reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Byłam w hurtowni, obkupiłam się trochę. 3 koszule do karmienia, na ramiączkach - już taka głupia nie będę, żeby zrobić błąd jak ostatnio i kupić z krótkim rękawem:-p Mam przynajmniej pewność, że to bawełna i wcale nie były drogie - 29zł/szt. Poza tym po ciąży też się będą nadawać, bo tylko jedna jest typowa do karmienia, a reszta na dekolt na zakładki, więc na później też ok. Także zakupy udane, od razu kupiłam Klaudii legginsy, bluzeczkę z kucykami MLP i podkoszulkę. Jeszcze kupię sobie jakiś fajny cienki bawełniany szlafrok i do szpitala będę mogła się kłaść:-p

Jagodka, Ty az do lipca w zadnym szpitalu sie nie kladz :D zakupy udane. My little pony najlepszy zakup jak rozumiem?? ;) ------- Mataaam, a czemu Ciebie nie bylo? Cos sie stalo? ------ mam ochote na KFC...

Makota, nie mam zamiaru:-D Ale zabezpieczona już koszulowo jestem. Tiaa bluzka i gazetka z konikami najlepsze, ostatnio był szał, bo kupiłam 7-pack majtek z konikami:rofl2: Teraz chodzi i się chwali dziewczynkom w przedszkolu heheh:-)
Ojej..twistera bym wciągnęła:eek:

Undomiel7 ja miewam dziwny śluz.. nie zauważyłam typowych grudek, ale czasem jakieś gluciochy, mocniejsze, czasem bardziej żółtawe.. strasznie różny mam sluz.. czasem rzadki..

pierwszy ranek od 2 tyg miałam ochote pospać... i pierwszy raz od dawno musiałam wstać o 6.. jutro nie muszę ranow stac ale pewnie nie bede mogla spac... normalka...

jagódka a dlaczego koszulę bez rękawów koniecznie wolisz? też zaczęłam się rozglądać właśnie

Ostatnia edycja:
Undomiel - ja w sumie tez miewam rozny sluz, ale zadnych grudek nie zaobserwowalam. Czasami mam gesty, ale to raczej typowie ------ jak sadzicie. Kiedy nalepiej wyprac ubranka dla Kruszyny? Troche mi sie tego nazbieralo. Chcialabym posegregowac rozmiarem i typem, ale teraz nie widze sensu aby to prac... W maju bedzie dobrze??

Ja będę prać w czerwcu, nie ma sensu wcześniej. I to tylko ten najmniejszy rozmiar, potem będę prać większe jak już mi zacznie wyrastać z tych małych.

Kum
po porodzie kobieta strasznie się poci, ja się po prostu gotowałam w tych rękawach. W szpitlau jest gorąco, okna nie otworzysz, bo dziecko, więc im mniej miałam na sobie tym lepiej, jedną miałam na ramiączkach i była najlepsza, dlatego teraz wszystkie będę miała na ramiączkach. Jedną awaryjnie mam z krótkim rękawem, ale wolałabym nie musieć jej założyć:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzwoniłam do gina i mówił, że się aż cieszył, że wszystko tak ładnie tam wygląda, więc to prawdopodobnie żadna infekcja, ale lactovaginal nie zaszkodzi:-)

no właśnie jagódka, czemu bez rękawów?

makota ja się też zastanawiam nad praniem, ale te używane wyprałam teraz pierwszy raz, bo mi nie pachniały, a chyba też w czerwcu wypiorę i wyprasuję wszystko w płynie dla dzieci Któraś może polecić jakiś płyn do prania dla niemowlaków?

Ja prałam w Loveli i w Jelpie. Używane piorę od razu w naszym proszku, żeby sprać plamki/zapachy itd., a potem już w dzieciowym upiorę

reklama
Czesc dziewczynki:-) Widze ze szał zakupowy Was juz ogarnia :-D super ja zakupy dla małego zaczne pod koniec maja jak juz bede siedziec w domku:-D . . Chciałam Wam cos napisac iiii:szok: zapomniałam hehe. Byłam dzis na krzywej cukrowej i na czczo mam 79 [mg/dl]
a po obciazeniu glukoza 75g po 2 godz wyszło 93[mg/dl] to chyba dobrze????? ;-) Jutro o 16 wizyta , zobacze mojego szkraba:-D normalnie juz nie moge sie doczekać. Buziaczki dla Wszystkich i miłego wieczorku. Ps. ta glukoza nie jest taka zła jak mnie straszyli, powiem tyle ze gdyby nie suchosc w ustach i zakaz picia to nawet bym nie wiedziała ze ja piłam, no i mały :tak: dostał takiego powera:-D ze mysłam że z brzucha mi wyskoczy. Wiec kochane .....Nie Taki Diabeł Straszny Jak Go Malują :-D:-D:-D

Do góry