B
Bura
Gość
Mam pytanie do mam mieszkających na stałe za granicą: w jakim języku mówicie do swoich maluchów? Po polsku, czy w miejscowym języku? :-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mam pytanie do mam mieszkających na stałe za granicą: w jakim języku mówicie do swoich maluchów? Po polsku, czy w miejscowym języku? :-)
oprocz tego czytamy mu bajki po angielsku, sluchamy radia po angielsku i piosenek dla dzieci
staram sie tez nazywajac rzeczy podawac mu dwie nazwy. Moja siostra miala prosciej bo jej maz jest wlochem i on rozmawial z dziecmi po wlosku a ona po polsku i dzieki temu maluchy od urodzenia znaja dwa jezyki i teraz plynnie sie nimi posluguja (maja 8 i 6 lat) :-)Paczka z bujaczkeim nie dotarła. Mam nadzieję, że dziś już będzie i że córcia będzie lubieć w nim leżeć.u mnie to rewelacja dzieki niemu mam wiecej czasu sobiea mam z wibracja ale nie wlanczam jej wole sama bujać
![]()
Trzymam kciuki i szczerze podziwiam za decyzję o drugim dzieciątku.zapomnialabym...
test wyszedl negatywny:-( mam nadzieje ze jakos w bliskim czasie mi sie uda(walentynki;-)) i bedzie pozytyw![]()
Uspokoiłaś mnie. Już myślałam, że coś dzieje się złego i miałam dzwonić do lekarza.mój ma 37.Maluszki normalnie mają temperature trochę wyższa niż starsze dzieci i dorośli.![]()
My z mezem postanowilismy mowic tylko po Polsku, chcemy zeby mala sie ladnie nauczyla mowic, czytac i pisac po PolskuMam pytanie do mam mieszkających na stałe za granicą: w jakim języku mówicie do swoich maluchów? Po polsku, czy w miejscowym języku? :-)
. Po roku macierzynskiego bede musiala wrocic do pracy i wtedy mala pojdzie razem ze mna (Pracuje w przedszkolu) dzieciaczki sa podzielone na grupy i akurat ja pracuje z tymi najmniejszymi od 1 do 3 lat. Wtedy bedzie nam troche ciezko bo w pracy musze mowic po norwesku i mala moze byc z dezorientowana
Uff. jak my to pogodzimy???
i tez dlatego, bo nie znam za duzo polskich pisenek. Jak bede w Pl nakupuje ksiaeczek :-)Mam pytanie do mam mieszkających na stałe za granicą: w jakim języku mówicie do swoich maluchów? Po polsku, czy w miejscowym języku? :-)
my mówimy tylko po polskuMam pytanie do mam mieszkających na stałe za granicą: w jakim języku mówicie do swoich maluchów? Po polsku, czy w miejscowym języku? :-)
jak mały pójdzie do przedszkola to wtedy nauczy się języka , a póki co to po norwesku mówią do niego na badaniach i w urzędach czy nawet panie w sklepie więc coś tam się osłucha z językiem ;-)Mam pytanie do mam mieszkających na stałe za granicą: w jakim języku mówicie do swoich maluchów? Po polsku, czy w miejscowym języku? :-)
No tu się, Dziunka, z Tobą nie zgodzęWiecie tak sobie mysle, ze karmienie piersia 2-4 latka to nie zadna tragedia. Tragedia jest karmienie 9-latki butelka.
I a propos niesmialosci, to ja jestem bardzo niesmiala a karmiona piersia nie bylam![]()

A koniec karmienia powinien przypaść na okres indywidualizacji dziecka - wtedy musi zostać "rozwiązany" lęk separacyjny
. Rozwiązuje się on dużo trudniej przy symbiotycznej relacji, którą karmienie wzmacnia
Klaudia spacerówkę z buzza można w jednej części złożyc![]()
Co do wozkow w samolocie to znam kilka osob, ktorym niestety wozki w samolocie polamali i niestety odszkodowanie nie starcza na zakup nowego. Dlatego ja szukam jakiegos uzywanego wozka, z ktorym pojade do Polski. Zal byloby mi, gdyby zniszczyli mi nowy drogi wozek.
Bardzo polecam Wam do rak DEXERYL. Jest rewelacyjny. Sama cierpie na suche i spiechrzone dlonie.
Ja to mam problem z bardzo sucha cera-szczegolnie czolo. Macie jakis dobry krem do buzi?