reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzien dobry,

Makota, mysle ze Twoja siostra nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Ty teraz musisz leżeć i myslec o sobie i malenstwie. Porozmawiaj z nią zeby nie wyszła z tego jakaś głupia sytuacja.

A ja dzis wstalam o 7 i pojechałam na badanie krwi do nowego lab. Byłam w szoku bo w ogóle nie było kolejki wiec jestem super zadowolona ze nie musiałam czekac 2h.
A wieczorem mam wizyte u gin.
Miłego dzionka!

makota bardzo ci wspólczuje! ale myśl teraz przede wszystkim o sobie i swoim dziecku!
co do szkoły rodzenia u nas w miescie sa dwa szpitale i w kazym są bezpłatne zajecia własnie takie, wybieramy sobei dany szpital w ktorym chcemy rodzic i tam chodzilam do szkoly rodzenia, na poczatku bardziej zalezalo mi na zapoznaniu sie z poloznymi i personelem lepiej jak tak juz cie pozniej kojarza... no i bylismy zachwyceni zajeciami! bardzo duzo sie nauczyłam, wiedzialam jak postepowac jak oddychac jak radzic sobie z bolem, co moge w trakcie porodu itp, moj mąż byl rownie zachwycony od samego poczatku nie wyobrazala sobie zebym sama rodzila (ja go nie zmuszalam chcialam dac mu wybor) i jak byl na poczatku zajec lekko przerazony tak w trakcie porodu bardzo mi sie przydał, switnie nam sie wspolpracowalo! tak ze dziewczyny ktore maja mozliwosc korzystania z takiej szkoły ja bardzo polecam!

Cześć

makota również doradzam spokojną rozmowę z siostrą.

Ja dziś się czuje tak samo jak wczoraj, czyli nocka do d.py, mega zmęczenie. Standardem to sie robi widzę :-(

SR mam w szpitalu w którym będę rodzić ale to jest 20 km ode mnie i nie chce mi się jeździć powiem szczerze, a mąż mój robi na zmiany i na pewno nie będzie mógł ze mną jeździć. Szkoda.

Cześć Laseczki! Ja dziś wstałam jednak wcześniej niż wczoraj:rofl2: Dziś w planach zakupy w hurtowni - Klaudia wyrosła mi z prawie wszystkich legginsów:sorry: no i chcę obejrzeć koszule do szpitala dla mnie. Jeszcze rossman po farbę do włosów, nigdy więcej tej pianki co ostatnio tak jak myślałam od razu po farbowaniu w ogóle się to na włosach nie utrzymało (kolor trwały), ba! to nie pokryło odrostów, nawet mimo, że mam włosy podatne na farbowanie..
Także włosy mam w opłakanym stanie i trzeba coś z tym zrobić. Fryzjer też mi się już kłania, 3 miesiące minęły od ostatniego cięcia.
Juto może pojadę badania zrobić - krzywą, mocz i morfologię, żeby na spokojnie na wizytę mieć już wszystko.

Jak mi sie zbierze to z nia pogadam. Przeciez ma dwojke dzieci wiec chyba rozumie powage sytuacji... -------- Ewa - moja siostrzenica ma na szczescie 5 lat a nie kilka miesiecy... Trzynam kciuki za wizyte --------- co do ka.wo tez nie mam zielonego pojecia. Kawo odezwij sie! ------ Pola, a Ty mialas dzis krzywa cukrowa czy jeszcze nie?

Witajcie dziewdzyny.
Ja w końcu się ogarnęłam i po mimo że Was od piątku czytam to nie miałam weny na pisanie.

Jagódka skoro mówisz o farbowaniu włosów to aż cosik powiem.

W piątek byłam na wizycie u endo. Rozmawiamy z lekarką a ona nagle tak: A Pani lekarz pozwala na malowanie paznokci?a ja hybryda na rękach- JA:szok: i mówię że nie pytam ponieważ rozmawiałam z kosmetyczką, kosmetologiem i nie ma przeciwskazań.- ONA: Właśńie oglądałam wywiad z.... i on mówił że malowanie paznokci jest niekorzystne ze względu na aceton. Potem luka na moje włosy i mówi, że włosów też się nie farbowało. Ja jeszcze większe zdziwko i mówię o amoniaku. A ONA: wie pani to że ich tam nie ma nie znaczy że nie ma ich w ogóle w innej postaci i nie mniej szkodliwej. Proszę zapytać swojego lekarza czy nie ma przeciwwskazań.
To tak optymistycznie :D

Makota trzymaj się tam. Co do siostrzenicy i jej wieku to 5-latki nie zawsze są tak bezproblemowe. A jak nie porozmawiasz z siostrą to jak będziesz miała już swoje poza brzuchem to będzie wychodziła z informacją/prośbą abyś zaopiekowała się jej dziećmi w przypadku gdy będą chore, a może teraz już się poczuła urażona... Ty ją znasz...

A tak z innej beczki mój 5-latek wczoraj robił kolację. Zrobił sałatkę z mozzarelli ze szczypiorkiem, ogórkiem, pomidorem i jogurtem :D Potrzebował tylko pomocy aby otworzyć mozzarellę i aby przekroić pomidory na pół. Jestem z niego niesamowicie dumna :D

GiB jakbyśmy tak to wszystkiego podchodziły to faktycznie nic byśmy ze sobą nie robiły i to nie tylko w ciąży.
P.S. Abstrahując od wszystkiego, hybrydy w ciąży bym nie zrobiła:tak:

reklama
Do góry