• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2010

reklama
oczekiwanie - nie moga juz mnie zwolnić bo mam umowę do dnia porodu. Kierownik powiedział ze na kasę mnie nie posadzi że oni odpowiedzialności nie będą brać na siebie a innego stanowiska dla mnie nie mają. Dodał jeszcze ze żadna ciężarna tu nie pracowała i nie będzie pracować i ze mam iść na zwolnienie. Po porodzię będę miała wypłacany macierzyński przez ZUS. Bałam się ze nie będę mieć umowy przedłuzonej bo pracowałam dobiero od 2 grudnia i miałam ja do 31 grudnia-ale przedłuzyli i to najwazniejsze. A w ZUS-ie się dowiedziałam najpierw zanim wziełam zwolnienie od 5 stycznia ze normalnie będę miała płacone chorobowe w wysykości 100% wynagrodzenia a potem będę mieć macierzyński.

cze dziewczyny
oj pospałam... jak codzień, do 11:-)

ja tak z innej beczki. Jeszcze kupę czasu na myslenie o tym, ale może macie już jakieś pomysły - co robicie po zakończeniu macierzyńskiego? powrót do pracy, dziecko do żłobka, niania, dziadki? Jak pomyślę, że można dzieciaka w wieku 6 miesięcy zostawić, to smutno mi się robi.... To moja pierwsza ciąża i tak sobie myślę, jak moje życie może wyglądać za rok...

oczekiwanie - nie moga juz mnie zwolnić bo mam umowę do dnia porodu. Kierownik powiedział ze na kasę mnie nie posadzi że oni odpowiedzialności nie będą brać na siebie a innego stanowiska dla mnie nie mają. Dodał jeszcze ze żadna ciężarna tu nie pracowała i nie będzie pracować i ze mam iść na zwolnienie. Po porodzię będę miała wypłacany macierzyński przez ZUS. Bałam się ze nie będę mieć umowy przedłuzonej bo pracowałam dobiero od 2 grudnia i miałam ja do 31 grudnia-ale przedłuzyli i to najwazniejsze. A w ZUS-ie się dowiedziałam najpierw zanim wziełam zwolnienie od 5 stycznia ze normalnie będę miała płacone chorobowe w wysykości 100% wynagrodzenia a potem będę mieć macierzyński.

a czy to jest tak, ze musisz mieć przepracowane 31dni przed pójściem na L4 by potem dostać macierzyński?

Ashika ja po usg chyba ze 3 dni chodzilam z geba usmiechnieta i taka zadowolona :happy2:Zapewne kazda tak ma wiec i Ty to masz :happy2:
dzidzia jeszcze mala to i malo tam sterczalo ...zapewne na puzniejszym usg wywali jajka w calosci :happy2:jesli to oczywiscie na stowe chlop ;-)

atabe no ciekawe co gin powie .. ja tez ogarnelam chate i zasiadlam do kompa odpoczac ...:tak:

Kurde przeziebieni mnie dopadlo:nerd:
gowa peka,z nosa cieknie plecy bola ..normalnie na grype sie czuje :nerd:

reklama
Teraz nei wiem, ale zawsze mi zle pokazuje ten suwaczek;/ powinno bys 15tygodni rowne. Ale nie chce mi sie juz przestawiac i kombinowac, jak bede na USG 20 stycznia to wtedy ustawie.

tak tylko pytałam, bo pamiętałam, ze miayśmy wedłóg om ten sam termin chyba:-) a z usg też mi inaczej troche wychodzi, ale suwaczek mam własnie z om.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry