reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Pola mysle ze jutro stworzymy liste mam najczesciej sie udzielajacych podam do moderatora I poprosze o 2 watki 1 zdjeciowy drugi zwierzeniowy :)

reklama
Piszecie tyle i tak fachowo o wozkach. Czuje sie jakbym pierwszy raz w ciazy byla. Jednak przerwa 10-letnia to strasznie dlugo. Tyle sie pozmienialo w ciazowym i wozkowym ( i pewnie nie tylko) swiecie. Dzieki temu, ze piszecie, dowiem sie czegos nowego :-)

Co do wózków to moja marita wg producenta ma :
Dane techniczne:

• długość 1020 mm
  • szerokość 599 mm
  • długość wewnętrzna gondoli 820 mm
  • szerokość wewnętrzna gondoli 370 mm. Mam syna z lutego. Z wielkim śpiworem i betem spokojnie się mieścił.
Tak jak już małgorzatka napisała każda z nas dobierze wózek pod swoje potrzeby.
Plus jest taki, że w niektórych sklepach można przymierzyć wózek do bagażnika. Naprawdę warto :D

A dla mnie wózki to czarna magia :)
Chociaż ostatnio oglądaliśmy sporo i widze różnicę np. w fotelikach. Zaskakujące jak niektóre mają mało "obicia" po bokach i wydają sie byc tak mało bezpieczne. Wiec jeśli chodzi o fotelik już wiem na co patrzec. W 3 w 1 zauwzyłam ze niektore po zamontowaniu np. fotelika albo spacerowki bardzo się trzesa nie sa tak stabilne jak np. z gondola. Wszystko zalezy chyba od tego calego punktu gdzie sie wpina dane częsci.
Chcialam 3kołowy ale pisałyscie ze sie nie sprawdza a ja wolalabym cos latwiego w prowadzeniu :)

Dziś powiedziałam koleżankom w pracy, uściskały, wycałowały i mówia ze obstawiały czy jestem w ciazy czy nie jestem.
:)) No coz widac juz wkoncu wiec albo sie roztylam albo w ciazy. Tylko zaskoczone ze to juz tak pozno a dopiero mowie.

Do tego moja mama, siostra, jedna znajoma wymyslala ze to niemozliwe zeby bylo znac plec. Ze za wczesnie. Co ja sie bede klocic ze w dzisiejszych czasch mozliwosci i sprzet lekarzy jest innej jakosci i obraz nie jest czarna plama na monitorze. Troche mnie to wkurza bo dochodzi to do mnie od osob trzecich a nie od samych zainteresowanych. Przeciez sobie nie wymyslam. :)

A co do dupka to chyba tez zostawie sobie 3 tab wiec jutro wezme ostatnia.

cześć dziewczyny :-D
Wątek wózkowy by się przydał dla niedoświadczonych mam, takich jak ja :tak: My musimy kupić wszystko od podstaw, brak malucha w rodzinie i wśród bliskich znajomych, od których moglibyśmy cokolwiek dostać, moja siostra ma 5-letnią córkę i już dawno pozbyła się wszystkich rzeczy dla niemowlaka....

Mnie niestety też męczą wzdęcia i czuję się okropnie :zawstydzona/y: dziś zjadłam paczkę śliwek suszonych, dwa jogurty i jak narazie nic, poczekam do jutra, jeśli nie pomoże to chyba będę musiała udać się do apteki.

Seorise, mam podobnie, szczegolnie dzis, od 4 dni sie zbieralo i dzis dostalam takiego zaparcia, ze chodzilam wpol zgieta i tez sliwki, ani kefir, ani jogurt nie pomogly. Wzielam nospe, zeby chociaz troche bolec przestalo. Jutro ide po espumisan, skoro mozna.

Seorise, mam podobnie, szczegolnie dzis, od 4 dni sie zbieralo i dzis dostalam takiego zaparcia, ze chodzilam wpol zgieta i tez sliwki, ani kefir, ani jogurt nie pomogly. Wzielam nospe, zeby chociaz troche bolec przestalo. Jutro ide po espumisan, skoro mozna.
na zaparcia wzdecia szklanka przegotowanej wody z miodem !

reklama
Do góry