reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

reklama
Kopacz, no co za frajer! Brak mi słów na takie zachowanie! Koleś dba tylko o własny tyłek a nie o Ciebie i dziecko!

Haust, jesli juz to wybierz balsam, ktory sie szybko wchłania np pharmaceris foliacti. Zrezygnuj raczej z oliwek u masel do ciała bo te trzeba troche wsmarowywac zeby sie dobrze wchłonęły.

Ja tez czekam ba akcje ciążowa w lidlu. Kupiłam sobie tam kiedys legginsy i byłam/jestem super zadowolona. Teraz ciagle w nich chodzę.
Pomyslalam ze kupie sobie tez taka zwykła prosta poduche ciążowa i porównam jak sie ona ma do rogala z motherhood.

Kopaczdobrze myslisz, zeby do sadu isc. Moja siostra miala tez z facetem problem. Na poczatku placil a pozniej mial w d... Dostawala z funduszu. Dobrze sie zabezpieczyc.

Malgorzatkar szkoda, ze naprawa sie przeciaga. Ja sie dzis ucieszylam, ze nam na serwis znalezli sobote, bo w tyg. bez auta to bylby problem.

Ja bylam dzisiaj u dentystki. Zostalo jej 17 dni do cc. Porownywalysmy swoje brzuszki he he. Na wizycie asystentka zdjela mi kamien -recznie, zeby nie stresowac a dentystka zakleila szyjke. Na szczescie zadnych dziurek nie bylo.
Wczoraj bylam na zakupach. Kupilam sobie plaszcz i torebke. Fajnie, ze sa juz przeceny. Za plaszczyk zaplacilam 15 eur he he:szok:

Poduchy ciazowej nie mam ale spie z waska poduszka miedzy nogami. Jednak nie moge spac tylko na lewym boku. Wiec troche z prawej i troche z lewej.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny:) ja od piątku lężę z paskudnym przeziębieniem. Domowe sposoby raz pomagają raz nie. Obecnie mam chyba coś z zatokami aż mnie ucho zaczęło boleć. Dostałam antyb ale mój rodzinny uważa że to ostateczność dopóki nie mam gorączki próbować wszystkie domowe sposoby, byłam w laryngola gardło boli jak nie wiem a tu słyszę że to nie jest zapalenie gardła tylko z kataru podrażnienie. Zrobił mi wymaz i co normalna flora fizjologiczna. Może polecicie jakoś skuteczną inhalację boję się że ucho mi za chwilę nie da żyć. Mam zamiar Was dzisiaj nadrobić.
Bo do tej pory cały czas tylko spałam. Kiedy najlepiej zrobić usg połówkowe? Mi lekarz wskazał 20 lutego wg om będzie to 20 tydzień 2 dzień wg usg 21 tydzień 1 dzień. Pozdrawiam wszystkie mamy. Trzymam kciuki za czekające na badania. Kochane dbajcie o siebie, bo przeziębienie jest straszne. W środę chodziłam po ścianie tak mnie bolało gardło, podrażnia mi wydzielina z zatok. Znalazłam taki środek Argentin - T. Preparat może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią. Może którejś się przyda, fajnie znieczula.

Witam sie i ja, wielka - ciągle - nieobecna ;-) (pewnie już większośc mnie nie pamieta :-p ).

Kiedy ma być ta ciążowa akcja w Lidlu? Pytam, bo w UK są w tym samym czasie co w PL :tak: A sama musze kupić poduche do spania, pamiętam jak mi ciężko było bez niej :dry:

Co do smarowideł, koleżanka polecała mi BARDZO serię dla ciężarnych i karmiących z firmy SANCTUARY. Nie wiem, na ile jest znana w Polsce, ale tutaj robi furorę :tak: Przesyłam Wam link do eBay dla chętnych, zestaw kosztuje z przesyłką do Polski 15,5 funta, więc niecałe 80zł.

Sanctuary - Mum to Be Ultimate Retreat Hat Box Gift Set | eBay w tym zestawie masło kolagenowe do ciała, olejek na i przeciw rozstępom, płyn do kąpieli, żel chłodzący na opuchnięte stopy i myjka do ciała ;-)

Sanctuary - Mum to Be Congratulations Collection Gift Set | eBay w tym jest żel pod prysznic 2w1, kolagenowe masło do ciała, żel modelujący do ciała, żel chłodzący do stóp i maseczka żelowa wielorazowego użytku, którą można schłodzić i nakładać na oczy :tak:

Widziałam u koleżanki ten zestaw z maseczką, używa sama tych kosmetyków i są naprawdę fajne, zażyczyłam sobie już takie u męża na walentynki :tak:

Kopacz podobnie jak Dziewczyny, bardzo Ci współczuje i uważam, że kawał gnoja z Twojego ex... to trzeba mieć tupet, cholera! :dry:

Graża usg połówkowe najczęściej robi się w 20tc, ale widełki o ktorych słyszałam to od 18 do aż 22tc (ukończonego) :tak: Także mieścisz się na spokojnie, ja sama będę miała w 20t3d ;-)

sergeevna pamiętają, pamiętają :D Przecież mamy ten sam termin porodu :p
Dziewczyny mam pomysł... a może rzeczy które sobie polecamy do kupienia: balsamy, poduchy i całą resztę powklejamy do zakupów lipcówek aby było łatwiej je znaleźć? Proponowałyśmy sobie mnóstwo rzeczy, a ciężko je znaleźć w tylu postach.

Kopacz bądź twarda. Słuchaj się doradcy. :D

Odezwal...i ratem wielki tatus sie zrobil...i chce zebym rapten zapomnkala ze mnie zostawil i dziecko.bo przeciez chodzi o dobro dziexka :(

Co fiutek mu się palić zaczął?! Do sądu z gnojem!

kopacz.......oj co to się stało?????? przypomniał sobie nagle.......cos może za tym stoi....:)dziewczyny czym smarujecie brzuszki???? bo ja mam tylko zwykla oliwke......starczy?????????

Olikwa nie jest dobra, bo nie nawilża, zapycha pory.. Ja smaruję balsamem Mamma mia z ziaji. Jest tani, przyjemnie i delikatnie pachnie i szybko sięwchłania

ale mi smaka tymi plackami ziemniaczanymi zrobiłyście - ech rozmarzyłam się :) ja już dawno je sobie odpuściłam, bo nigdy, ale to nigdy nie wyszły mi chrupiące :-( no i te zrobione przeze mnie mi nie smakują :-( będę smażyć zwykłe naleśniki :)
a i wiecie co? :) namówiłam męża i dziś będzie mi robił pączki :-) pączki, pączusie moje ukochane mmmmmniam już nie mogę się doczekać :-) fakt - mąż przerażony moim pomysłem, ale da radę - wierzę w niego i pączusieeee :-D

Daaaaj pączkaaaa:laugh2: bo się zaślinię zaraz..

Kopacz, no co za frajer! Brak mi słów na takie zachowanie! Koleś dba tylko o własny tyłek a nie o Ciebie i dziecko!

Haust, jesli juz to wybierz balsam, ktory sie szybko wchłania np pharmaceris foliacti. Zrezygnuj raczej z oliwek u masel do ciała bo te trzeba troche wsmarowywac zeby sie dobrze wchłonęły.

Ja tez czekam ba akcje ciążowa w lidlu. Kupiłam sobie tam kiedys legginsy i byłam/jestem super zadowolona. Teraz ciagle w nich chodzę.
Pomyslalam ze kupie sobie tez taka zwykła prosta poduche ciążowa i porównam jak sie ona ma do rogala z motherhood.

To samo miałam doradzić Haust:tak:

Cześć Dziewczyny:) ja od piątku lężę z paskudnym przeziębieniem. Domowe sposoby raz pomagają raz nie. Obecnie mam chyba coś z zatokami aż mnie ucho zaczęło boleć. Dostałam antyb ale mój rodzinny uważa że to ostateczność dopóki nie mam gorączki próbować wszystkie domowe sposoby, byłam w laryngola gardło boli jak nie wiem a tu słyszę że to nie jest zapalenie gardła tylko z kataru podrażnienie. Zrobił mi wymaz i co normalna flora fizjologiczna. Może polecicie jakoś skuteczną inhalację boję się że ucho mi za chwilę nie da żyć. Mam zamiar Was dzisiaj nadrobić.
Bo do tej pory cały czas tylko spałam. Kiedy najlepiej zrobić usg połówkowe? Mi lekarz wskazał 20 lutego wg om będzie to 20 tydzień 2 dzień wg usg 21 tydzień 1 dzień. Pozdrawiam wszystkie mamy. Trzymam kciuki za czekające na badania. Kochane dbajcie o siebie, bo przeziębienie jest straszne. W środę chodziłam po ścianie tak mnie bolało gardło, podrażnia mi wydzielina z zatok. Znalazłam taki środek Argentin - T. Preparat może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią. Może którejś się przyda, fajnie znieczula.

Zdrowia!

Witam sie i ja, wielka - ciągle - nieobecna ;-) (pewnie już większośc mnie nie pamieta :-p ).

Kiedy ma być ta ciążowa akcja w Lidlu? Pytam, bo w UK są w tym samym czasie co w PL :tak: A sama musze kupić poduche do spania, pamiętam jak mi ciężko było bez niej :dry:

Co do smarowideł, koleżanka polecała mi BARDZO serię dla ciężarnych i karmiących z firmy SANCTUARY. Nie wiem, na ile jest znana w Polsce, ale tutaj robi furorę :tak: Przesyłam Wam link do eBay dla chętnych, zestaw kosztuje z przesyłką do Polski 15,5 funta, więc niecałe 80zł.

Sanctuary - Mum to Be Ultimate Retreat Hat Box Gift Set | eBay w tym zestawie masło kolagenowe do ciała, olejek na i przeciw rozstępom, płyn do kąpieli, żel chłodzący na opuchnięte stopy i myjka do ciała ;-)

Sanctuary - Mum to Be Congratulations Collection Gift Set | eBay w tym jest żel pod prysznic 2w1, kolagenowe masło do ciała, żel modelujący do ciała, żel chłodzący do stóp i maseczka żelowa wielorazowego użytku, którą można schłodzić i nakładać na oczy :tak:

Widziałam u koleżanki ten zestaw z maseczką, używa sama tych kosmetyków i są naprawdę fajne, zażyczyłam sobie już takie u męża na walentynki :tak:

Kopacz podobnie jak Dziewczyny, bardzo Ci współczuje i uważam, że kawał gnoja z Twojego ex... to trzeba mieć tupet, cholera! :dry:

Graża usg połówkowe najczęściej robi się w 20tc, ale widełki o ktorych słyszałam to od 18 do aż 22tc (ukończonego) :tak: Także mieścisz się na spokojnie, ja sama będę miała w 20t3d ;-)

Pamietają, pamiętają;-)

Cześć Dziewczyny :) Jak mnie tu długo nie było.. Trochę problemów miałam ale teraz mam nadzieje być już na bieżąco :D Ja też nie śpię w nocy tzn budzę się np o 3 i do 4.30 nie śpię hehhe
Kochane powiedzcie mi czy już czujecie ruchy maluszka?????? Bo ja cały czas czekam i nic nie czuję :( Moja koleżanka mówiła że już czuła w 14 tygodniu a ja już kończę 16 :(

reklama
To cieszę sie, że pamiętają :tak: :-) W sumie ciężko zapomnieć taki skomplikowany nick :-p ;-) Co jak widać, ma swoje plusy ;-)

Kubusiowata
nie martw się, cała masa moich znajomych czuła w okolicy 20tc dopiero, ja sama poczułam przy Gabi w 18 tygodniu :tak: Masz jeszcze czas, ale to już lada moment :tak:

Przebieram już nogami i nie mogę doczekać się połówkowego, bo wtedy poznamy płeć Astronauty. Coś czuję, że będzie chłopak tym razem ;-) No, chyba, że nam się zakryje nogami, jak Gabryśka... :baffled:

Do góry