reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Hej kochane:-)
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie:-D Czytam Was codziennie, ale weny totalnie brak...
Przestalam sie odzywac po ostatniej wizycie, bo doznalam szoku jesli chodzi o plec dziecka:-D:-D Jeszcze jakos nie moge sie do konca pogodzic ze zmiana :szok: ;-) W koncu to nie koncert zyczen :-D

Chcialam Wam zyczyc Spokojnych i Radosnych Swiat i samych cudownych chwil z najblizszymi!! Zdrowka dla chorych!!

reklama
Cześć dziewczyny :) witam znad śniadania. Nie wiem czy potem będę miała kiedy do Was zajrzeć, więc już teraz życzę Wam spokojnych, bez żadnych dolegliwości Świąt. I dużo słoneczka:):D
U mnie zaczęło się od sukcesu, udało mi się wpłakac, niestety dosłownie dzisiejsze wolne mojego męża:) chociaż tyle, pomoże mi sprzątać i się ogarnąć na wyjazd

Właśnie znalazlam w internecie artykuł o soku z buraka ze obniza cisnienie o 10...:) wysle dziś męzulka po buraczki:p moje cisnienie waha sie w granicach 120-142/77-93 to mozna powiedziec ze tak w granicach normy jeszcze ... moze buraczek mi pomoze:)

Czosnek też obniża ciśnienie, jak lubisz to dodawaj do wszystkiego, tylko nie wiem jak to z czosnkiem w ciąży, ja tam używam praktycznie do każdego obiadu :)

Potwierdzam, szał zakupowy na całego. Ciekawe o której jutro będę musiała wypchnąć mojego M. po chleb żeby się załapać... Dzisiaj mnie jeszcze czeka wypad po dosłownie cztery/pięć rzeczy. Aż się boję...

Tusiaczek - to sa przygotowania do wojny a nie do swiat :D

Hehe, dokładnie... właśnie dlatego mnie święta tak irytują, na następny rok mamy plan gdzieś po prostu wyjechać, jak się nie uda na wielkanoc to gwiazdka 2015 na 100% wyjazd. Nigdy nie zrozumiem konieczności kupienia 5 bochenków chleba, przecież nieczynne sklepy bedą tylko 2 dni! A już całkiem nie ogarniam szału zakupów przy jednodniowych wolnych - np boże ciało itp, ludzie! przecież pojutrze te sklepy będą znowu otwarte
:szok:

Ja od wczoraj jestem u rodziców, właśnie wzięli wnuczka na spacer, jutro dojedzie mąż, śniadanie, obiad i do domu :) W poniedziałek może zrobimy sobie jakąś wycieczkę na cały dzień, tylko na razie jakoś nie widać tych zapowiadanych 22 stopni...

Pa!

534bfd1620560_k27.jpg

Cześć dziewczynki :) mam pytanie czy jezeli ostatnio mialam zwolnienie L4 od lekarza pierwszego kontaktu od 7.04 do 22.04 czyli 2 tyg to teraz moge isc znowu to przedłużyc do niego czy do ginekologa?

Załączniki

• 534bfd1620560_k27.jpg
    534bfd1620560_k27.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
ja tylko na moment, bo roboty multum zostało, dopiero wzięłam się za pieczenie, koszyk nie gotowy, podłogi patrzą z politowaniem i błagaja o umycie. No....ale wyspaliśmy się dzisiaj do 9 wszyscy więc teraz trzeba zakasać rękawy.

Pola - dobrze, że kibelek na święta czynny, bo ja chyba umarłabym na zapalenie pęcherza.

Opon nie zmieniamy póki co, bo okazało się że musimy kupić nowe :crazy:

Życzę zdrówka dla Was i dla Waszych Maleństw, spokoju w Święta, udanych wypieków, pięknej pogody i miłego czasu spędzonego z Rodziną!!!!

Cześć dziewczynki :) mam pytanie czy jezeli ostatnio mialam zwolnienie L4 od lekarza pierwszego kontaktu od 7.04 do 22.04 czyli 2 tyg to teraz moge isc znowu to przedłużyc do niego czy do ginekologa?

Ewa, nieważne od kogo bedzies miała zwolnienie. Wazne tylko zeby zwolnienie było ciazowe czyli z kodem B.

Elifit, naprawde nie da sie tej babki zjesc? Moze jednak cos z niej bedzie?

Tusiaczek, metoda co prawda dramatyczna ale najwazniejsze ze skuteczna. Dobrze ze maz Ci pomoże.

My totalnie w proszku. Koszyk ne gotowy, nawet jajek nie mamy jeszcze. Maz dopiero pojechał po zakupy. Mam nadzieje ze jeszcze cos uda mu sie dostac :)

Wesołych i spokojnych Swiat kochane!

Dziewczyny ja tylko na chwilkę, bo się zbieramy do rodziców, tzn ja już wszystkich zebrałam, ale sama w piżamie nie pojadę przecież :sorry2:
ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT DLA WAS I WASZYCH NAJBLIŻSZYCH! I ŻEBY NAS PO TYCH ŚWIĘTACH ZGAGA ZA BARDZO NIE MĘCZYŁA ;-)
PS Arabelka ja też cały czas mam zgagę :dry:
Buziaki i do przeczytania po Świętach :-D

Ewa66, obojętne od kogo zwolnienie, ważne żeby zaznaczone było że ciążowe, zebyś 100% świadczenia miała, ale u mnie internista raczej na dłuższe terminy do gina odsyłał prowadzącego ciążę, boją się tych zwolnień jak nie wiem, ale jak u Ciebie takie problemy z ciśnieniem to raczej nie powinnaś mieć problemu.

Hej mamusie ! :-)
ja też jestem totalnie w proszku, ale ja jakoś na luzie do tego podchodzę, M pojechał do fryzjera, a później jedziemy na małe zakupy, bo nie mam nawet co do koszyczka włożyć, ba nawet koszyczka nie mam:-D
jeśli chodzi o gotowanie to mam to z głowy, bo spędzamy święta u rodziców, mam zamiar upiec tylko babkę i zrobić barszczyk biały :tak:

nie wiem , czy będę miała czas, aby tu jeszcze zajrzeć , tak więc :

Życzę Wam Wesołych, Radosnych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych!
:-D

reklama
Poł nocy nie spałam przez zęba :(

Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i mokrego Dyngusa dla wszystkich brzuszkow, mamuś i rodzeństwa :) życzymy z Arusiem.

Załączniki

• 1397900003370.jpg
    1397900003370.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 68
Do góry