reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Hej Kochane:)

Jak czytam że przesypiacie nocki albo macie jedno karmienie to Wam mega zazdroszczę. U nas Karolek z" zegarkiem w ręku" budzi się co 3h nie ważne czy to dzień czy noc. Oczywiście w nocy płacz jakby go ktoś kroił, podoi cycek 7min po czym zasypia i znów co 3h. Najgorzej jest rano zwykle karmię go pomiędzy 6-7 i zaczynamy dzień nie śpi do 12 albo się zrywa najlepiej gdybym go cały czas kołysała nie ważne na rękach w wózku czy kołysce. Dopiero po południu gdy śpi na zewnątrz jest ok świeże powietrze dobrze na niego działa. Teraz siedzę przy laptopie i cały czas go kołyszę. Jak tu zrobić śniadanie, pranie czy obiad:(:-(

reklama
Graza co 3h to nie jest źle przecież, moja Ola budziła się w nocy co max 2h, przeważnie co niecałe 1,5h i to prawie do końca karmienia. Zuzia śpi teraz pierwszą drzemkę w nocy koło 4h, potem koło 3h i nad ranem niecałe 3h, jakieś 2,5h.

Kasia nasze dzieci mają coraz dłuższe okresy czuwania. Teoria Twojej teściowej, że dziecko powinno spać w dzień jest nieprawdziwa. Mój czasem też tak ma. Ale najczęściej w ciągu dnia ma dwie drzemki, jedną około trzech godzin i druga max godzina.

Katka eksplodują oczywiście. Nie widziałaś ostatnio w wiadomościach mówili o silnej eksplozycji, o nieznanym źródle w centralnej Polsce. To byłam ja, tylko nie mów nikomu ;)
A poważnie to nie pociesze Cię, Mały ma prawie dwa miesiące, a nadal jak śpi więcej niż trzy godziny to mogę cyckami gwoździe wbijać.
Nie chcesz być jak Pamela? Dziwna jesteś:p
Ja już swoją prawie wypiłam, od razu człowiek żywy:thumbup::D

Kasiuchna to ja pisałam, zaraz zrobię Ci fotę tylko Mały się naje. Ale najprawdopodobniej to ten sam co masz, bo on jest dla niemowląt i dla dorosłych też, tylko dawki wiadomo różne. Zaraz Ci zrobię fote.

Sorki za posta pod postem, ale na telefonie nie da się po edycji wkleić zdjęcia

Załączniki

• 1408524201229.jpg
    1408524201229.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 36
A ja mam w cyckach samoregulujące się zawory :-p Jak za dużo to samo wycieka.
Nie mam problemów z zastojami (nigdy żadnego nie miałam) i nie mam bardzo twardych piersi.
Przy nawale wkładki laktacyjne idą jak woda ;-) (właśnie mam 2gi). A normalnie używam tylko na noc.

Do dziewczyn które leczą się na tarczycę czy dostałyście skierowanie z maluszkami do poradni endokrynologicznej dzieci? Na NFZ jest długa kolejka zastanawiam się nad prywatną wizytą ale do diagnozy trzeba pewnie będzie oznaczyć poziom hormonów? zastanawiam się czy zrobić małemu badania przed wizytą nie chce umówić się na wizytę żeby usłyszeć że bez wyników nic nie wiemy tak zaoszczędzę na jednej wizycie. Czy któraś z Was kontrolowała tarczycę u swojego dziecia?

graza ja bralam w 8 miesiacu leki na tarczyce, ale z maluszkiem nigdzie nie ide bo przeciez po porodzie pobieraja kazdemu maluszkowi krew na spr hormonow tarczycy, chyba ze mam zle info?

To ja Was pociesze bo ze mnie nie dosc ze leje sie jak z cysterny, stanik przemaka 3 razy w ciagu dnia na wylot a wkladki moge wyciskac to i tak w nd w prawym cycu zastoj- goraczka 38,5, bol cyca i dzisiaj budze sie a tu znow 38,4 i tym razem bol lewego cyca. Siedze pod kocem i mnie telepie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry