reklama

Lipiec 2014

reklama

lilly
o ktorej ma zwreocil?
Mąż wrócił o 22.30. Ilemożna siedzieć u ludzi z 2letnim dzieckim, którzy na nastepny dzien do pracy ida...

nie słyszałam i chyba nie chce o tym slyszec.... co to trzeba byc za popier..lencem... nie mesci mi si e to w glowie...................

A my wyrastamy z 1 :p Tydzien temu bylo magiczne 4 kg.
Gosiu wiem jak cudowne to uczucie gdy twoj maluszek mniejszy nic inne maluszki rosnie :) GRATULACJE :*

Pola - chciałam skontrolować.zobaczę co jutro powie pediatra. pewnie, że dieta nieprawidłowa :-D
lepiej kontorolowac.

Co do spania to moje dziecko spi duzo w trakcie dnia. smoczek w buzke i muzyczka z karuzeli i spi, ale musze kontrolowac smoczek bo czasami z plytko zasnie jak jej wypadnie to sie budzi, a czasami juz wardo spi i nie zauwaza.

Agulam - &&& za siostrę, pozytywne mysli wysyłam, przekaż jej że połowa Polski i kawałek świata o niej myśli :*

Pogoda śliczna, ogarnę coś tam w domu i na spacer pójdę z dzieciakami (córka i psy). Moze dziecko moje tyle śpi bo teraz w łóżeczku, a jak będę z psami szla to ja do chusty zapakuje gdzie momentalnie zasypia. i tak od 10.15 do 12 spać będzie :)
Czasami mam wyrzuty sumienia, że nie zajmuję się dzieckiem tylko tak spać jej daję lub usypiam.

Mało czasu ostatnio na BB spędzam. Ogarniam poboczne tematy, a jak dłużej czas mam to główny, więc przepraszam, e czasami późno odpisuję na pytania.

Mamo bobasa właśnie przeczytałam w artykule jak odczyniać uroki i przelewanie wosku to pikuś w porównaniu z tym:

Sposobów jest kilka - można lać wosk nad głową dziecka, zrobić mu na czole znak krzyża obsikaną pieluchą, przeciągnąć je przez spódnicę lub
przetrzeć jego twarz niepranymi kalesonami ojca...

Ostatnia edycja:
Dobry ;-)

Agulam kciuki za siostrę.

Makota ja mam to samo. Tylko już niekiedy jak coś muszę zrobić, to zostawiam co by sobie pokrzyczała. Jak zaczyna się zanosić, to wtedy dopiero przerywam. Wczoraj właśnie udało mi się pierwszy raz poprasować w ciągu dnia. Normalnie nawet jak śpi i ja się oddalę, to budzi się z krzykiem. Cóż taki model, mam nadzieję, że kiedyś przejdzie.

I dzisiaj znów dziwna nocka. Ja padłam, mój mi małą przyniósł ok. północy, zjadła, pobudka o 2, potem o 4 i o 5. Po tej 5 do 6.30 nie spała i potem do 9 pospałyśmy. Ale nieprzytomna jestem :baffled:
Za to dzisiaj wieczorem idę ogarnąć swój busz na głowie. W końcu coś zobaczę, jak mi grzywkę fryzjer ogarnie :tak:

Dziewczyny wiem ze prawie zadna nie korzysta z butelek ale moze doradzicie. Do butelki z mlekiem ma smoczek w ksztalcie sutka a do koperku taki podluzny i w sumie normalnie z obu pil ale od tygodnia z tego podluznego nie moze zalapac i chyba wymienie mu na taki w ksztalcie sutka i tylko zastanawiam sie czy od poczatku nie powinien miec w obu jednakowych smoczkow? To nie wplywa jakos na jego zgryz? Pani w aptece sprzedala wtedy mezowi jeden taki i jeden taki bo stwierdzila ze ten podluzny jest do herbatek i w ogole to jest 3+ wolny ale jednak 3+ (tez stwierdzila, że to nie ma znaczenia). Czy znow przesadnie analizuje? Jak tak to prosze postawcie mnie do pionu.:-) i przepraszam z gory.:-D

A poza tym bylam wczraj z malutkim u lekarza bo ma mega katar az nie moze oddychac, aby charczy i pojawil sie kaszel. A ja sierota nie radze sobie z ta frida:( nie mam sily mu tego sciagnac porzadnie a maz wraca z pracy po 18:no: dostalilismy tylko krople do nosa, wode morska i witamine c

Lilla, tez to czytalas:) ja w nocy przy karmieniu przeczytalam ten artykul i zatrzymalam sie przy tym zdaniu czytajac je 4 razy, bo myslalam ze tak mocno jeszcze spie ze mam jakies przewidzenia! Haha! Nie moge wyjsc z podziwu co jeszcze ludzie potrafia wymyslec! Masakra!

Agulam, trzymam kciuki za siostre! Maluszek niech sobie w brzuszku jak najdluzej mieszka!

U nas nocka srednia, pierwsza pobudka o 1ej, potem 3 i 5 (tu nie spala do 7) i teraz lapie drzemki po pare minut. Dzis idziemy na kontrole do pani rehabilitantki. A nie wiem po co, bo przeciez wiem co uslysze.. Ze to normalne, ze wyrosnie z tego, ze pieknie robi postepy.. Zauwazylam, ze Laura rzadziej porusza prawa reka, no i dalej nie wyciaga raczek do zabawek:/

Dzis, wedlug suwaczka konczymy magiczne 3 miesiace:)

Milego dnia:)

ImageUploadedByForum BabyBoom1411031808.561671.jpg

Nie mam jakiegos lepszego zdjecia, ale na kazdym kiedy lezy na brzuszku zawsze prawa reka jej odjezdza! Hm, nie wiem czy sie martwic czy naprawde wyrosnie z tego:/ Sorki ze post, pod postem ale przy edycji w appce nie mozna juz dodac zdjecia:/

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411031808.561671.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411031808.561671.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 50
Lilla, i co ja teraz pocznę skoro mój mąż kalesonów nie posiada:no:

Kornela, jak nie dajesz rady fridą to katarek Ci pozostaje. Rzeczywiście lepiej ciagnie. A kaszle bo mu katar do gardła spływa, oczyszczaj częściej nos i powinno być lepiej

Aaa moj maz ma kalasony, takie bawelniane, sa w komplecie w kombinezonie wedkarskim:)) bedzie wyruszal na ryby to poprosze zeby je zalozyl, niech leza takie nie swieze, a noz sie przydadza... :-P haha!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry