reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

No właśnie Jagódko, bo kiedyś głośno się zrobiło w TV, że lekarze przepisują antybiotyki choć są wcale niepotrzebne. Czy to badanie, o którym piszesz, ono jest właśnie pod tym kątem? I jak to wygląda w przychodniach, orientujesz się? Czy mają obowiązek zrobić takie badanie, czy jest refundowane?

reklama
Współczuję z tymi zębami :(

Makota mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Ja ju z po lekarzu, wszystko ok, chłopak rośnie :)
Mam zacząć brać żelazo i magnez. Pomyślę jeszcze nad tym żelazem, połówkowe mam za 2tyg i robię badania, może dietą spróbuję podciągnąć wyniki hmmm, lekarz twierdzi, że mi się nie uda. Nie jestem jeszcze poniżej normy więc może spróbuję...
Waga 0 kg, czyli +1 od ostatniej wizyty :-p

Lekarz powiedzial, ze mam isc do szpitala na obserwacje, bo w warunkach domowych nie da sie sprawdzic co mi dolega. Stwierdzil, ze mam twardy brzuch i ze jak po nospie nie przeszlo to lepiej dmuchac na zimne.

Obstawiam, ze jak dowiedza sie, ze nie krwie to zrobia mi usg i mnie wypuszcza uznajac, ze jestem panikara.

Zrobil usg. Serduszko bije.

Wystraszylam sie prawde mowiac
Dziekuje za wsparcie

Makota, trzymam kciuki! Daj nam koniecznie znać czy Cię zatrzymali na obserwacji.

Ja ju z po lekarzu, wszystko ok, chłopak rośnie :)
Mam zacząć brać żelazo i magnez. Pomyślę jeszcze nad tym żelazem, połówkowe mam za 2tyg i robię badania, może dietą spróbuję podciągnąć wyniki hmmm, lekarz twierdzi, że mi się nie uda. Nie jestem jeszcze poniżej normy więc może spróbuję...

Gratuluję synka :)
Lekarz ma rację, że samą dietą naprawdę trudno podnieść poziom hemoglobiny, ale nie jest to niemożliwe.

Lekarz ma rację, że samą dietą naprawdę trudno podnieść poziom hemoglobiny, ale nie jest to niemożliwe.

mi lekarz przepisał żelazo bo mi spadło, ale zapomniał dać recepty, więc nie brałam i po miesiącu znów zrobiłam badanie i wzrosło:-) jadłam dużo mięska i brałam witaminki femibion Teraz mam nadzieję, że mi odpuści to żelazo, ale zależy od lekarza, niektórzy przepisują dopiero w III trym i to jak mocno spadnie (tak u sąsiadki) a inni nawet jak masz w normie, na wszelki wypadek (tak kuzynki).

hobbit mogę niedyskretnie zapytać do kogo chodziłaś na grobli??

Do Kucharskiego... Niby miły i sympatyczny, ale to nie on mi wykrył wadę (10 tyg byłam bez USG). Najpewniej poroniłabym znienacka i ze zdziwieniem, że coś było nie tak albo miała dziś ciężko upośledzone dziecko bez żadnego wpływu na to (w sensie decyzji czy je urodzić). Także moja noga więcej Na Grobli nie stanęła, on nawet nie wie jak moja "książkowa" (jego zdaniem) ciąża się skończyła. Stwierdziłam, że nie będę płaciła mu jeszcze 100zł za wizytę, aby mu tą wiedzę dostarczyć:crazy:

Hobbit przykre. Mi jednak on prowadzi 2 ciążę a dzięki niemu miałam zrobioną diagnostykę w ciąży, która była mi potrzebna. Nie wiem czy to zależy ale od czego? Na USG chodziłaś do Trzeciaka?

Michalina nie wiem czemu lekarze to olewają, ale najpierw cokolwiek zlecając powinni właśnie robić wymaz z antybiogramem - wtedy masz pewność jaka bakteria Cię zaatakowała i na jakie antybiotyki jest wrażliwa. Walą na ślepo antybiotykami o szerokim spektrum, zamiast dobić dziadostwo jednym do tego przeznaczonym. Ja na NFZ praktycznie się nie leczę, więc nie wiem jak to z tym jest.

Z antybiotykami niestety mam doświadczenia podobne do Was. Ostatnio młodemu lekarz "wykrył" zapalenie płuc a okazało się że to astma. No i niepotrzebny antybiotyk.. A alergia pokarmowa to tylko uczulenie na barwniki do ubrań więc jak wymienię wszystkie na białe to problemy znikną. No i tak to z tym NFZ. Chociaż pewnie gdzieś bywają lekarze z powołania.

reklama
Do góry