reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
A ja mam przerwę w sprzątaniu u młodego w pokoju,robię przegląd wszystkiego [emoji6] i standardowo jak ma mi pomagać to wtedy najlepiej się bawi i przy okazji robi bałagan [emoji23]

W ferie planujemy remont, malowanie i kilka drobnych zmian i do tego czasu musze się pozbyć wszystkiego co zbędne. .. będzie ciężko ale jak mus to mus

Wczoraj kupiłam pierwszą bluzkę ciążową [emoji6] zalando przywiozlo i sukienkę oversize, bo brzuszek juz mam "na moje oko" całkiem całkiem [emoji38]

Ale dobrze mi się leży. .. niestety wracam sprzątać

Aha83 ja też porządkuje ubranka córki wymieniam na większe w komodzie.
Jutro mam nadzieje ze chociaż do 7 pospimy, ale i tak bezcenna była pobudka córki w nowy rok po 6 pomimo tego że do 23 sylwestrowo się bawiła :-)

Dziewczyny z wysokim ciśnieniem- macie zalecana kontrolę cisnienia w domu codziennie?

Karuzela jak na razie jescze u mnie ok, ale w poprzednich ciążach miałam 4 razy dzinnie: po wstaniu, w południe, ok 17 i ok 22
Dziś dostałam juz karteczkę do wypełniania, ale bez zalecenia ze codziennie

Karuzela ja codziennie mierze, a nawet powinnam częściej ale zapominam ;)
Dostałam dzisiaj pochwalona przez lekarza :) za tsh, cukier i cisnienie. Wszystko się poprawiło, ale do kardiologa i tak mam iść.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytam bo ja miałam zalecenia 2xdziennie a teraz mam 3 dziennie i zalecenie badan i wizyty u hipertensjologa. Tylko ja nie jestem na dopegycie i w domu mam w normie a w sytuacjach stresowych wyzsze czy w gabinecie to nawet 165/100... taki przypadek ze mnie :-/

Ta zupa to kapusta, cebula, wywar i pomidory zwykle bez skórki albo w puszce. Pychaaa. Działa cuda u mnie przy zelazie, który wiadomo zatwardza a zmagalam się już z hemoroidami.. Wybaczcie..
Aa jeszcze daje wiadomo czosnek, pieprz, ziele ang. Liść laurowy etc.

Żonagraja dobrze, że nic się nie stało. Z najstarsza tez zaliczyłam mocny uoadek w 5m ciazy w zimie. Trzeba baardzo uważać.

Aga pięknie tam u Ciebie!! Lubie takie klimaty.. Tęsknię tez za moimi górami,,

AIM, pecherz nic strasznego. Boli jak cholera ale wykeczysz raz dwa. Ciesze się, że z dzidziusiem wszystko dobrze a Ty na pewno wytrwasz wszystko :)

Megan śliczne wyniki. Nie będę rozpisywać czy tamte cyfry w normie, bo ogólny wynik świetny.
Mój dzis tez przyszedł listownie..w końcu..

Witam nowa mamę :)

Aga prezent zajebisty! Mój to byłby wniebowziety.

Kasiulka nie martw się, nawet jak się nie podniesie. To nic strasznego, dasz sobie radę :* dobrze, że reszta pod kontrolą.
Jak Ty się czujesz?

Wendy nic się nie stało, wiem ze to omylkowe :) z tel łatwo coś nacisnąć.

Przyszło mi dzis pilne wezwanie na glukozę oo. Polozna moja przesunęła bo na 10 a wtedy mam innego lekarza i nie mogę przełożyć. Zaś 11 mam dentystę i polozna, wiec anulowala z 11 i idę 9.1 pierw na glukozę a później do mojej położnej. Od razu sprawdzę jak tsh. Pewnie zas żelazo powtórzy.
Ciekaweczy dadzą mi lukozade.
W poniedziałek kończę 16 tydzień wow.. Juz 17 zacznę a dopiero co czekalam na 12. Juz się boje ważenia. Cwicze dzielnie ile dam radę ale znowu zalatana jestem..

Na wekeend chce przysiąść listę rzeczy do kupienia kupić i rozłożyć jakoś z sensem. Mąż ma wyjąć ciuszki pomcoreczce i zobaczę co tam już nagromadzilam.
Wole ciuchy praktycznie niż wydziwiawcze, choc takie słodkie są te sukienki :)

O kurcze powiem wam że dobrze że mi się to zaczęło wczoraj i mogłam od razu to skonsultować z gin bo dziś po nocy podpaska cala zakrwawiona jakbym okres miała jakbym to teraz dopiero dostała to bym już chyba zeszła zupełnie że stresu :/

reklama
Hej dziewczyny
Ja jestem taka przeziębiona ze szok, fatalnie sie czuje. To juz 3 przeziębienie w ciazy, byle do wiosny ehh :/

Karuzela ja niby tez mam zalecone codzienne badanie ciśnienia ale zapominam u mierze co kilka dni, ale mam niskie cały czas, wiec na razie sie nie martwię.

AIM faktycznie nie ciekawie z tym pęcherzem, nie dobrze ze tyle krwi, a bierzesz coś oprócz urofuraginy?

Lilith ja mam listę na kompie i wklejam sobie linki jak coś ładnego znajdę ale do kupowania jeszcze dalekoo :)

Do góry