reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Witam nocnie . Jesteśmy w domu to i nocki nieprzespane wracają :-(.

Poczytalam was troche :-). Wiem ze każdy ból brzuszka nas stresuje ,mnie też ,ale hak ból mija to staram sie już o nim nie myśleć ,aby do głowy nie dostać .

Też podziwiam tych co nie chcą znac płeć :-).

Minisia dobrze ze maluszek sie w końcu odezwał . Mój wczoraj poczuł kopniaczka :-).

Catsun tak czekam na 3 bobaska ,wzorem nie jestem ,gwarantuje Ci to hi . Ja mieszkam w częstochowie ,ale w katowicach też kiedyś mieszkalam i też tam czasem bywam :-). Ruchy czuje prawie od tygodnia :-).

Michalina nie lekcewaz tych omdlen itp ,zapytaj gina na wizycie . Fajnie tak mieć randkę z mężem :-).

Malgorzatkar oj mój chłop to też taki mało domyslny wszystko mu palcem trzeba najlepiej pokazać ,ale to w końcu tylko chłop hi .

Rano idę z dziecmi. Czas zacząć znów szkole :-), ja sie cieszę ,później idę z alim kilka spraw mam do załatwienia .

Życzę miłego dnia .

reklama
hej :( tylko o sobie dzis :( od wczoraj płaczę ciągle bo męczę sie juz z zatokami 4 tydzien nic nie pomaga antybiotyk augumentin nie pomógl, sinupret tez nie... głowe mi rozsadza:( jestem juz zalamana. Boję się ze taki stan zapalny moze dziecku zaszkodzic. Wpadłam wczoraj na pomysl i z samego rana polecialam zrobic mocz, morfologie i CRP. Jezeli CRP bedzie podwyzszone to dzwonie do swojego gina i powiem ze jestem juz bezradna niech mnie kladą na oddzial i pomoga bo ja się wykoncze:( ten bol glowy jest nie do zniesienia i psychika mi tez juz siada przez to zmartwienie o dziecko :(

Ewa przytulam...lec do lekarza po inny antybiotyk innej opcji nie widzę. Powinni ci wykaz z nosa zrobić żeby dokładnie dobrać leczenie.

Ja dziś spalam jak zabita, usnelam od razu i tylko raz sie obudzilam. A teraz nie chce mi sie wstawać, więc korzystam, ze Ola chciała bajkę obejrzeć na tablecie i lezymy obie w łóżku :)

Dzięki dziewczyny za otuchę :) niestety te omdlenie to pikuś, spodziewam się tego. Jak z łóżka wstaję to się ściany łapię itd. bo faktycznie to się zakręci, to pociemnieje. Bardziej mnie mój brzucho martwi. Zobaczymy. :)

Co do płci to dobrze będzie wiedzieć. Ostatnio byłam na zakupach i oglądając ciuszki maluszków doszłam do wniosku, że jedynym kolorem unisex :p jest zielony i szary... Jakoś nie mogłam znaleźć nic co by nie nawiązywało do płci. Jak już było śliczne błękitne, że nawet dla dziewczynki, to w samochodziki :p Oczywiście trochę przesadzam ale zdecydowanie łatwiej będzie przygotować wyprawkę wiedząc czy to Franek czy Zuzia :)
Jeszcze żółty jest :) Najlepsze na unisex są wzorki misie, zwierzątka no i gładkie. Ale z ubrankami to zazwyczaj tak jest że dziewczęce mają bufki na rękawach więc chłopcu nie założysz ;)
Kochana omdlenie to masz na myśli zakręcenie w głowie i czarno przed oczami, czy normalnie odpłynęłaś? Bo to pierwsze to związane z niskim ciśnieniem, też mi się zdarza. Nic sie nie da na to poradzić, można lekką kawę wypić i duuużo płynów.
Jak wam minela niedziela kochane mamusie? Mi leniwie a na koniec moj upiekl domowa pizze byla pyyyyszna :)
Ja was chyba wszystkie..:crazy: narobiłyście smaka i tera muszę zrobić pizzę! :-p:rofl2::-D A przepis jest wklejony na wątku przepisowym
Cześć dziewczyny:-)
jagodka- mnie wczoraj M zabrał do kina na ten film i mnie się wcale nie podobał, w tym roku pochowałam tatę, który był alkoholikiem i dlatego nie ma go już z nami i jakoś mnie zdołował ten film :-(
skąd ja to znam :-(
Pola - jakoś nie mogę przestawić się na Twój nowy avatar :baffled:

Moim zdaniem urlop przepaść nie może. Chyba, że pracownik to frajer, a szef to wyzyskiwacz...

tu ciekawy link Urlop macierzyński 2014 [AKTUALNE ZASADY, PORADNIK] - Gazetawroclawska.pl
Wczoraj również "zaliczyłam" pizzę domowej roboty :)
Pola ja też sie nie mogę przyzwyczaić :sorry:
zazdroszczę mamą, które znają już płeć maluszków, my pewnie dowiemy się dopiero w marcu na połówkowym... W ogóle to podziwiam kobiety, które chcą niespodzianki i czekają do porodu, ja nie dałabym rady z ciekawości :szok:
Jak teraz będę mieć córę to kiedyś przy trzecim mogę mieć niespodziankę :tak:
hej :( tylko o sobie dzis :( od wczoraj płaczę ciągle bo męczę sie juz z zatokami 4 tydzien nic nie pomaga antybiotyk augumentin nie pomógl, sinupret tez nie... głowe mi rozsadza:( jestem juz zalamana. Boję się ze taki stan zapalny moze dziecku zaszkodzic. Wpadłam wczoraj na pomysl i z samego rana polecialam zrobic mocz, morfologie i CRP. Jezeli CRP bedzie podwyzszone to dzwonie do swojego gina i powiem ze jestem juz bezradna niech mnie kladą na oddzial i pomoga bo ja się wykoncze:( ten bol glowy jest nie do zniesienia i psychika mi tez juz siada przez to zmartwienie o dziecko :(
A sinus Rinse próbowałaś? Jak cię położą na oddział to najpierw najświetlania lampą a potem ci będą czyscić mechanicznie a to strasznie nieprzyjemne jest :baffled: Spróbuj jeszcze płukać zatoki solą z wodą.

Witam nową mamę, u nas weekend leniwie, pożegnaliśmy choinkę, syn troche niepocieszony bo się przyzwyczaił ;)

W czwartek idę na wizytę, w pn pewnie usg połówkowe . Już się nie mogę doczekać :-)

wiesz mi juz obojętnie czy będzie bolalo czy nie aby pomoglo. Tak Tym juz płukam 4 tygodnie i nic ani drgnie !!! nic z nosa nie leci ;(

hej kochane,
nie nadrobię. 3 dni bólu głowy i jeszcze wyniki moczu złe. pojawiły się leukocyty i liczne bakterie. Łykam urosept - brała króraś mama w ciaży?
przepraszam że tak o sobie tylko.
No i oczywiście witam nowa mamę
ewa 66, ​sinus rinse, rewelacyjnie pomaga na zatoki. Warto wypróbować! Poza tym stare sposoby z nagrzanym ziemniakiem albo podgrzanym woreckiem z kaszą tez przynoszą doraźną ulgę

Ostatnia edycja:
Dzien dobry

Ewa trzymam kciuki zeby szybko przeszlo ja nialam zatoki dawno temu zaraz po porodzie I smarowalam amolem oraz ibuprom zatoki bralam ale przypuszczam ze w ciazy nie wolny jednak moze lepsze od antybiotyku?

S.michalina to uwazaj na siebie..ja tez czekam na poznanie plci wtedy zaczne kupowac..:)

Moja maluda jakos wieczorem aktywniejsza sie zrobila ..dzis od rana tez juz dala znac o sobie..kochane moje serduszko malutkie :)

Milego dnia dziewczyny

Nagrzane woreczki tez juz stosowalam to tak mi się rozgrzaly zatoki ze w głowie mi się krecilo tak ze szok!!! :( ibupromu się boję stosowac... bylam juz prywatnie u larygngologa i jego leczenie tez nie przynioslo efektów... chyba potrzebuje antybiotyku:( jezeli CRP wyjdzie dzisiaj w normie to nie będe sie przejmowac i dalej brać to co biorę a jezeli będzie wysokie to dzwonie do swojego gina:(

Ewa rozumiem ze sie boisz ale moze by pomoglo po kilku tabletkach a antybiotyk mysle ze bardziej szkodliwy jednak sie nie spieram ..

reklama
Minisia być moze masz rację, ale wolę spytac swojego ginekologa. Bo z tego co wiem to nie które antybiotyki mozna stosowac w ciąży a ibuprofenu nie:(

Do góry