reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Ja jestem z Nowej Rudy koło Kłodzka... o Kłodzku są złe opinie i o Polanicy tez... z najblizszych najlepszych jest Wałbrzych i moj prof. tam przyjmuje i zna się na leczeniu nie tylko ginekologicznym. Juz nie raz mialam problem z innej beczki i mi pomógl. Poprostu zapytam go o radę i zobaczymy.
o Klodzku i Polanicy pojecia nie mam, dobrze wiedziec.
A z zatokami cos zrob, chociazby idz do innego laryngologa. Gdyby mnie tak bolalo, tak dlugo, poszlabym prywatnie, gdyby moj rodzinny (co dziwne) robil problemy ze skierowaniem.

reklama
Dziewczyny wybierające szpital wy to pierworódki tak? Bo jak tak to spokojnie zdążycie dojechać ileśtam km, pierwszy poród rozkręca się tak ok. 12h. W przypadku wieloródek to już może być duuużo szybciej. Ostatnio moja koleżanka urodziła w dwie godziny od pierwszego skurczu. Poród marzenie :sorry:

Witajcie
Nie było łatwo nadrobić, ale się udało:-) weekend spędziliśmy u teściów i nie miałam neta, za to przywiozłam ze sobą jakieś zatrucie i pół nocy spędziłam na kibelku, teraz jest trochę lepiej ale rozbolał mnie żołądek i generalnie mam dość:-(

widziałam, że pisałyście o urlopie, więc sprawa wygląda tak,że wszystkie roszczenia majątkowe ulegają przedawnieniu, także roszczenie o zaległy urlop czy wynagrodzenie Zasadą w prawie pracy jest 3 letni termin przedawnienia dla roszczeń pracownika. Problematyczne jest od kiedy go liczyć. Mamy dwie opcje - mniej korzystną - 3 lata liczymy od końca roku, za który urlop przysługuje, drugą korzystniejszą - od 30 września następnego roku kalendarzowego (bo do wtedy powinniśmy wykorzystać zaległy urlop). Oczywiście przedawnienie nie wyklucza udzielenia urlopu przez pracodawcę, ale nie ma on już wtedy obowiązku. Innymi słowy - po powrocie do pracy w 2015 r. możemy bez przeszkód wykorzystać zaległy urlop za 2014, 2013 a nawet 2012 r.

Witam się i ja po weekendzie :-)
Witam nową mamę :-)

Ewa - nie wiem co ci poradzić na te zatoki, ze wszystkim co tu dziewczyny napisały się zgadzam, Nurofenu zatoki nie wolno w ciąży, ale może laryngolog w porozumieniu z ginem coś wydumają, współczuję ci bardzo i trzymam kciuki :tak:
Reszcie też miałam odpisać, ale pomroczność jasną mam, więc napiszę ogólnie:
- mój M. też chrapie, na szczęście rzadko - oczywiście jego szczęście :-p
- z wyprawką czekam i się doczekać nie mogę :rofl2: będzie w lutym tydzień ubranek dla brzdąców w Lidlu - może którejś coś się spodoba, ja chyba na razie tylko szare ubranka kupię - mam fazę na szarości, zwłaszcza w domu :happy:
- brzuch mnie nie boli więc i innym nic nie pomogę w tym temacie, co do migreny normalnie nie mam, teraz mnie czasem głowa pobolewa, ale w ciąży jest do tego tyle predyspozycji, że aż mi się nie chce myśleć od czego to :eek:
- wydaje mi się, że w pt poczułam pierwsze ruchy Bąbelka, ale pewna nie jestem :sorry:
- z urlopami nie pomogę bo ja mam jdg
- celulit to moje drugie ja :eek: po pierwszej ciąży dostałam na brzuchu :confused2: stwierdziłam, że szkoda mi czasu na tę nierówną walkę i odpuściłam
Jeśli coś pominęłam - przepraszam :zawstydzona/y: czuję jakby w mojej głowie zamieszkał żelek zamiast mózgu :rofl2:

Ogólnie u mnie nieźle, w sb oddałam mocz do badania i zdaje mi się, że wyszedł trochę lepiej niż poprzedni :-) dopytam w śr na wizycie. Brzuch już mam duży, na szczęście rodzice mnie poratowali i przywieźli karton moich ubrań z poprzedniej ciąży - także mam jeansy hhhhhuuuurrrraaaaaaaaa:-D
-

Cześć,

do dziewczyn biorących wciąż dupka i luteinę - czy Wasi lekarze powiedzieli Wam kiedy będziecie odstawiać albo ewentualnie dlaczego bierzecie je tak długo? Trochę jestem już skołowana czemu ciągle mam je brać, ciekawe co będzie na wizycie w środę.

Zwykle dupka kupowałam w cenie 45-50zł a ostatnio szczęka mi opadła, bo w miejscowości moich rodziców znalazłam aptekę gdzie jest on po 26zł! Straszna różnica...

Systematycznie Was podczytuję, ale rzadko piszę - weny brak i wciąż jeszcze się stresuję przed połówkowym czy mi się sytuacja z poprzedniej ciąży nie powtórzy, więc sprawy ciążowe jeszcze emocjonalnie są u mnie "na chłodno".

Pozdrowienia dla wszystkich mam, a tym, które chorują życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Niektóre antybiotyki typu Duomox (i inne z tej grupy) są 10000000 razy bardziej bezpieczne niż inne specyfiki typu Ibuprom zatoki.

Kawo no to jak już poczułaś że to mogą byc pierwsze ruchy to na dniach powinno sie malenstwo bardziej juz uaktywnić :D :*

Mam nadzieję Blue :tak:
Hobbit - &&&&&& za połówkowe i mam nadzieję, że wtedy odetchniesz z ulgą :tak: co do leków, nie pomogę bo nie biorę

reklama
ja mam na ulotce od luteiny napisane, że kontynuować do 18-20 tc i jak teraz mówiłam gin, że mi nie starczy do następnej wizyty to powiedziała, że ok i jak się skończy ok 18 tc to już nie będę brała

Do góry