reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Tusiaczek, ja używam masla na brzuszek palmersa (tummy butter) naprzemiennie z pharmaceris foliacti i chwale je sobie bardzo. W poprzedniej ciąży tez używałam tych specyfików i nie mam rozstępów. Teraz jeszcze dostałam jakies masełko na brzuszek z tołpy. Ładnie pachnie i przyjemnie sie aplikuje ale trudno mi ocenić działanie zaledwie po kilku uzyciach.

A co do chust to ile one kosztują? Widziałam rożne ceny ale interesują mnie tylko te porządne i godne polecenia.

reklama
Kurcze, jeszcze przed chwila byłam pełna energii, ale zjadłam śniadanie (tak, śniadanie o 13 :)) i teraz mi sie nic nie chce....
A w ramach spaceru miałam sie przejść do sklepu. Ech, moze mi sie jescze zachce...
a umnei odwrotnie ,zculam sie jak flak,kimnelam sie z pol godz i troszke mi lepeij;)

U nas dziś intensywne przedpołudnie, byliśmy meble oglądać, maraton po salonach meblowych skończył się zasłabnieciem :what: zbyt dużo chodzenia znów i za ciepło. Obsługa nie chciała mnie wypuścić, kazali się położyć, pierwszy raz chyba ktoś się przejął tym że jestem w ciąży. A potem się śmiali, że znalazłam sobie sposób na wypróbowanie łóżka :D i dostałam rabat :p

I jeszcze pytanie, używacie czegoś na rozstępy? Tzn właściwie żeby ich nie było. Jakieś sprawdzone kosmetyki mogą poradzić mamy z praktyką?
ooo uwazaj kochana,dobrze ze tak sie o Ciebei zatroszcyli:)
ja uzywam cos z romanna z serii rossnet chyab ale nistety nie smaruje sie regularnei .ale rozstepy juz mam po popzrednich ciazach:(

rybka sie smazy ,ryz tez wstawiony,zaraz obaidek,zglodnialam nawet:)

używam oliwki i balsamu z baby dream z rossmanna. W pierwszej tez stosowałam i nie mam rozstępów. Ostrzegam, oliwka jest straaaasznie tłusta i niszczy piżamki, więc przeznaczam na ten cel do spania starą koszulkę Męża.

Tusiaczek ja mam jakis balsam AA z serii mama i ja i oliwke. Stosuje naprzemiennie. Na brzuchu nie mam rozstepow (pewnie jeszcze, bo brzuszek niewielki) ale za to na piersiach mam niezbyt ladne... Teraz juz nic z nimi nie zrobie. Czytalam, ze bio oil jest skuteczny. Sprobowalabym na piersi, ale juz nic im chyba nie pomoze :p

Makota zapodaj sobie chirurgów na kompie, Greya trylogie i leż.
Agulam piszesz z telefonu? Nie wyswietla ci sie t9 ? Pytam bo oczoplasu dostaje czytajac twoje posty ;)
Katka ile bym dala za ziemniaki z ogniska :0
U mnir zimno. Czekam z ogródkiem na pogodę :)

Agulam piszesz z telefonu? Nie wyswietla ci sie t9 ? Pytam bo oczoplasu dostaje czytajac twoje posty ;)
Pomijając już brak polskich znaków, ale literówka na literówce, źle się to faktycznie czyta. Agulam pamiętaj, jest różnica, czy robi się komuś "laske" czy "łaskę" :rofl2:

Pomijając już brak polskich znaków, ale literówka na literówce, źle się to faktycznie czyta. Agulam pamiętaj, jest różnica, czy robi się komuś "laske" czy "łaskę" :rofl2:

:) :) :)

A ja ze końcu wybrałam sie na spacer i przy okazji do sklepu... Niestety utwierdzilam sie tylko w przekonaniu ze nadal nie jestem w stanie normalnie sama funkcjonować. O ile na spacerze radzę sobie sama swietnie o tyle każde wejście do sklepu kończy sie niemal omdleniem... Wystarczy ze wejdę do sklepu dosłownie na pol minuty i juz mi sie słabo robi tak, ze musze wyjść...

Ja z komórki pisałam tylko jak byłam w szpitalu, tak to na ogół piszę z domu na laptopie. A w smsach nie używam polskich znaków, bo wiadomo - kasa. Ale to jest jedyna sytuacja kiedy olewam polskie znaki;-)

Znowu boli mnie brzuch:-( Po no-spie na szczęście przechodzi, ale obowiązkowo na kolejnej wizycie mierzenie szyjki..:baffled:

reklama
Makota - współczuję ci bardzo, jako 13-latka musiałam leżeć tydzień z nogą na szynie i myślałam, że kota dostanę, a co dopiero tyle co ty musisz wyleżeć :-( ale nie łam się Kochana, pooglądaj seriale, poczytaj, może cię jakieś robótki zainteresują?
Ja używam Palmersa tego co Pola, ale nieregularnie, bo leniwa jestem ;-) na brzuchu po poprzedniej ciąży mam może ze 2 małe, białe rozstępy, a niczym się specjalnie nie smarowałam, a na piersiach to jakoś szybko mi się zrobiły, ale też białe i w ogóle mi nie przeszkadzają. Widać by je było gdybym się opaliła, ale ja cycków nie opalam :-p w ogóle bardzo mało się opalam, bo nie lubię :-p

Dziękuję dziewczyny za rady dotyczące chustowania, muszę się na jakiś kurs zapisać, albo na targach może się będzie można nauczyć :-)
Tusiaczek - uważaj na siebie, jak sobie tak w kość dałaś to teraz odpocznij :tak:
Ja mam dysortografię, więc nawet nie tak trudno mi Agulam odczytywać :-D

A ja dziś zgodnie z planem posprzątałam u N., pochowałam niepotrzebne zabawki, nawet miejsce w szafie na wózek dla lalki znalazłam :-D i okazało się, że mam pusty karton, w którym mogę składować ubranka dla nowego maleństwa :-D

Do góry