joł
u mnie domowy dzień.. umyłam 2 okna, pogotowałam, spacer z dzieciakami na hulajnogach - leciałam za nimi z wózkiem, stwierdziłam że w większym tempie, więcej spalę ;-) ogólnie fajnie, młody grzecznie spał, ładnie jadł, kupa była - czego chcieć wiecej ? ;-)
makota89 może to zęby z tym ślinieniem? niektóre bobasy rodzą się z zębem, innym wcześnie rosną, a np moje dzieci miały
piersze zęby w 11-miesiącu zycia...
jeżeli chodzi o usypianie.. to muszę się pochwalić że 8/10 odkładam po prostu młodego do łóżeczka i śpi

pozostałe 2/10 to a) kołyska fisher price z melodyjkami, samokołysząca b) wózek na tarasie w przód/tył lub wzdłuż podjazdu

i Rafał sypia w swoim łóżeczku
Podziwiam Was za chusty.. ja się tego boję.. nosidełko jeszcze (przy większym dziecku), natomiast chusta to dla mnie czary-mary
i kiedyś gdzieś wyczytałam, że dziecko się udusiło (pewnie przypadek 1/1 000 000) ale jakoś do mnie to ustrojstwo nie przemawia.
Aczkolwiek wierzę, że jest bardzo wygodne.
Undomiel mycie pryszczy powiadasz? i pasanie owiec?

to tak jak u nas.. czasem jeszcze czytam książeczkę / wierszyki..
aaa.. i odkryłam że mam fajną płytę z piosenkami pt "STOS PODUSZEK I MALUSZEK" także też puszczam, bo gdy sama śpiewam.. to dramat

A CZYM PRZEMYWASZ PRYSZCZE ?
..a propos zaparć u bobasów... ja łykam bardzo bogaty probiotyk BIOPRON 9 /może być stosowany podczas karmienia, w trakcie ciąży etc/
i poprzez kp młody też go dostaje.. i wg mnie robi mu to dobrze

wolę w tą stronę niż podawać mu krople..
a i mój lubi robić na rękach w pozycji po skosie
jeżeli któraś jeszcze nie kupiła,a planuje dużo odciągać -> moja siostra nie karmi piersią z piersi tylko z butelki, bo
jej Bianka nie nauczyła się łapać sutka, a siostra stwierdziła, że jej tak wygodniej.. więc odciąga mleko na każde karmienie...
- polecam laktator MEDELA MINI ELECTRIC, cichutki, regulacja siły ssania, malutki, prosty w obsłudze - super sprzęt.
Ja odciągam średnio 1x na dwa dni - używam starego sprzętu po dziewczynkach (ale jary

) AVENT ISIS RĘCZNY i super sobie radzimy.
a w aptece sprzedaję dziesiątki egzemplarzy takiego sprzętu za 35 zł:
LAKTATOR RĘCZNY LAKTA MILA, bezpieczny, łatwy w użyciu, delikatny - FajnaApteka.pl
i w sumie od mojego AVENTU niczym się nie różni.
Kopacz z prezentów fajna jest też lampka nocna z projektorem świetlnym

albo możesz iść już w zabawkę typu LEGO DUPLO - będzie na dłużej
CUDNE MACIE KIECKI CHRZCIELNE !!!
jagódka fajnie że przebite uszy! u nas kosmetyczka miała fajny patent - dziecko dostawało dyplom po przebiciu uszu i potem ważny był tylko ten dyplom (i kolczyki) i niemiłe doznania od razu reset
mika8 STO LAT

a co do krostek to po mojemu trądzik niestety.