reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

hej zielono_mi ciesze sie ze do nas zajrzalas:tak:

ja przy pierwszej ciazy dlugo nie czulam ruchow, ale jak sie zaczelo, to w dzien cisza a noca zabawa:tak: okolo 1 w nocy to brzuch rusza mi sie jak ufo:laugh2: nie chce was straszyc ale tak jej zostalo i uplynelo 3 miesiace zanim ja troche przestwilam bo zasypiala miedzy 3 a 5 nad ranem:szok:
a z tym przestawieniem to nie jest tak latwo na poczatku, bo takiego niemowlaka spiacego to nie jest latwo obudzic,, przynajmniej mojej corki, mozna bylo robic z nia co sie chcialo i tak spala:-D

teraz sie smieje ze znowu chyba tak bedzie, bo kolo polonocy sie zaczyna, z tym ze teraz bedzie trudniej, bo w dzien sobie tak nie pospie jak przy pierwszym dzieciaku bo jeszcze przeciez jest drugi, wiec zapowiada sie ciekawie;-)

reklama
Witam mamuśki!
Agathe, będziesz mamusią przez 24 godz. non stop:-), ale mam nadzieję,że jednak uda Ci się zsynchronizować maluchy i trochę jednak pośpisz:tak:
Co do spania na brzuchu,to też mi tego brakuje,najgorsze jest to,że przestawiłam się ze spaniem na plecy,bo,to też było dobre dla kręgosłupa,ale z tego co słyszę,to też nie dobrze,bo dziecko nie ma dopływu powietrza,tak więc przez całą noc obracam się z boku na bok i mój mąż niestety też:-), przez to wiercenie.
Pozdrawiam serdecznie!

Dziewczyny pomóżcie...
Co robić z zaparciami?? Dostałam końską dawkę żelaza - Sorbifer 2 razy dziennie i chyba mnie przytkało. Od rana czuję się taka ciężka, coraz cięższa i zaczyna mi brzuch dokuczać... Może znacie jakieś dobre sposoby?? Nigdy nie miałam zaparć i nie wiem co mam robić... :(

Hanus, ja akurat miałam juz przed ciążą problemy z zaparciami, a w ciaży one się pogłębiły,tak naprawdę,to lekarze kobietom w ciąży nie bardzo lubia cokolwiek przepisywać:-(
Mi moja ginekolog przepisała syrop Lactulose-MIP i byłam jeszcze u swojego lekarza rodzinnego,który zalecił mi do tego Lakcid i po prostu czopki glicerynowe,które są chyba najbardziej niezawodne:-)

Cześć dziweczyny! Zapowiada sie kolejny gorący dzień. Ja zamiast odpoczywać od paru dni pomagam mężowi w remocie naszego mieszkanka dużo pracy za nami ale końca niewidać, chciałabym żeby było już po bo mogłabym spokojnie odpocząć i pomyśleć o sobie i moim maleństwie. Jeśli chodzi o zaparcia to przed ciaza też miałam a teraz to masakra próbuje wszystkiego ale nic nie pomaga. Jest to bardzo męczące i denerwujące . Jeszcze dwa tygodnie i koniec roku szkolnego i wreszcie odpoczne sobie z synkiem od tej szkoły a ostatnio mam jej dosyć te chodzenie taki kawał już zaczyna mnie męczyć a jeszcze mój synek wywija na konie roku i dostaje uwagi brak mi słów na niego. kończe bo sie rozpisałam. Życze miłej i spokojnej niedzieli i pozdrawiam wszystkich.

Dziewczyny pomóżcie...
Co robić z zaparciami?? Dostałam końską dawkę żelaza - Sorbifer 2 razy dziennie i chyba mnie przytkało. Od rana czuję się taka ciężka, coraz cięższa i zaczyna mi brzuch dokuczać... Może znacie jakieś dobre sposoby?? Nigdy nie miałam zaparć i nie wiem co mam robić... :(

actiwia, truskawiki, suszone figi, śliwki suszone, ja najcześciej gotuje kompot z suszonych sliwek - garść zalewam szklanką wody zagotuje i odstawiam do ostygniecia - murowane przeczyszczenie:-):-):-)

:-D witam wszystkich.
trochę późno, ale też chciałabym się tu wbić.\
nasz termin to 8 listopad . :happy2:

pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry