reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

reklama
Witam :-)
Na zebraniu normalnie, Bartula nawet nie miał dużo do powiedzenia wybrał sobie kilka "ofiar" i nieustannie biegał miendzy nimi;-)
Jeszcze tylko do piątku laba i po 2 tygodniach przyjdzie mi pracować bardziej regularnie, będę w firmie 4 razy w tygodniu na 4,5 godziny....
Hanuś też płakałam za naszym starym autkiem, ale sprzedaliśmy znajomym i mogę sobie pooglądać czasami;-)
Kasiula ja nie mam nic przeciwko.
A co do szczepienia to zapomniałam o nim:zawstydzona/y: muszę sie też do poradni wybrać...

A Bartula ma już 10 ząbków (wszystjkie 1 i 2 lewe 6) i wybija się prawa 6:happy:
Dostał wczoraj żurek, mumał i kręcił rączkami byle tylko o nim nie zapomnieć, zjadł całą miseczkę i chciał jeszcze...

witam was u mnie jeszcze duzo roboty wczoraj byłam ze starszym u alergologa i pani go pochwalila bo schudl i wogole zato mala mi sie pochorowała tz zabki jej ida i ma gardło czerwone jest płaczliwa i marudna temperatury niema niespi w nocy i w dzień tak wiec jest tez niewyspana a ja juz padam bo tu roboty tyle roczek a te zeby musialy akurat teraz jej wychodzic co to bede za urodzinki to niewiem mam nadzieje ze jej troche minie pozdrawiam

Mam dzisiaj straszny dzien....
Walneła mi jakaś babka w auto i uciekła :wściekła/y:naszczęście mam 4 świadków i jeden spisał numery rejestracyjne. Ale nim przyjechała policja i spisali zeznania minęło 3,5 godziny:crazy:

Hej:-):-)

Hanus a na te badania to czemu was wysyłają?? coś pediatrę zaniepokoiło??

Kasiulawspółczuję i podziwiam ciebie, że jeszcze tak dobrze funkcjonujesz. Ja po nieprzespanych nocach chodzę całe dnie zła, a ty jeszcze praca i malowanko hoho twarda kobitka z ciebie:-D:-D

Nik_i ale Bartuś ma dużo ząbków, fajnie może już sobie wszystko fajnie pogryźć:-D u nas tylko dolne jedynki i górne dwójki na wierzchu:shocked2:

Lunia to pewnie Ninka nieźle babcie wymęczyła na spacerku:-) znam to bo Majka to w ogóle za wózkiem nie przepada i tak latam za nią, ciaga mnie to w krzaki to sie wraca albo stanie na środku drogi i próbuje jakieś śmieciuchy podnosić:sorry:

Izka brawo dla syna za wytrwałość:-)i udanej imprezki roczkowej Viki jak zobaczy prezenty to pewnie szczęśliwa będzie i może o tych wrednych zębiskach na troche zapomnie;-)

Oczywiście dołączam sie do życzeń dla wszystkich Naszych Roczniaczków!!

A u nas bylo trochę kłopotów, długów sie porobiło bo G był bez pracy, moja mama wylądowała w szpitalu, na szczęście już jest w domu ale musi się w koncu wziąć za siebie.
A Maja jak Maja, noce nieprzespane, w dzień często humorki, płaczliwa się zrobiła do tego krzykaczka jest, wszystko musi byc tak jak ona chce:eek:
No i dalej cycek to podstawa, nie wiem jak my z tym skończymy, nic sie nie zapowiada na to żeby jej zbrzydło cyckanie.
Ale mądra z niej dziewczynka, można się już z nią nieźle dogadać, pokazuje co chce, mowi i pokazuje tak i nie a to nam ułatwia bardzo komunikację:-)
No i dołączamy się do chodzących samodzielnie jeszcze jak mały pijaczek:-p i najchetniej na spacerkach, bo w domku raczej woli mnie ciagnąć za sobą za rękę.

A tutaj Maja tuptająca;-)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=8hI3WXZOTmQ"]YouTube- Maja w Parku :)[/ame]

Cześć:-)

Znowu noc okropna:-( mała jęczała co jakiś czas, nie mogła spokojnie spać, pewnie znowu zęby wrrrrr i coś od rana mi kicha:-( a niedawno co katar się skończył, musze jej za wczasu syrop z cebuli zrobić, zaraz się za niego wezmę.

