reklama

Lipiec 2010

Mruczka... Nie zazdroszczę problemów z lokum i znalezienia dobrej duszy dla kotków- sama bym je przygarnęła gdybyś bliżej mieszkała- tylko nie wiem czy mój kot "spaślako-brutal" by ich nie pogonił :confused:
A co do snów... zaczynają się o porodach- coraz częściej będziemy się nimi dzieliły!

Dzamena- mam dobre przeczucia, jak Ashika nie zatańczy tańca czarownic w blaksu księżyca to chociaż może Tobie się uda zszokować sąsiadów?! ;-) A co do "mamuśki" O jak ja "UUUUWIelbiam" tekst że mam nie chodzić na boso albo czapkę wkładać- psia mać :wściekła/y::sorry2: na szczęście moja mami tego oszczędza :tak:

Jedyneczka- a ty za przekleństwa nie przepraszaj, bo lepiej je napisać i złośc w nipamięć rzucić niż z tym tam w samym śroku chodzić i się spalać! Mój na szczęście wie gdzie jest miejsce brudnych skarpetek, choć do dziś dnia nie mogę mu wytłumaczyć instrukcji obsługi kosza na bieliznę: że jest mała i duża komora i do dużej nie wkłada się bielizny która mi potem farbuje jasną partię na szaro bo się jasna ch***** jego czarna farbująca skarpetka w bluzkę córki zaplątała :wściekła/y:;-)

Beatka- każda mama ma prawo do becikowego- nie ważne ile zarabia i ile "bonusów" dostanie. Tylko musisz mieć zaświadczenie później od lekarza że byłaś pod kontrolą bodajże od 8 czy 9 tyg najpóźniej

reklama
No bliźniaczki są trudnawe;-)Ja właśnie gadałam z jednym czyli z eks i się ubawiłam bo mówi żebym szła z Emi do spowiedzi a ja mu na to że wiem dobrze że Emi ze mną do spowiedzi i dentysty to akurat:-pA on na to czy Marcin by z nią poszedł to może jego posłucha:-D

mysza ja Ci powiem że mam własnie z ikea beding czy cóś ale fatalnie się spi bo z jednej strony się zjeżdża, nie wiem o co chodzi:baffled: może w tej twojej droższej będzie lepszy materac do spania, oby:-)

oj dzamena już taka jestem ciekawa twojego usg że nie wiem:-p

Dobra, nadrobiłam, a przynajmniej ten wątek:-).
Ja wczoraj wybrałam się na babską kolację, fajnie było - ploty w babskim gronie - najlepsze. Zjadłam jakieś meksykańśkie żarełko, poprawiłam lodami i wypiłam bezalkoholowego drinka. Wszystko było pycha, ale za to później myślałam, że wszystko zwrócę, bleee...:szok:
Dziśidę na filmowa nockę do siostry. Wypożyczymy sobie jakieś fajne komedię i w łóżeczku spędzimy wieczorek. Jutro mam plany kinowe. Idę na tego zaległego avatara, którego chyba już wszyscy widzieli, ale on mnie prześladuje i muszę go zobaczyć:-).
Pewnie więc będę mało się w ten weekend udzielała.:tak:

Hej kobitki :-) melduje z moim maleństwem jest wszystko okej :-D Będzie SYNUŚ :-) Bardzo sie cieszę mimo że obstawiałam córeczkę. A mój M jak szczęśliwy... Zaraz po wyjściu z gabinetu powiedział mi: "dobrze, że kupiłem te autko dzisiaj" :-D

Beatka, gratuluje serdecznie córci :-)

keeejt - gratuluję synka, domyślam się jak cieszy się M. bo nie dawno przerabiałąm to samo:-)

mam nadzieje że tak będzie. w pierwszej ciąży przytyłam 25kilo ale nie miałam takiego wielkiego cellulitu a teraz przytyłam ledwie 3 a to dziadostwo jest już masakryczne. nie rozumiem zjawiska. no ale..
a co do siwienia to ja juz od kilku lat sie z tym morduję ale u mnie to genetyczne, polowa rodziny w wieku 25lat była juz całkiem siwa no i ja sie do nich powoli zaliczam. nobla dla tego kto wymyślił farby do włosów ;)

kuska - tez mam genetyczny problem siwieniowy, farba to moja najlepsza przyjaciółka;-)

iecka jest:tak:z okazji tego ze to cywilny i w skromnym gronie taka tez sukienka,nie chcialam bialej bo w takiej moze tam kiedy przed oltarz pojde.jasne ze sie pochwale w koncu to ty emih polecilas mi tego linka:
Sukienka Leatitia

mam ta w kolorze fuksji

kama - sukienka śliczna i pasuje do Ciebie, a ten kolor... Bosko będziesz wyglądała:-)

jestem :-)

będzie C H Ł O P C Z Y K​

lece was czytac co tam naskrobalyscie dzis

ashika - gratki chłopaczka, więc zostajesz kolkejną królową wśród jajek:-)

becikowe - 1000 zł należy się każdej kobiecie która przedstawi (na chwilę obecną) zaświadczenie, że chociaż raz w okresie ciąży była u lekarza - składasz wniosek w ciągu roku od urodzenia dziecka. Jeśli masz dodatkowe ubezpieczenie w PZU lub w innej firmie i jeśli masz tam wykupione świadczenie z tytułu urodzenia dziecka to również i od PZU dostaniesz kwotę określoną w ubezpieczeniu, a dodatkowo jeśli masz opcję pobytu w szpitalu (oczywiście w zależnoście co tam masz w tym ubezpieczeniu wykupione i jak długo będziesz w szpitalu po urodzeniu dziecka) to również z tego tytułu należą Ci się pieniążki. Jest jeszcze jedna "zapomoga od Państwa" dla rodzin którym rodzi się dziecko, też 1000 zł ale to już zależy od dochodu na członka rodziny - teraz jest to niewiele ponad 500 zł na osobę - i podanie składa się do MOPS-u.
reasumująć tak czy inaczej należy Ci się 1000 zł od "Państwa" i tyle co masz zapisane w ubezpieczeniu w PZU.

Emih dziękuję bardzo za książki :tak:.

Mysza pewnie bardzo ubolewasz, że z teściową się nie spotkasz :-(:-p:-D.

ps a miała czarne włoski?

Ale masz wymagania :-D, ważne, że córeczka się śniła ;-).

... jeśli jestem dodatkowo ubezpieczona w PZU i za urodzenie dziecka też jakąś tam kwotę wypłacają to czy dostaje się wtedy becikowe? Czy jak? Czy te dwie sprawy maja w ogóle ze sobą związek?

Niema to żadnego związku :no:, ja byłam ubezpieczona grupowo (z pracy) w PZU i dostałam chyba 600zł, jakąś niską składkę miałam, a becikowe w MOPSie załatwiałam :tak:.

Ale mam pustkę w głowie, może mnie później natchnie :sorry2:.

Geperty- nie ma sprawy, jak jeszcze ktoś chce książeczki na maila- piszcie :)

Jedyneczka- no proszę nawet byłych mamy z tego samego znaku... a ty jaki znak jesteś ze się zapytam?

Ashika- swietny masz teraz ten suwaczek! Fajniejszy od kotka moim zdaniem :)

Ja też jestem taka ciekawa wizyty Dzamenki :)A najgorsze jest ze w Brennej nie mam dostępu do neta -no ,ale trudno-wytrzymam w nieświadomości do niedzieli
Dziewczyny mi znowu wrócił wielki apetyt-bo parę dni przed wizytą nie mogłam jeść z nerwów-zawsze tak mam. A dzisiaj jest 13 a ja zjadłam 2 Drożdzówki ,Kinder Bueno i ryż z warzywami-a gdzie tu wieczór??Hihi
No własnie dziewczynki spod jakiego znaku zoodiaku jestescie???
Ja Panna :)

BARDZO Wam dziękuje za odpowiedz. Buziaki

Tak myślałam, że jedno z drugim nie ma związku no ale lepiej się zapytać. A koleżance w takim razie podziękuję za "dobre rady"

Oki uciekam do domku. Wzięłam swoje 2 godz. nadgodzin. Mateusz w przedszkolu więc idę myć (na razie) dwa okna. Trzy kolejne zostawie sobie na później :-/

reklama
emih sasiadów moge szokowac tym bardziej ze na około rodzina M ale spoko ,jak tak czasem ich słucham to conajmniej jakby pierwsze małe dziecko sie rodziło.ale lepiej tak niz w druga strone.mam nadzieje ze przeczucia Cie kochana nie zmyla,co do szeryfów to jednym wpuszczam a drugim wypuszczam ,zaraz wiosna a ja i tak dostane opir... za odkryte plecy i krótkie bluzki ale co tam niech jej bedzie ,tyle co sobie pogada.mój M tez jej nawet na poczatku wtórował a ona do niego Radziu a Ty nie badz taki madry bo robisz tak samo ,gdzie masz kapcie ,na co mój M juz mamuś zakładam.myslałam ze sie posikam z niego głowa w dół i do przedpokoju po kapetki .nastepny terror gdzies za tydz bo stwierdziła ze w swieta pracuje ale wejdzie przed,wczoraj mi zrobiła pyszne pieczarki z farszem zapiekane w bułce wiec dzis obiad z głowy z reszta bym chyba dzis do obiadu głowy nie miała
jedyneczka ja wiem czemu Ty jestes taka ciekawa tego usg ,boisz sie o zienciunia,
bardzo Wam dziekuje dziewczynki moje za to ze myslicie o nas

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry