• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2010

atabe no nie lece bo przeciez dostalam list od poloznej ,wlasnie m pojechal mnie zarejstrowac na spotkanie ...

perla pierwszy raz widze tyle sniegu w UK :szok:i ciagle sypie ...oczywiscie znowu paraliz w uk :baffled:A jak u Was?
kochana u Nas to samo!!! a Ci idioci przeciez odsniezarek, ani nawet opon zimowych nie znaja...
zrob sobie ten syropek, no i na noc moze mleko z maslem i miodem i rutinoscorbin jak masz!
pobrali mi po USG ta krew na Down's Syndrome i jakby bylo cos nie tak to maja dzwonic do poniedzialku, a jak ok. to mam czekac na list i w 16 tyg. do midwife (akurat jak wroce z PL)

reklama
no napewno nie bedziesz spala do 11 ;-)
ja juz rowno rok jak nie przespalam ciurkiem nawet 5h! :-(
6 stycznia 2009 o 22 odeszly mi wody i zaczely sie nieprzespane nocki :sorry2:

Nie zazdroszcze bo teraz dojdzie drugie malenstwo
Moj syn zaczal przesypiac cale noce dopiero jak mial 2 lata i 8 mies koszmar to byl, ale szybko sie nauczyl obslugi dvd i tv zeby mamy rano nie budzic jak mialam wolne :tak: tylko ze my bylismy sami we dwojke :-(

A każda z Was miała robione badanie krwi na downa czy tylko USG?
Bo ja takich badań nie zamierzałam robić, ale nie wiem czy to konieczne :confused:.

rozmawiałam tydzień temu z moim ginem na temat tych badań. Mówi, że usg wszystkie muszą mieć, a z krwi jeśli są predyspozycje do tego - coś na usg źle wyjdzie, jeśli w rodzinie są choroby genetyczne lub jeśli kobieta jest w okolicach 40

kochana u Nas to samo!!! a Ci idioci przeciez odsniezarek, ani nawet opon zimowych nie znaja...
zrob sobie ten syropek, no i na noc moze mleko z maslem i miodem i rutinoscorbin jak masz!
pobrali mi po USG ta krew na Down's Syndrome i jakby bylo cos nie tak to maja dzwonic do poniedzialku, a jak ok. to mam czekac na list i w 16 tyg. do midwife (akurat jak wroce z PL)

Wspolczuje ludziom na lotniskach ....przed swietami cyrk byl zamieszanie bo ledwo sniegu spadlo i loty odwolane ..ludzie na swieta nie wiedziali czy doleca...minelo kilka tyg .i znowu masakra na lotniskach ...
Widzialam przez okno juz kilka osob z aparatami hehe chodza i zdjecia sobie robia bo sniag spadl :szok:
Mysle,ze juz na nastapna zime zaopatrza sie wkoncu w odsniezarki ,opony zimowe i cala reszte bo co tylko snieg spadnie to paraliz bedzie?
Dzieci choc maja z tego uzytek bo szkoly pozamykane no i przedszkola..moj maly kisi sie w domu ....
w pl sniegi po pas mrozy do -30 i zyja a tu ..smiech :happy2:
to mozna zazywac rutinoscorbin???bo mam akurat

Ashika niech tatus sie cieszy i kladzie lape na brzuszku :happy2:potem bedzie narzekal ,ze spac w nocy nie moze :-D

Ostatnia edycja:
Macie rację dziewczyny.Pogadałam z M i zamontujemy kamerkę.To będzie najlepsze rozwiązanie.U nas łatwo coś skubnąć bo oprócz art.spoż.mamy bardzo dużo owoców i warzyw,a to jest ciężko rozliczyć.Może sama świadomość,że jest kamera pomoże.W ogóle to jest mocno podejrzane bo nagle jej facet zrezygnował z pracy i nie szuka innej więc żyją tylko z jej pensji???Dziwne:dry:Nie będę jej narazie wywalała bo skąd mam mieć pewność,że nie trafię na osobę jescze bardziej "uczciwa".

perla mój synek to dzieś tak od 1,5 mc-a dopiero nocki przesypia.Jak dziecko jest na butli to chyba łatwiej to osiągnąć.A za cycusiem maluch napewno bardziej tęskni;-)Oduczasz go pomału?Słyszałam o mamach,które karmią do końca ciąży i pózniej 2 dzieci doi cyca.:tak:

Vanilka kuruj się,żebyś się całkiem nie rozłożyła.;-)

Ja nie wiem skąd oni te informacje biorą,że ruchy czuje się ok 20 tyg.Na dodatek bredzą,że puszyste kobiety pózniej je czują.W moim przypadku to bzdura totalna i tyle.

