Witam poświątecznie
agatha Najważniejsze że wszystko dobrze po tym krążku :-)Co do zaparć jeszcze kiwi polecam i buraczki na ciepło rewelacja, w razie czego możesz pić syrop dla kobiet ciąży jest ok lactulosum
miluszka to rzeczywiście miło jak już gromadzisz ubranka. Ty chodzisz do Medicoveru do lekarza?? Do którego najcześciej centrum i jakiego lekarza?? Pieczarki obieram zawsze
tweenie ja cię dobrze rozumiem, jesli chodzi o ten dom, u moich teściów tez nie mogłam za bardzo się wyspać. Mamy tam fatalne łóżko, nierówne, bardzo niewygodne echhh. To rzeczywiście bardzo długo to trwa więc lepiej idź do lekarza, póki co pij dużo wody polecam też marchwiankę.
madzik ty mnie nie stresuj tymi zakupami, ja nie mam nic dla małej
aneta oj nie jest łatwoe w te święta z tym jedzeniem, ja mam brzuch jak balon taki napięty
kacperekifasolka ja nie wiem jaki mam brzuch, ale usłyszałam od koleżanki że mam nisko, generalnie mam taką mała piłeczkę, a będę miała córcię
dzamena no to niezła różnica w wadze dziecka, jak tyle wód, ale to fakt, ja jeszcze niedawno miałam tak,że obrączka mi się zsuwała z palca, a teraz siedzi jakoś tak mocno. To ty polecałaś te truskawki homogenizowane??/ jak tak musisz mi się z nich raz dwa "wyspowiadać" (wszystkich danych potrzebuję) - bo ja mam faze na truskawki w ciąży i minimum raz w tygodniu msi być makaron z truskawkami
louise a w którym miejscu dokładnie ten brzuch ci twardnieje i jak objawiają się te skurcze??? Generalnie ty ostatnio trochę zbyt aktywna byłaś, więc odpoczynku więcej się przyda
mysza co do listonosza miałam kiedyś tak samo więc zadzwoniłam na pocztę, że ja byłam w domu i nic mnie to nie interesuje i ma na drugi dzień przynieść znowu i przyniósł. Kurcze u nas na poczcie to czasem kolejki są masakryczne
jedyneczka M wróci niedługo, ale rozumiem cię dobrze, bo ja się też martwię jak mój jedzie gdzieś, jak zadzwoni, ze dojechał to jestem spokojniejsza. No i witaj w klubie nie przepadających za gimnastyką (nigdy nie mogłam zrozumieć co fajnego może być w aerobicu)
atabe bardzo się cieszę że na USG wszystko dobrze
supcio jak wizyta??
geperty fajnie z tym przedszkolem. W tych czasach to prawie jak dostanie się na studia hi hi hi. Pierwszy sukces edukacyjny na koncie
mruczka fajnie, że dobre wieści z wyzty przynosisz
Dziewczyny u mnie święta minęły całkiem ok. Teściowie znośnie, parę tekstów było, ale drobne, u brata i bratowej jak zawsze miło, dzieciaki dokazywały, odwiedziłam też dziadków i przyjaciółkę. Mała fajnie podkopywała mnie, więc obyło się bez stresów, że cicho siedzi. Generalnie czas odwiedzin, zmęczona już jestem tym i z radością wróciłam o domku swego. Jutro rano jadę na badania krew, mocz i znów stwierdzam jak ten czas szybko leci (co miesiąc robię badania), wydaje mi sie, że dopiero co robiłam badania, a tu miesiąc zleciał. Teraz musze zabrać się ostro za wyszukiwanie "klamotów" do domu. Poza tym w tym roku zapowiada się niezły babyboom. U mojego M w rodzinie 4 porody na ten rok, u mnie w rodzinie 3 a znajomych koło 10, oj będzie wyż, będzie i oblężenie szpitali. Co do M przy porodzie, chcę by był, najwyżej wyjdzie na ostatnią fazę jak będzie czuł się gorzej, ale poród nie wiadomo ile potrwa więc będzie mi potrzebny. Co do drugiego dziecka, chcemy i tak się przymierzamy (ja zawsze chciałam mieć różnicę około 4 lat, ale jak będzie zobaczymy). W święta założyłam legginsy i taką tunikę no i posłuchałam jak to ładnie wyglądam w ciąży - aż miło się człowiekowi robi na duszy.
Idę spać lipcówki paaa