reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Zuzia też tak ma... to chyba od upałów... w ogóle to ma w potówkach policzki i w koło ust, e miejsca, co się stykają z cyckiem przy karmieniu... masakra, no ale nie mam jak inaczej jej przystawiać...już i tak najczęściej karmię na leżąco, bo wtedy mam wrażenie najmniej się pocimy...ehhh

mam już moskitierę i osy mogą mnie pocałować :D ależ szczęśliwa jestem :D

jeśli chodzi o zmianę pampków na wyższy model to jest kilka szkół: ja z Olą zmieniałam, jak doszła do max wagi na mniejszym rozmiarze, np. jak 1 są do 5kg, to jak miała 5, zaczynałam kupować 2. druga szkoła, to jak osiągnie min wagę w większym rozmiarze, czyli 2 od wagi tam chyba 3 czy 4kg jest. kolejna szkoła, to jak zaczyna uwierać/przeciekać/źle się układać. jeszcze inna: mam taki rozmiar nakupowany w promocji i używam, bo innego nie mam :p

reklama
Hej :)

Ja dzisiaj też w dobrym humorze :) Julka nawet dała pospać w nocy za to teraz wiercipięta mała się robi i nie chce spać bez bujania:/ Julka też lubi zasypiać na klacie i najlepiej to jej nie ruszac. O uczuleniu na łóżeczke pisałam już dawno hehe jedynie w nocy w nim śpi w dzień mogę zapomnieć żeby ją tam położyć.

Szczepienie mamy zaplanowane na 14 sierpnia Julcia będzie miała 8 tygodni. Boję się tak samo jak wy ale wszyscy radzą szczepić. W uk są te szczepionki 5w1 i dodatkowo te pneumo i rota są za darmo. Mam nadzieję, że jej nie zaszkodzą.
Ale wolalabymtak jak Kopacz chyba pisała, szczepić tak jak my byłyśmy szczepione.

Kopacz ja też jestem zielona jeśli chodzi o macierzyństwo. Cały czas was czytam staram się zapamiętać cenne rady, troche wujek google pomaga, trochę zdrowy rozsądek a trochę metoda prób i błędów.

Co do pampresów to ja też używam tych z paskami i na początku też ich nie obczailam :D:D Używam 2 na zmianę premium i tych białych do skóry wrażliwej. A wy mówicie o zielonych chodzi wam o te co niby do 12 godzin można je nosić?? Bo tu w uk właśnie mam jeszcze takie i niby one na noc są. A może mówicie o jeszcze jakiś innych.
Swoją drogą teraz zrobię mały eksperyment i spróbuję kupić pampresy z sieciówki zobaczymy czy nam posłużą.

Kawo gratulacje :)
Katka, szczęśliwa, nie martwicie się sierpień też fajny miesiąc :) A poza tym już jutro się zaczyna :)

Miłego dnia :)

ja myślałam o dadach też, ale jak policzyłam, to te premium protection niemieckie kupuję w cenie dad, a pampersy taniej... dopiero chyba od 3 taniej dady wychodzą

Dzisiaj w nocy moja córka dała mi pospać, ale synek znowu się znęcał. Do 3 spał ładnie, ale później obudził się o 3.15, o 4.40, o 5.50. A teraz trzeba robić obiad.

my używamy pampersów zielonych, póki co 1 jedziemy. Ale właśnie robię zamówienie większe na necie na chusteczki i inne gadżety dzieciowe to już zamówię kilka paczek 2.

Mamo bobasa czy szczepienia masz darmowe?
Lilla:tak: wszystkie szczepienia mam darmowe.

Choć jestem w tym zielona i sama nie mam pojęcia, co jest dobre a co nie. Nawet nie doszłam jeszcze na co tu dokładnie szczepią, w poniedziałek mam wizytę u lekarza to może się wszystkiego dowiem.
hmm, mnie zostało jedno opakowanie pampersów rozmiar 2 i na nich też jest ten pasek żółty na środku:-) czego to człowiek się nie dowie od Was:-D

pfff, ale się terrorystka naspała...cale 20 min, zdążyłam poukładać w komodzie z jej ciuszkami. Chociaż tyle...
Wy też tak macie wieczny bałagan w szufladach gdzie trzymacie ubranka maluchów?:baffled: ja dwa razy w tygodniu to muszę układać, bo szuflady wyglądają jak by armagedon tam przeszedł:szok: albo taka bałaganiara jestem..

Ostatnia edycja:
reklama
sokoja - gdzie zamawiasz?? w jakiejś dobrej cenie??
eLIFIT - Jagoda właśnie ma jakąś dziwną wysypkę na pupie. Albo alergia albo odparzenie, raczej to drugie. Używamy zielonych pamersów.
Bałagan w szufladzie ubrankowej też na, o ironio, porządku dziennym. Nie chce mi się dzień w dzień tego układać.
Oby dwa śpią, idę coś poczytać

Do góry