reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Jeju, piękne masz te zdjęcia. Jakość mojego wczorajszego usg niestety bez podjazdu, a dzidzie mamy w tym samym wieku więc na lepszym sprzęcie mogłabym mieć takie same 🥹
No ale na pewno z usg 1 trymestru będzie coś lepszego
Też masz wrażenie że to usg w Oleśnicy jakieś słabe? 🤪

reklama
A ja w drugą stronę między 16 a 19 jestem żywa a wcześniej jest tragedia. Rano żeby wstać, w pracy żeby przetrwać, ciągle mnie głód łapie a jak jestem w domu to tak do 19 latam, ale o 20 już muszę leżeć w łóżku- wczoraj przed 20 zasnęłam.
Jutro niestety muszę wyjść z domu o 6 :( a wrócę jakoś o 18 - mam nadzieję w całości 🤪
Ja to samo. Wieczory są super. A tak do 14:00 nieciekawie.

Był krwiak ponad pół cm z tego co mówiła Pani doktor i mówiła że może pęknąć albo się wchłonąć. Z kolei lekarz u którego ostatnio byłam mówił że niewiele tam widać i żeby się tym nie przejmować 🫣 więc zglupialam

Zabarwiony śluz raz kawa z mlekiem raz ciemniejszy. Nie jest tego dużo taka plamka jak groszówka może mniej ale cały czas mnie to stresuje czemu w ogóle się pojawia :(. Brzuch mnie nie boli, czuje tylko ciągnięcie w nim ale myślę że to wynika z tego że macica rosnie

Też pomyślałam że może się tam coś dzieje i przez to te plamienia. Zauważyłam że jak np dłużej siedzę i pojawia się plamienie to czuje takie ciągnięcie w szyjce (tak mi się wydaje że to tam) więc może serio jakaś nie wypatrzona infekcja 🫣🫢
Najważniejsze, że nie ma świeżej krwi i nie zwiększa się. Może faktycznie coś w kierunku infekcji, właśnie się zdarzają takie, które nie dają objawów jako tako. Ja zauważyłam, że coś plamie jak boli mnie dość mocno brzuch (rozciąga się macica) i też plamię tylko na brązowo. Odpukać teraz nie miałam tydzień więc mam nadzieję, że się uspokoi czego Tobie i życzę 🤞

@koniczynka32 a kiedy ostatnio badałaś progesteron ? Może warto by było zrobić to badanie żeby zobaczyć czy ci nie spadł i może od tego się coś pojawia w śluzie,
A może bierzesz luteinę i podrażnia cię jej aplikacja ?
Może warto iść jeszcze do innego lekarza skoro tamten nic nie widzi i masz się nie martwić a plamienia jeszcze są.
Ja miałam plamienia ale to tak do 7 tygodnia, teraz jest czysto

reklama
Do góry