Macie rację dziewczyny.Pogadałam z M i zamontujemy kamerkę.To będzie najlepsze rozwiązanie.U nas łatwo coś skubnąć bo oprócz art.spoż.mamy bardzo dużo owoców i warzyw,a to jest ciężko rozliczyć.Może sama świadomość,że jest kamera pomoże.W ogóle to jest mocno podejrzane bo nagle jej facet zrezygnował z pracy i nie szuka innej więc żyją tylko z jej pensji???Dziwne:dry:Nie będę jej narazie wywalała bo skąd mam mieć pewność,że nie trafię na osobę jescze bardziej "uczciwa".

perla mój synek to dzieś tak od 1,5 mc-a dopiero nocki przesypia.Jak dziecko jest na butli to chyba łatwiej to osiągnąć.A za cycusiem maluch napewno bardziej tęskni;-)Oduczasz go pomału?Słyszałam o mamach,które karmią do końca ciąży i pózniej 2 dzieci doi cyca.:tak:

Vanilka kuruj się,żebyś się całkiem nie rozłożyła.;-)

Ja nie wiem skąd oni te informacje biorą,że ruchy czuje się ok 20 tyg.Na dodatek bredzą,że puszyste kobiety pózniej je czują.W moim przypadku to bzdura totalna i tyle.
he u Nas nawet listonosz nie dotarl...
jesli chodzi o cyca to zaczelismy oduczac mlodego od jedzenia w nocy i przyzwyczajac do spania w swoim lozeczku przed Swietami i jak juz zaczynalo byc dobrze to przyplatala sie ta ch...... grypa zoladkowa! nie cyca w nocy juz jakies 3 tygodnie, a tak to rano i wieczorem +1-2 razy dziennie jako usypiacz
calkiem odstawiac bede po powrocie z PL czyli w 1 polowie lutego...
wiem ze sa takie laski ze karmia 2 a nawet 3 dzieci naraz (nawet u mnie na styczniowkach 2 dziewczyny mi to polecaly), ale ja jednak podziekuje... 13 miesiecy karmienia to i tak dlugo!
ta kamerka to dobry pomysl!
Mammi ja to Cie podziwiam, 2 dzieci, 3 za chwile, swoj interes... jak Ty dajesz rade?
a tak z innej beczki... nie boisz sie ze srednie dziecko bedzie zazdrosne o najmlodsze?
bo szczerze Ci powiem ze ja sie boje, mala roznica wieku i nasze maluchy chyba nie beda w stanie tego zrozumiec...

Nie będę oszukiwać.Mimo sprzeczek z nią muszę przyznać,że sporo teściowa pomaga.Kiedy tylko chcę zostaje z małym.Już nawet pytać jej nie muszę,po prostu wychodzę i już.Domowe obowiązki tez mamy podzielone-raz gotuje ona,raz ja.M też wyszkolony;-) i wie,że też ma obowiązki domowe.Sprząta,pomaga w gotowaniu,naczynia do zmywarki wrzuci,pierze nawet.Tak jakoś sobie to zorganizowaliśmy,że dajemy radę.
Jeżeli chodzi o zadrość Szymonka to napewno się pojawi.Mimo,że córkę przygotowywałam na pojawienie się brata to i tak piersze miesiące były dla niej trudne.Z Szymonkiem jest może o tyle łatwiej,że jest przyzwyczajony,że nie zawsze jestem i nie ma mnie na wyłączność.
Na początku będzie trudniej,ale jak dzieciaki trochę podrosną to będzie nam dużo łatwiej bo będą sie ze sobą bawiły.Ja jestem z rodzeństwa rok po roku i do tej pory jestem mocno związana z bratem.Pomyśl o plusach;-)Na pewno dzieciaki nie będą egoistami.
ale się rozpisałam sorki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry