reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Arabelko, Anilewe gratulacje!

Hubson- Tulę:*

Sokoja- Rozbawiłaś mnie tą klątwą:D Mnie też to wkurza to dopytywanie
:dry:

Jagódka
- Tulę:* Ja za to mam takie cofki że się potrafię nimi zakrztusić jak leżę..

Michalina- Eee ja tam nie wierzę że długie spacery czy mycie okien wywoła poród.. Niestety.... Ale plus że leżeć ciągle nie muszę..

Ja nadal w 2 paku.. Sprzątam.. Muszę porozmawiać z tym moim Hubim w brzuchu żeby włączył katapultę i się ewakuował:-D A tak serio to dziś miałam ciąg dakszy koszmarów:/:(( Lecę prasować..

reklama
Kopacz oczy tylko wacikiem z przygotowaną wodą. Z tym że mojemu dziecku nie ropieją oczy. Nosa nie nawilżam. Co do witamin to nie wiem jak się one mają do karmienia mm. Ja dawałam D a od 8 doby KiD. Takie zalecenie dostałam przy wypisie ze szpitala. Z tym, że u nas tylko cyc.

Kopac oczy sola fizjologiczna i gazikiem jak ropieja. Robi sie od zewnatrz do srodka

ja przecieram woda przegotowana bo sol fizjologiczna jest tu do nosa a jak mowie ze chce do oczu to mówiąze wwodą wiec nie mam się co szarpac. technjaka ta sama, od zewnatrz do środk .

nosa nie nawilzam

w mleku mm sa juz witaminy iwec nie wiem czy powinna . dodatkowo dawac.

z tym moczem to moze byc prawda bo przeciez urynoterapia to fakt i dziala. a ze obrzydliwie brzmi to inna sprawa.

Ostatnia edycja:
Hubson siły dużo życzę i żeby się zaczęło i skończyło szybko.

Nietopera- dobre, musze na swoja jakies fajne przezwisko wymyslic :)

nie moge doczytac do konca bo ide z Zola z tymi plesniawkami do lekarza, oczywiscie moja tesciowa uwaza ze histeryzuje zeby z plesniawkami do lekarza isc. wg niej najlepszym sposobem, babcinym jest przykladanie zasikanej tetry do jezyka :D:D:D

Na Nietoperę też parsknęłam :D dobre, dobre :D

A z tymi pleśniawkami to sorry Lil, ale pogrzało Twoją teściową. Złote rady to sobie jednak jak widać ona może darować. Pamiętam, że z karmieniem też Ci coś wciskała. Co za babsko.

--------

Wróciłam właśnie z zakupów. Zeszłam dwa centra handlowe, stopy mi wchodzą w tyłek, jak się dziś nie zacznie to już też przestaje wierzyć w te "domowe sposoby" na przyśpieszenie, bo już wszystko mam odhaczone. Idę jeszcze posprzątać - ostatnia szansa.

Hudson, jesli ci zalezy na szpitalu to szybciej miejsce bedzie w sobote niz poniedziałek.. w piątek pozbywają sie kogo mogą. najwięcej przyjęć jest zawsze w poniedziałki.. ja dzwoniłam na izbe przyjęć, też zadzwoń.

Hej
Mojej Zuzi na pewno żółtaczka się zaczęła bo cały dzień tylko śpi. Aru też tak spał w szpitalu a potem już nieee ;)

Lilla no nie na darmo jak cię w tropikach meduza zaatakuje to mówią żeby to miejsce obsikac :D

Hubson rzeczywiście na weekend wypuszczają ze szpitala więc jest więcej miejsc.

Patrzyłamna naszą tabelke i jest 19:12 dla cc. Wow :O

Ostatnia edycja:
Hubson a Swiebodzice?
biore pod uwage, choc ze wzgl na moje zdrowie wolalabym szpital z wyzsza referencyjnoscia. Zostajecjeszcze Swidnica, ale o tym szpitalu nie ma dobrych opinii.

Kum, zrobie jak piszesz, jutro zadzwonie do w-cha na ip i zapytam. Psychicznie nastawiam sie na pobyt weekendowy w szpitalu, bo tez doszlam do wniosku, ze w sobote bedzietwiej o przyjecie. Poza tym , w pon bede miec juz 41t2d.
Szkoda, ze samo sie nie zacznie :(

Mnie juz wczesniej obilo sie o uszy smarowanie plesniawek moczem dziecka. A to przeciez toksyny sa , ktore organizm usuwa. Fuj.

nie wyrabiam dziś... Zuzia pół dnia na cycu, w końcu butelkę dałam, mi idzie zapalenie cyca, mam guz bolący strasznie, już kapustę przyłożyłam, Zuzię przystawiałam do tego cyca, ale się z niego nie najadła pomimo siedzenia długo, dopiero z drugiego zjadła i zasnęła...

reklama
Do góry