reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Ja generalnie do ubiegłego lata uwielbiałam japonki :tak: Niestety właśnie wtedy tak strasznie poobcierały mnie między palcami, że jeszcze nie wyzbyłam się do nich urazu :sorry2:

reklama
Mi noga niestety w ciąży rośnie o rozmiar, potem wraca do normy, więc kupiłam skórzane baleriny z Lasockiego - nawet jakieś mało babciowe ażurkowa góra, mokasyny, w fajnym niebieskim kolorze - mam torebkę idealnie pod kolor. A potem to już zostaną tylko klapki, w ciąży z Klaudią (poród m-c później) na finiszu się tylko w japonki mieściłam, strasznie spuchłam pod koniec.

Nie boicie się wystawiać na słońce - przebarwienia itp w ciąży?

Moja koleżanka sierpniówka 09 od wczoraj na porodówce, ciekawe czy w końcu coś się ruszyło:blink:

Ja się wolę nie wystawiać na słońce. Jak coś to wysoki filtr i pod parasolem.
Muszę kupić okulary przeciwsłoneczne bo moje są zarysowane :baffled: Nie nosiłam ich w etui i proszę bardzo, do wyrzucenia.

Jutro muszę podjechać do firmy, aż mnie skręca.

Retyyyy jaka ja dumna jestem ze swojej córki :-) pierwszy raz przespała bez pieluchy i się nie posiusiała :-) Ja zupełnie zapomniałam jej tą pieluchę założyć :-D a ona wstała, przyszła że chce siku, zrobiła siku i powiedziała, że jeszcze się idzie położyć :szok:
super:)))

Dziewczyny, czy tantum rosa jest naprawde konieczne? Ja po pierwszym porodzie psikalam sie tylko octeniseptem i nic poza tym. teraz moze faktyczne sie skusze ale jak to właściwie działa?
ja mysle ze konieczne nie jest ,zcasmi jak juz Jagodka pisala krocze nie jest naciete i nic zlego sie nei dzieje ,zwykly plyn wystarczy pewnie,jamam bo zostaly mi po jakiejs infekcji

Taka pogoda a Wy na forum przesiadujecie ;-), a potem mam tyle nadrabiania :-D. No cóż, ja z tych ciepłolubnych więc calusieńki dzień na dworze. Słonko mnie już ładnie trzasnęło i od razu się człowiek lepiej czuje :-).
zazdraszcazam opalenizny;)janiestety musze polegiwac wiec spacerki odpuszcam:no:

Katka mam teraz tysiąc pytań do ciebie :)
słyszałam o tym, że można sie umówić z położną, najpierw pogadać, omówić poród itd.. ale w ogóle nie wiedziałam skąd wziąć taką położną. nie ma oficjalnie na stronach takiej oferty, a jak sobie załatwiłaś położną dla siebie? nie którzy mają jakies znajome. ja chętnie bym się umówiła z jakąś, zapłaciła itp.
i właśnie się zastanawiam czy teraz też sie z kimś umawiasz? skąd wzięłaś kontakt do takiej osoby? skąd wiedziałaś, że jest fajna? gdzie rodziłaś? pytam ciebie bo chyba rodziłaś we Wrocu co nie?

ja trochę dostaje paranoi ostatnio, mam pewną wizje ale wiem, że trudno będzie ją zrealizować jesli nie omówię tego z profesjonalistkę. nie chce rodzic na leżąco z kilku powodów, ale wiem, że położne raczej kładą bo im wygodniej badać odbierać. a poza tym moja wizja może mijać sie z rzeczywistością, dlatego chętnie bym z kims pogadała itd.. drugi powód moich paranoi to zamykanie szpitala do którego się przyzwyczaiłam. leżałam tam już 3 razu w ciągu półtorej roku. poznałam kilka położnych, lekarzy itd.

ja już po drugim praniu, ciepło i schnie. ale mi sie podobają te ciuszki na suszarce :) jutro zacznę prasować.
ja nie katka ale ja po prostu zapytalam sie mojego lekarza o polozna i dal mi namiary:)alejak ktoras pisala poczta pantoflowa najlepsza:)

Padam...
Rano zakupy i fryzjer, po południu zakupy....Nie mam siły na nic...
Nie sądziłam ,że kupienie butów dla dziecka może być trudniejsze niż dla mnie. A wybredna to ja jestem ,nie powiem.....
Ponad 2h mierzenia, w tłumie innych mam z dziećmi, często płaczącymi, wijącymi się po podłodze.
I jaki efekt, miało nie być różu i co kupiłyśmy ...RÓŻ...Bo tylko takie pasowały:angry:
ehh te dzieciaki,dobrze ze zakup zrobiony:))mojej Oli dzis zalozylam czarne sandalki po Wiktorku ,poszla w nich ale na poczatku juz stwierzdzila ze to nie jej ulubiony kolor:rofl2:

ale się wkurzyłam lekko, bo przecież na światowida jest też rossmann, a miałam zajść, kupić płyn do prania dla bobaska, ale pomyślałam, że jak jedziemy do galerii to tam tez jest rossmann, wiec tam kupię. i co? tam był tylko płyn do płukania i jutro muszę specjalnie jechać do tego drugiego, żeby kupić, grrrr
jak tam udalo sie kupic juz,u mnie ostatnio w 2 rossmanach nie bylo loweli:dry:

Pytanie do farbujacych wlosy w domu - jak splukujecie farbe?
Nie daje rady tyle czasu nachylac sie nad wanna, a innego pomyslu nie mam.
Odrosty kosmiczne, a do fryzjera nie po drodze jakos.
A chcialabym ostatni raz przed porodem nalozyc sobie kolor.
Jakies rady praktyczn?
ja tez zamiezram czyt.moze zdaze zafarbowac wlosy ale nie wyorazam sobie podobnie jak TY splukiwac farbe pod prysznicem:confused:alepewnie innego pomyslu nie ma ,bo nad wanna sie nie schyle juz ,nie dam rady:-D

Dojechałam na Śląsk... no to jestem na wywczasie :-D
miłego wypoczynku;)

jagodka dobrze ze majty sie znalazly;)fajny pomysl zapodalas z butelka z dziobkeim na tantum rose,mi maz rozrabial w duzej 1,5 litrowej butellce ale niestety sporo sie marnowalo,no alemoze 8 lat temu nie bylo takich butelek:-D

od rana juz pisze tego posta:confused:ciagle cos lub ktos,wmiedxzyczsie pranko powiesilam:)

ale dzis grzeje:szok::-)

Jakoś tak nie pomyślałam o przebarwieniach, chociaż oczywiście kremem z filtrem się wysmarowałam. No i generalnie to na słoneczku długo nie wytrzymałam - resztę dnia pod drzewem siedziałam. Pewnie dlatego nic się nie opaliłam - a nogi białe, że aż straszą ;-)

Co do butów to staram się już nie nosić wiązanych trampek czy adidasów bo bardzo ciężko jest mi się schylać. Sandały, baleriny, koturny czy płaskie nie ma różnicy. Myślałam żeby coś w tym stylu kupić sandały na koturnie - DEICHMANN

Pozdrawiam i lecę na ryneczek jakieś świeże warzywa i owoce kupić :*

Ja mam te buty. Kupiłam w poprzedniej ciąży i były bardzo wygodne, jednak w końcówce ciąży nie dawałam rady w nich chodzić bo gumki mnie za bardzo uciskaly.

ja też jestem bardzo blada, ale wolę nie ryzykować i nie wystawiam się specjalnie na słońce:no:
wiecie może po jakim czasie po porodzie można się opalać ?

ja nie wystawiam się na słońce nie tyle z obawy przed przebarwieniami czy poparzeniem, ale boję się, że się przegrzeję...
jak nie byłam w ciąży i miałam miesiączkę nie mogłam przebywać na słońcu, bo krwawienia mi się nasilały :baffled:

dzięki za odpowiedzi w temacie butów, a magnez biorę codziennie :tak:

Doti zazdraszcam przespanych nocek ,u mnie kiepsko ostatnio,ale to ze stresu:-(

Makota
u mnie cala noc otwarte okno ,nie dalabym ardy inazcej bo caly zcas mi duszno.co do stop/nog towidze ze zazcely mi puchnac palce aleto dlatego ze malo sie ruszam.mam baleriny,japonki ,sandaly2x,kolejne na koturnie,na razie wystarzcy,bo niestety nie moge sie wybrac na zakupy:-(

kopacz ja crocsy kupuje moim dzieciom,sama nigdy nie mialam.jaki masz model na lato?kupilabym z checia ale ja musze przymierzyc buta a do satcjonarnego mam daleko.normalnei rozmiarowka wypada?

co do opalania to uwielbiam .....byc opalona,lezec na sloncu juz niekoniecznei,minely te czasy:-D barzdiej w ruchu ostatnio sie opalalam npkoszenie trawy,ogrodek itp .teraz nie moge bo mam plamy na twarzy ale nogi szybko mi sie opalaja,wytarczy kilka minut na sloncu i juz mam slady od spodenek:tak:

reklama
Crocsy te najbardziej standardowe - czyli klapki "ogrodowe" z paskiem, będą teraz w promocji w lidlu, damskie, męskie i dziecięce

Do góry