upieke później sernik, i może coś szybkiego i słodkiego bez pieczenia - typu 3bit. Z potraw - to...zrobię śledzie w jogurcie, może też pod pierzynka i rybę po grecku. Barszcz już mam ukiszony. Na uszka i pierogi z grzybami - jadę jutro z pomocą do babci. Chciałam już wczoraj lepic - ale usłyszałam - "i takie stare pierogi będziemy jeść? co ty myślisz, że ja w wigilię będę do góry pepkiem leżeć?!" - to jest cała moja babcia [emoji5]

Karolina - trzymam kciuki [emoji110][emoji110]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję :*
Witam :)
Aga nie czuję się wykorzystywana ;)

Podczytuję was codziennie, ale nie mam za bardzo co pisać. Niestety plamienia nie ustały, zdarzało mi się też krwawić, ale nie żywą, czerwoną krwią, a taką brudną, brązową. W czwartek 15 grudnia byłam na kontroli, bo wtedy właśnie pojawiła się ta krew pierwszy raz, na szczęście serduszko biło. Niestety maluch od 12 do 15 urósł tylko o 1 dzień.
Dzisiaj mam wizytę, strasznie się boję :frown:
Asiu daj znać koniecznie!
Hej dziewczyny
Morela, Megan, Aha gratulacje :D
Joanna trzymam mocno kciuki, daj znac po wizycie. Czasem róznica wynika z błedu pomiaru, lekarz mi tłumaczyl ze dziecko moze sie inaczej ulozyc i juz pomiar wyjdzie inny.

Lilith wlasnie co z Toba?

Zonagraja swietny sen :D jejku ja tez mam takie realistyczne sny, pozniej caly dzien je pamietam, najczesciej mi sie jakies glupoty snia, wczoraj mi sie snilo, ze mi rabneli komórke ;p

Ja wczoraj upieklam ciasto, teraz drugie sie piecze, robie tez dzis barszczyk, a na jutro zostawie sobie kapuste. Reszte rzeczy ogarneła mama i tesciowa :)
Dziękuję :*

Kochane ja już tak nie mam za bardzo czasu być tu na forum. Czeka mnie pieczenie i sprzątanie a jutro to już wigilijne szaleństwo. Tak więc Kochane moje Lipcówki życzę Wam samych cudownych chwil podczas tych świąt, żadnych problemów, magicznej gwiazdki i pyszności na stole :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Witajcie ... ja już po wizycie i ... mam jak najwięcej leżeć.. Te nitki krwi są z niewielkiego krwiaczka , ponoć raczej niegroźnego , ale nie mogę się nadwyrężać... Mam się rozkładać i leżeć sobie " jak żabka na liściu" ( tak powiedział doktor:) ) mam unikać siedzenia w pozycji w której brzuch byłby uciskany...
Także od dziś L4 bez dyskusji ...
Szefowa zareagowała ok, za to współpracownica się do mnie nie odzywa- oburzona , że będzie musiała obsługiwać klientów... / co pozostawię bez komentarza..../
I jeszcze mam początki zapalenia pęcherza.. piecze , że cholera !

Poza tym ok :)
Wyniki w porządku: tsh, igg, toxo ok :)
Nie przytyłam jeszcze ani grama ( pewnie nadrobię później :)

Pędzę Was nadrobić :) Choć widzę, że przed świętami spokojnie ... :)

Do góry