reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

kornela, spokojnie :)
Ja Olkowi kupilam poduszke klin, ktora wlozona jest pod materac i synek nie lezy calkiem na plasko tylko lekko pod katem. Moze w taka poduszke zainwestuj?

Jagodka, duzo Adas spadl na wadze?

U nas dzis w nocy 2 pobudki, jestem dzisiaj nieprzytomna, tylko bym spala i spala. Do tego pogoda sie zepsula, cisnienie mam niziutkie. A nawet kawy sie napic nie moge :(

reklama
Z 2965g z piątku na 2750g dziś:-( Pediatra dała nam jeszcze dwa tygodnie, ale położna mówiła, że w razie czego mam przyjść do niej za tydzień, to mi go zważy. No i wisieć na cycu ile wlezie. Mówi,że to może być przez tą operację, bo n w ogóle fizjologicznego spadku po porodzie nie miał.
Na wzdęcia mam dawać espumisan. Delicol i infacol póki co nie, bo dopiero koło 4 tygodnia pojawiają się kolki, teraz to tylko wzdęcia i lepiej zacząć od czegoś łagodnego

Jagódka i co? Będziesz dokarmiac?

Makota podaj zobaczysz czy działa.

U nas była położna. Bez wagi ale ja po ubrankach widzę że przybiera. Zuzia ma trądzik i mam smarować bepanthenem. A pępek octeniseptem psikac bo krewka leci.

tez leciala u nas krew z pepuszka i kilka razy dziennie psikalismy i dzis odpadl :-)

kornela, spokojnie :)
Ja Olkowi kupilam poduszke klin, ktora wlozona jest pod materac i synek nie lezy calkiem na plasko tylko lekko pod katem. Moze w taka poduszke zainwestuj?

my mielismy taka ale malemu nie wygdnie bylo chyba nie lubi twardego, spi na podusi z pierzem, i lepiej mu na niej, na plasko nie lubi denerwuje sie, a kreceniem glowa nie ma problemu :tak:

Kopacz - do noska polecam Katarek (podpinany do odkurzacza). Przy synku Fridę wyrzuciłam do kosza... Szlag mnie trafiał, bo nic nie pomagała.

przeraza mnie ten odkurzacz!!!! :szok:

maly dzis marudny chyba przez pogode :-(

dlaczego nie widac u mnie suwaczka???:no:

Ostatnia edycja:
Jagódka, albo go gdzieś ci źle zważyli... ile espumisanu się daje takiemu szkrabowi? bo mam samą buteleczkę, a wyrzuciłam ulotkę i kartonik, a na buteleczce nic nie jest napisane... jak Zuzia się prężyła, to dałam 5 kropelek, ale coś mi świta, że chyba 10 się daje?

Kornela, moim zdaniem bez sensu na kołderce kłaść, to tylko grzeje w plecki dodatkowo... jak już coś, to albo klin pod materac, albo książki pod nogi łóżeczka (opcja bezkosztowa :p ). poduszeczka pod prześcieradło też nie ma sensu, bo jest miękka a mało unosi główkę, klin podniesie pod pewnym kątem, a podusia nie

Ja wlozylam segregator pod materacyk tez bezkosztowo;p

Jagódka jak to rożne wagi to mogą byc roznice nie wiem jak duze ale my tez na poczatku mielismy problem ze malo przybiera na jednej wadze mniej na drugiej więcej , pożyczyliśmy wagę od znajomych i teraz cały czas na jednej i jest lepiej niz oki.

Juz 4770:szok:

.Jagódka trzymam kciuki za przyrost wagi u Adama :tak: U Natalii na szczęście wzrosła - dziś było ważenie i całe 4000g ma, więc jest dobrze.

Kornela Hubson dobrze podpowiada klin :tak: albo książki pod nogi łóżeczka jak pisze Małgorzatkar :tak: a dlaczego tak się upierasz przy tej poduszce? Podłożona płaska poduszka pod prześcieradło niczemu nie służy przecież - tak przynajmniej mni się wydaje

Aaaaa gratulacje dla niemowląt :-)

I kciuki za ciężarne - dziś chłodniej - może to zachęci dzidzie do wyjścia :tak:;-)

Hubson czemu kawy nie możesz?

Jagodka byłaś u lekarza czy tylko na ważeniu?

Kornela bez stresów, przez kilka dni nie zrobiłaś dziecku krzywdy. Poza tym kiedyś wszystkie dzieci się chmwały w pościeli i było ok. I wiele nadal tak śpi.

Kum pojęcia nie mam kiedy jest za rzadka. Ostatnio była położna a Szymek postanowił jej swoją pokazać i stwierdziła, że jest ok. A jak dla mnie to jest akurat rzadka. Ale ciężko to tak określić jak się nie ma porównania.

Limonka ciężko tak wyrokować czy to przez Twoje jedzenie czy nie. A zjadłaś coś co mogło to spowodować? Mój też dzisiaj tak jakby kupę na raty robi, ale nie wygląda jakby mu to w ogóle przeszkadzało. :what:

Ponawiam pytanie. Jak rozróżnić trądzik od np potówek? Szymkowi też wyszło parę takich czerwonych plamek na buzi, ale obstawiam, że to potówki. Takie po prostu czerwone placyki. Trądzik to takie bardziej chrostki?

Mały w końcu zasnął bo dzisiaj znów marudzenie od rana. Idę kuchnię ogarnąć bo naczynia ze zlewu już wychodzą:eek:

Miłego popołudnia dziewczyny :)

reklama
nie upieram sie tylko kurcze chyba go przyzwyczailam troche do tej poduchy bo co go odkladam na plasko to pisk:-( albo taki dzisiaj zbieg okolicznosci. Bede probowac na plasko, powinnam byla tak odrazu zrobic zreszta.

Do góry