reklama

Lipiec 2010

cześć laseczki:-)

Fatalnie się wczoraj czułam, miałam brzuch jak kamień i strasznie mnie znowu plecy bolały (to najgorsze), ale z lewej strony tym razem, chyba to nie jest jednak rwa kulszowa. Zrobie na wszelki wypadek badanie moczu (ostatnie mam sprzed miesiąca i było ok) i mocz na posiew.

Dzisiaj moja Maja ma przedstawenie w przedszkolu i rodzice jako widownia maja się stawić w komplecie.

Miluszka, na początku dziecko wysysa siarę, tego jest mało, ale BARDZO wartościowe i wystarczy, że maluch kilka kropli wypije i mu dostarcza wszystkiego co niezbędne. Więc wówczas nie stresuj się, ze nie ma pokarmu, tylko nawet jak płacze to przystawiaj, zawsze swoje maluch dostanie. A po kilku dniach, tygodniach dojdziecie do wprawy.
Pieczarki tylko myję.

Dzamena, Port to w zasadzie to samo co manufaktura, więc nie wiem czy nie szkoda drogi. Współczuję infekcji, mnie ten bół pleców tak dokucza, że miałam dość wszystkiego, do 2 nie mogłam usnąć. Najgorsze, że byłam pewna, że to rwa, ale teraz w to wątpię...
potwierdzam nasiadówki nad miską, kiedyś tez robiłam i pomagało.

Vanillka, Daria jakoś mi nie podchodzi:baffled: JA też zapomniałam, a teraz 3 miechy + 6 tyg dochodzenia do siebie to już w ogóle...

Ewelad i Louise, chyba jednak przy Joannie zostaniemy.

Anetka, to podajmyt sobie ręce, ja całą noc nie spałam prawie. M ok 00.30 mówi, to jak chcesz to nie będę spał razem z tobą, żeby ci się nie nudziło, po czym za 5 min usłyszałam donośne chrapanie..... no comments

Tweenie, ja uwielbiam lniane. Mam kilka par i mam mi odpruje asek i doszyje taki pas dzianinowy ciążowy. Więc będę miała na najbliższe miesiące. Tylko niech pogoda będzie już na lato. Ja upatrzyłam sobie jeszcze w HM syuper sukienkę odcinaną pod biustem, długą za 79zł i chyba ją zakupię, chociaz nie jest typowo ciążowa.

Jedyneczka, ja mam suwane drzwi do garderoby w sypialni, postaram się cyknąć wieczorkiem jakąś fotkę i wam pokażę.

Miluszka i Vanillka, podkładów sa dwa rodzaje: wielkie podpaski, np Bella, pakowane po 10 szt i lepiej mieć swoje, bo skąpili u mnie w szpitalu, a leciało niemiłosiernie. I takie na łóżko, co by prześcieradła nie zapaćkać, te zmieniali bez problemu w szpitalu i nie kupowałam swoich.

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
agatha a coś więcej na temat tej sukienki? jak długa to ja też bardzo chętnie :) Nie wiem, jak się będę golić za parę tyg, a mąż to nie nadąży :/

Któraś pokazywała fajniusią sukienkę, chyba miluszka, ale ja przed ciążą bym w tym źle wyglądała, a teraz to już w ogóle zapomnieć można...

Ewcik, dałaś 2 razy ten sam link. A ja pytałam o te między nogi :) Ale takie podkładki też sobie strzelę. Ale zastanawiam się, czy takie zwykłe podkłady do przewijania z rosmana nie wystarczą

Miluszka i Vanillka, podkładów sa dwa rodzaje: wielkie podpaski, np Bella, pakowane po 10 szt i lepiej mieć swoje, bo skąpili u mnie w szpitalu, a leciało niemiłosiernie. I takie na łóżko, co by prześcieradła nie zapaćkać, te zmieniali bez problemu w szpitalu i nie kupowałam swoich.
- a do domu na lozko nie potrzeba, jak wypisza po 1/2 dniach to wystarczy??
- joanna tez mi sie bardzo podoba

przypomnialo mi sie dziewczyny. Snil mi sie porod, pojechalam do szpitala, oddzial polozniczy w remoncie :/ w koncu mnie po pol godziny przyjeli, wyszlo ze mnie cos zelowego w czerownym kolorze (nie wiem czy to mialo ten czop reprezentowac?) , a potem w pol godziny urodzilam mala bez zadnego problemu, sama wyszla praktycznie. Byla za malutka generalnie i patrzyli sie na mnie jakbym w ogole w ciazy o sibie nie dbala! Sali po porodzie nie bylo, wszystkie w remoncie i razem z reszta mam koczowalysmy na korytarzu na materacach :)

a powiedzcie mi, bo słyszałam, że kobieta powinna robić sobie jakiś specjalny masaż krocza, żeby się ładnie rozciągnęło i było elastyczne, żeby nie pękło przy porodzie. Czy coś wiecie na ten temat? Ja wiem tylko tyle, że w Niemczech specjalne oliwki są nawet do tego i koniec...

agatha a coś więcej na temat tej sukienki? jak długa to ja też bardzo chętnie :) /
- ja tez chetnie popatrze, agatha poszukalabys linka??
Któraś pokazywała fajniusią sukienkę, chyba miluszka, ale ja przed ciążą bym w tym źle wyglądała, a teraz to już w ogóle zapomnieć można...
SUKIENKI SUKIENKA KOPERTOWA BEZ RĘKAWKÓW WIOSNA (987987286) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Nie wiem, jak się będę golić za parę tyg, a mąż to nie nadąży :/
- tez juz troszku kombinuje by sie ogolic, brzuchol mi przeslania, z bokow atakuje na razie! :)

a w rossmanie te podklady do przewijania/popordowe to po ile??

reklama
czesc dziewczyny. ja wlasnie sobie siedze w szlafroczku ale juz wykapana i hairy umyte . i wszystko by bylo ok gdyby nie twarz jak pekinczyk/mops. jestem tak spuchnieta ze szok. prawie wczoraj nie sikalam a wypilam naprawde sporo. i kilogramy od razu tez skoczyly. prawie 58,5. przeciez nie moge codziennie pic piwa a kawe tez postanowilam ograniczyc do 1 dziennie (i moze to jest powod, znaczy oprocz ciazy). ehhhh. a za tydzien wesele-z tym pyszczem zapuchnietym to naprawde nie mam ochoty isc. z wlaszcza ze dalej nie kupilam kiecki/butow/torebki. i nic nie robie w tym kierynku.nienawidze chodzic na zakupy i wisi to nade mna okrutnie. chodzi mi po glowie zeby sie wymigac w ostatniej chwili...ale chyba nie wypada.

jedyneczka
no ja sie wlasnie boje zeby u mnie nie bylo to samo ze sprzetami do cwiczen. ksiazka do jogi lezy nawet nie przeczytana a mata zakupiona przed remontem nierozwinieta :-) a drzwi fajowe :tak::tak: jadlas warzywka na patelnie po 22??? :-D:-D:-D od razu widac ze dziewczyna w ciazy jest :-)

madzik faceci sie nie znaja-b fajna ta Twoja bluzeczka :tak: jak ide do lekarza i zakladam dluzsza tunike i legginsy to moj M tez zawsze komentuje ze w samych rajtkach ide i zebym sie przebrala bo wygladam smiesznie i wstyd. i zawsze jest foch i skloceni idziemy do lekarza (bo ja sie oczywiscie nie przebieram)

tiffi fajnie ze swieta przebiegly w miare milo. ale powrot do domu zawsze najfajniejszy :-) home sweet home...;-) brzuch twardnieje mi z 2 cm pod pepkiem. nagle odczuwam takie jakby wydecie i jest twardy doslownie jak kamol, az palec sie nie zapada. dopiero od paru dni to mam-wczesniej naprawde nie umialam sobie wyobrazic jak to jest jak dziewczyny mowily i mialam tylko czasem takie skurcze-mocny krotki bol, ktory zareaz przechodzil w podbrzuszu-ale mysle ze to wtedy wiazadla sie rozciagaly. masz racje -to na bank po tym remoncie stresach i przemeczeniu. dodatkowo w piatek byla koszmarna klotnia z M i to tez raczej odchorowalam

anetka
niefajnie ze chorobsko sie przyplatalo. idz do lekarza i zdrowiej kochana. wyniki Ci raczej przeklamane wyjda ale zelazo powinno wyjsc tak jak jest faktycznie.

miluszka co do legginsow to jest mi w nich najwygodniej, ale sie sobie srednio w nich podobam. moze dla obcych gruba nie jestem bo 57-58 kilo to nie tragedia ale jak przed ciaza wazylam 44-46 kilo to ja dla siebie jak baleron wygladam :-(

tweenie
ja tez cieplolubne stworzenie. zawsze twierdze ze w poprzednim zyciu mieszkalam w tropikach i bylam jedna z zon maharadzy :-D:-D:-D

patipaula powodzenia na zajeciach :-)

atabe ty poranny pracusiu :-) nie umecz sie za bardzo.

agatha
polez dzis jak ten brzuszek twardnieje. ja wczoraj jak polezalam popoludnie cale to od razu lepiej bylo :tak::tak::tak: wiem-tez nie lubie ale jak widac trzeba...

ale ze lezenie juz mnie znudzilo wiec dzis sie biore za zamalowanie tych plamek na scianach co porobilismy. a co-tez sie dorzuce jakos do remontu :-) a czego lepiej uzyc-walka czy pedzla? mnie kusi jednak pedzel

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry