R
rouż
Gość
Mam nadzieje, ze z Kasiula i jej malenstwem wszytko bedzie dobrze...
Czekam na wiadomosci.
Narazie zmykam, bo maly mnie wzywa.Pa
Czekam na wiadomosci.
Narazie zmykam, bo maly mnie wzywa.Pa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pogniotla mi troszke brzusio i pozniej zrobila masaz szyjki macicy i poruszyla czop-tak bardzo balam sie tego bo ludzie mnie nastraszyli ze to tak bardzo boli a to nie prawda!!! nie ma sie czego bac!wystarczy sie rozluznic,boli tylko w jednym momencie przez sekunde doslownie i koniec! teraz ylko czekac az czop do konca sam odejdzie i zacznie sie akcja porod
a w najgorszym przypadku bede rodzic w przyszly czwartek-dostalam skierowanie do szpitala
tak wiec NIKUS szykuj sie na podroz swojego zycia 

Cos mnie dziwnie brzuch boli...juz myslalam ze to juz ale czopa brak na wkladcewody tez nie odeszly
ale nic, trzeba isc sie szykowac na ktg i tak sie zastanawiam czy by nie wziasc ze soba torby, bo w koncu jakby mnie dzis zatrzymali, to bez sensu wracac do domu 15 km po torby
ale sie łudze
![]()
Bylam dzisiaj u poloznej i postanowilysmy "pomoc"maluszkowi wyjscpogniotla mi troszke brzusio i pozniej zrobila masaz szyjki macicy i poruszyla czop-tak bardzo balam sie tego bo ludzie mnie nastraszyli ze to tak bardzo boli a to nie prawda!!! nie ma sie czego bac!wystarczy sie rozluznic,boli tylko w jednym momencie przez sekunde doslownie i koniec! teraz ylko czekac az czop do konca sam odejdzie i zacznie sie akcja porod
a w najgorszym przypadku bede rodzic w przyszly czwartek-dostalam skierowanie do szpitala
tak wiec NIKUS szykuj sie na podroz swojego zycia
![]()
może załapiesz się na ten oblegany piątek 13 tego
Hmm, a mi sie wydaje, ze ja jestem jedynabo jak slysze co chwile o czyims porodzie to sie wsciekam, ze kazda rodzi tylko nie ja :-( zazdrosna sie robie jak dziecko
![]()

u mnie sugerują się terminem z usg (tak lekarz prowadzący mi powiedział, czyli dziśDziubasku skoro u Ciebie tydz po terminie nalezy sie zglosic to jak sie nic u Ciebie nie zacznie to kiedy idziesz do szpitala??w pon 16.11 czy juz w niedziele 15.11 pojdziesz??
Kasiula oby wszystko bylo dobrze...oj te zielone wody:-(

Czyli jeśli do 19 nie urodzę wtedy indukcja. Od jutra (miałam od dziś) zacząć jeździć do szpitala na ktg, co 2 dni będę jeździć do 19.11 chyba, że urodzę wcześniej 

a jutrzejsza data nawet mi pasuje ;-)
dziunka skoro tak piszesz, to jak twoje maleństwo ma wyjść na ten światszczesciaradla mnie to jest tak nieprzyjemna i bolesna rzecz, ze z tego powodu to mam ochote cofnac sie w czasie 9 miesiecy
![]()

O, pierwsze slysze, zeby po cesarce naciskali na ranePo naturalnym to wiem i dobrze pamietam, to bylo straaaaaaszne
![]()
macica kurczyla sie sama wiadomo najbardziej w czasie karmienia ale musze przyznac ze to prawda ze po drugim porodzie to duzo bardziej boli nie bralam w prawdzie niczego przeciwbolowego chociaz co chwile mi przynosili przykladalam sobie za to taki zimny oklad zelowy jak najbardziej bolalo na szczescie to tylko 2-3 dniBiedna ta nasza kasia... tyle po terminie i nic,... :-(Kasiula jeszcze nie urodziłą :-( znieczulenie wziełą wczesniej wlasnie zaczyna jej odchodzić, ma 4 cm rozwarcia głóka bardzo wysoko, lekarz boi się ze nie da rady sama urodzić, być może zrobią cesarkę, czeka na decyzje, jest już zmęczona.
Kasiula jeszcze nie urodziłą :-( znieczulenie wziełą wczesniej wlasnie zaczyna jej odchodzić, ma 4 cm rozwarcia głóka bardzo wysoko, lekarz boi się ze nie da rady sama urodzić, być może zrobią cesarkę, czeka na decyzje, jest już zmęczona.