Niki_i no nieźle, dobrze że te numery spisali, pewnie babsko myślało, że się jej upiecze:crazy:

Widzę słoneczko wychodzi:rofl2::rofl2: oby tylko nie padało, bo nie chce mi się z tą rozrabiarą małą w domu siedzieć:cool2:

Witajcie Dziewczyny!!
Ja na szybko, bo mam trochę roboty…

Pogoda się dzisiaj ładna zrobiła i moja mama wreszcie wzięła Piotrusia na spacerek. :tak: Dwa dni nie wychodziliśmy, bo po szczepieniu nie chciałam Go na niepotrzebne wirusy wystawiać. Ale dzisiaj już nie ma szans – spacer musi być. :tak:
My po badaniu krwi – dzisiaj R przywiezie wyniki. Moczu nadal nie oddałam, bo zebrać mocz takiemu maluchowi, to niezły wyczyn. Jak był mniejszy to nie było takiego problemu, a teraz. Echhhhhh….

Malinka – co do badań, to tylko profilaktyka. Od kiedy się Piotruś urodził to robiłam Mu krew już 3 razy, a mocz to już nie zliczę. W szpitalu po porodzie kazali badać, bo coś im tam źle wyszło w badaniach moczu, ale to tylko profilaktyka – lekarz mi wtedy powiedział, że mam to sprawdzić, bo nie wiadomo, czy mocz źle pobrali i wyszły bakterie, czy faktycznie coś było. Ale nie było :-) Hihi – ale mieszam. A co do krwi, to sprawdzamy morfologię, bo gdyby była za niska to trzeba więcej żelaza dać Młodemu.

Niki – masakra jakaś z tym autem. Dobrze, że chociaż zdążyli odpisać numery, to przynajmniej babka się znajdzie. Daj znać co i jak!!!

Izka – owocnych przygotowań!!! Czekamy na sprawozdanie z imprezy!!!

A my z R chcemy się do kina wybrać w weekend. Mam nadzieję, że nam się uda, bo jak na razie to nigdy czasu na to nie ma. Zawsze coś – a raczej Ktoś nie daje się z domu wyrwać. ;-):tak:

Życzę miłego dnia!!! I dużo spokoju na weekend!!!

Witam!
U nas przeziębienie się zaczęło tradycyjnie najpierw Ania teraz M i tylko ja się trzymam. Boję się o małą bo zaczyna brzydko kaszleć, dałam jej Eurespal i zobaczę co dalej
Hanuś przyklejasz Piotrusiowi woreczek do zbiórki moczu i nie da się zebrać siuśków? Na co idziecie do kina?
Malinko super Jaś Wędrowniczek:tak:
Niki współczuję. A baba wiedziała, że Cię stuknęła?
Madzik jeszcze nie głosowałam, bo trzeba się zalogować, ale postaram się to zrobić

Hej:-D

Piękniutka pogoda wczoraj była i bardzo to wykorzystałyśmy :-)
Poproszę dziś powtórkę:tak:

A Majce ida jedynki górne i nocka jedna po drugiej masakra :shocked2: w dzień jakos lepiej ale cos jeść za bardzo nie chce.

Antila qrcze teraz okropny okres na te przeziębienia, u nas my spoko sie trzymamy jeszcze żadne się nie przeziębiło Majka dopiero co katar skończyła i nie wiem czy czasem znowu się coś nie zaczyna.

Hanusa no to dobrze, że to tylko profilaktyka:-), a tak w ogóle to skąd takiemu dzieciaczkowi się krew pobiera??? Ja nie mam pojęcia jeszcze żadnych badań nie mieliśmy robionych, może teraz po roczku nas wyślą.

reklama
Antila kurujcie się, i oby się obyło bez wizyty u lekarza bo teraz nieciekawy okres, jeszcze Ania coś załapie, a co do tek baby to świadkowie twierdzą że musiała się zoriętować bo twierdzą że był taki juk że myśleli że mi pół auta "uwaliła":wściekła/y: policja ma już namiar na właściciela (tj już w tym samym dniu mieli) tylko trzeba czekać czy czasem się w sądzie grodzkim nie spotkamy:no: no i będę musiała jeździć odrapanym bo z ac nie chcemy robić...
Madzik ja też jeszcze nie głosowałam ale się poprawię!
Maliinka mała świetnie tupta! A jak spacerek?
Hanuś polecam 2012 i nigdy nie mów nigdy:tak: pierwszy daje do myślenia co by było gdyby, drugi lekki i przyjemny:-)
Madzik Lunia jak tam pieczecie coś na weeknd? Może się zełapię:-p
Mały dzisiaj tak szalał w ogródku że po obiadku zasnnoł i śpi nadal:eek: trzeba będzie interweniować bo co w nocy będzie:sorry:.

Pozdrawiam

Do góry