reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Krew z nosa - w ciazy czesto sie to zdarza. Mi i w ciazy i bez ciazy leci mi krew z nosa. Troche nieladnie, ze zaden z wspolpracownikow sie Toba nie zainteresowal...

Pokoj dla malucha - fajnie macie, ze macie mozliwosc jedno pomieszczenie przeznaczyc konkretnie dla malego czlowieka. U nas to temat otwarty i raczej skomplikowana sprawa ;) moze z czasem wszystko sie wyklaruje ;)

Witam nowa mame :)

Anastazi - powodzenia
Minisia - nowoczesny facet :p

Milego dnia :)

Emyly witaj kochana!! Rozgość sie :) Jak sie czujesz? :) brzuszek rośnie pewnie? A że tak zapytam, wiesz już kto tam sie kryje w środku? :* jeszcze raz witam, mam nadzieje że będziesz sie tu z nami dobrze czuła! :)

Dzięki za miłe przyjęcie :)
Blu - tak, połówkowe miałam tydzień temu więc już wiemy, do pary będzie. Czuję się już całkiem dobrze, chociaż pierwsze 3 miesiące to była tragedia, ciężko było podnieść się z łóżka i schudłam 6 kg, teraz powoli nadrabiam... ojjj bardzo się cieszę, że te czasy już minęły (mam nadzieję, że nie powrócą :p )

Piękne pokoiki, ja muszę poczekać kilka miesięcy, na wiosnę zaczynamy rozbudowę domu, zapewne zejdzie kilka miesięcy, mam nadzieję tylko, że wyrobimy się przed lipcem. Za to jak już będzie gotowe to poszaleję, heheh chyba, że funduszy zabraknie.

Z nosa krew mi nie leci, ale za to dosyć mocno i często z dziąseł no i zeby zaczęły mi się trochę ruszać. Chyba czas na wizytę u stomatologa

minisia dżizas co za facet. Mogę zapytać czy to rodowity Brytyjczyk ? Bo zachowuje się jak typowy arabski prywaciarz :sorry::eek:
jagódka ja też mam kuchnię w zieleni, ale żałuję bo mam stare meble ciemne i wschodnie okno. I ta zieleń przytłacza, jak będę robić remont za ileś tam czasu, to muszę zrobic jasne wszystko, a zieleń zostawić w akcentach.
Apropo remontu, my robimy sypialnię i pozwole się pochwalić moim projektem kolorystycznym :-) sypialnia.jpg

Załączniki

• sypialnia.jpg
    sypialnia.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 61
To gratulacje Emyly udanej wizyty, i gratuluję córeczki! :* lubię takie wiadomości! :*

Co do remontu to życze Ci aby szybko przeszedł, bo to jednak jest remont, i zawsze pełno kurzu i brudu. :)

A z tymi dziąsłami i zębami, leć czym prędzej i się nie zastanawiaj! Bo to trzeba odrazu miec pod kontrolą kochana!! :*

Elifit projekt super! Cos co ja tez sie w tym lubuje! Kurczę, ale świetnie! :*
No a co do kuchni, masz racje rozjaśń ją, bo bedzie jasna i przytulniejsza.. Jasność koloru wydobędzie świeżość i ciemne meble nie będą przytłaczać! :) :* ;)

To u mnie nie jest tak źle, glazurę mam pistacjową, na ścianie ten piaskowy żółty, firanki zielone w ciemnozielone i żółtawe paseczki, blaty mam jasne szare, zlew też taki piaskowo-szary granit, meble wenge i dębowa podłoga, ale mam dużo żywych żółtych (ściereczki np) i zielonych (wazon i świeczniki na półce) akcentów (do tego podkładki na stół też są żywo-żółte i żywo-zielone, poduchy na krzesłach zielone). Ogólnie lubię to miejsce i dużo znajomych mówi, że takie ciepełko u nas w domu czuć. Za to salon mam szaro-bordowy i też go uwielbiam:tak:, a hitem i tak pozostaje moja łazienka na górze, która jest piaskowo-fioletowa, szczególnie kobiety pieją nad nią. Najważniejsze jest to,żeby dobre czuć się we własnym domu, żeby był wygodny, praktyczny i cieszył oczy

ooo jagódka twoja kuchnia to jak łąka :-) Ja próbowałam rozjaśnić żółtą roletą ale za bardzo przytłaczają ciemne meble i płytki. To pomieszczenie jest małe i nie widne w ogóle. Chyba położę żółty jak u syna i białe meble. Ale to dopiero za pare lat.
a salon mam płd-zachód lawenda i jest idealnie. Zimą jest mega widno, latem mam łąkę lawendy i wrzosów na ścianach, światło sięga całego pokoju. Co ciekawe poprzedni właściciele mieli tam pomarańcz i szło się ugotować tak było optycznie "ciepło" :szok::-D

Ja tę sypialnię chcę właśnie w beżach żeby móc dodatki przebierać, pudrowy róż, albo fuksja albo turkus. Jak mnie naleci, wystarczy zmienić zasłony, poduszki, narzutę :-)

Pewnie, że tak. A taka kawa z mlekiem jest super, bo się nie brudzi:tak: A to może dlatego, bo ja kuchnię mam dużą 14m. W salonie ściany białe, a kolory na dywanie, narożniku, zasłonach, dodatkach itd. W sypialni poszalałam, bo ściany (oprócz skosów i sufitu, które są białe) mam w kolorze wina. Ech uwielbiam urządzać wnętrza, szkoda, że to tyle kosztuje i czasu zabiera, bo bym sobie co 2 lata remont robiła:-D

reklama
Hej dziewczyny
Zapraszam te lubiące remonty do mnie, czeka łazienka i kuchnia, odkładam w czasie jak mogę ten bałagan mnie przeraża.
Witam nową mamę-termin prawie jak mój;) coraz więcej dziewczynek się ujawnia, mam nadzieję, że na poniedziałkowej wizycie mój Bąbel też się pokaże w końcu i już wszystko będzie jasne.
Życzę wszystkim miłego dnia lecę do laboratorium odebrać wyniki, a potem robię szpinak, chodzi za mną już któryś dzień. Jakiś pomyśl na szpinak na szybko? Buziaki:sly:

Do góry