reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej wszystkim. Ja też raczej pasożytuje na forum. Czytam na bieżąco, ale nie mam czasu pisać. Święta coraz bliżej, więc i sporo pracy. Przyznam się wam że wstałam o 11 dzisiaj, wcześniej jakoś nie mogę się zwlec. Mam dużo dodatkowej roboty w związku z ta połamana noga męża. No bo trzeba mu pomagać i odnosić wszystko. A dziś mu palce zsinialy, dobrze że jutro mamy kontrole , bo bym już go ciągnęła na SOR. Pół dnia pewnie przesiedzimy w szpitalu :/
Gratuluję udanych wizyt, ja mam genetyczne dopiero w styczniu.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze tak sie boicie powiadomić szefa a u nas to najcześciej wyglada tak, ze dziewczyny przynoszą zwolnienie i tyle sa widziane :p najcześciej nie przekazują obowiązków i musimy sobie radzić sami- powiem tylko tyle ze to jest bardzo nie fajne zachowanie i jaka by ta praca nie była to pozniej jest utrudnienie dla innych pracownikow niestety :/

No ja tez sie troche boje powiedziec w pracy. W zeszlym roku dwie dziewczyny z mojego dzialu rzucily l4 bez slowa i taka wyrobily reputacje kobietom-pracownikom, ze szkoda gadac. No i zostalam sama posrod samych facetow :/ Juz widze ich reakcje....

Truskawka89 tylko sa rozne sytuacje- ja myslalam ze pochodze do pracy tak do poznej wiosny, nie chcialam tez mowic tak wczesnie w pracy (nadal mam I trymestr), a tu okazalo sie ze musze lezec i w zwiazku z tak dlugim zwolnieniem musialam juz powiedziec (tak wszyscy by i tak mysleli ze ciaza, albo ewentualnie jakas powazna choroba). Co zrobic, dzidzius wazniejszy jest dla mnie.

Ja tez dziewczyny czytam Was, tylko do pisania nie mam weny od tego lezenia:biggrin2:

A jak się w ogóle czujecie? Ja w sumie często mam mdłości i boję się, że w Święta będzie mi niedobrze, a ja tak lubię to świąteczne obżarstwo:-( :( Mimo tego oczywiście całe mieszkanie wysprzątałam, bo nikt inny tego nie zrobi.Widzę, że jestem młodzikiem i będę jedną z rodzących na końcu.

Pola tylko nie chodzi o szybkie branie zwolnienia ale o przekazanie jakiś materiałów co nie zajmuje dużo czasu, zależy wszystko od stanowiska oczywiście. U nas w firmie spokojnie można w jeden czy dwa dni przekazać, można tez cześć przez telefon. Rzadko kiedy jest ciąża az tak zagrożona zeby nie można było rozmawiać przez telefon czy wysłać meila z jakimiś dokumentami :p ale fakt ze przy zwolnieniu płatnym w 100% po prostu nie opłaca sie chodzić do pracy, chyba ze ktoś żyje głownie z prowizji

Ja mam wyrzuty sumienia z powodu mojego zwolnienia, ale jak mi to sam szef powiedział to nie moja prywatna firma. Jak tylko mogłam to starałam się wysyłać dokumenty dzwonić z informacjami. Ja mam takie stanowisko ze może mnie zastąpić tylko ktoś z zewnątrz z odpowiednimi kwalifikacjami , musze się zastanowić czy dam radę wrócić na stałe bo przyjść na miesiąc nie ma sensu. Jeżeli znajdą kogoś na zastępstwo to postaram się przyjść wszystko pokazać.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kazdy ma inna sytuacje, mysle ze duzo zalezy od relacji w pracy jakie mamy i naszego zaangazowania w prace, ale niestety tez samopoczucia, bo nie wszystko da sie przeskoczyc.
Ps. Ja akurat jestem pod tel. i od razu dalam znac w pracy, ze mozna do mnie dzwonic jakby byla taka potrzeba.

reklama
Do góry