reklama

Listopad 2009

Młody śpi juz na noc ;))))
Ja juz wyczekuje jutra. A póki co ide robić kawę i odsapnę troszke bo szatan dziś szatanił niesamowicie. Uwierzycie ze dosłownie cały dzien z przerwą na drzemkę i zupę skakał jak "kanguj" [kangur]. No dzisiaj wyjątkowo nogi miał jak sprężyny. Upocony do granic możliwości aż D. powiedział Marcel jakiś ty spocony i jak brzydko pachniesz........zeby takie małe dziecko pociło się z "aromatem" to na serio wierzcie mi jak on dzisiaj broił ;p
Jutro tylko spakuje podręczne rzeczy i troszke spożywki i spadamy :D ale jeszcze nie wiem o której. Zależy jak mojego z roboty oddelegują. moze to byc o 8 rano a moze byc i o 13 ;p Pozyjemy zobaczymy.

reklama
AGRAFKA ja zostawiłam raz małego z mężem. Jakieś 3tyg temu, bo jechałam na pogrzeb. Wyjechałam z domu o 22 Jaśo spał a o 24 miałam telefon, że mały się obudził i zorientował, że mnie nie ma. Musiałam wsiąść w samochód i jechałam na sygnale 50km. Tylko wzięłam panicza na ręce zasnął w sekundę, więc ja znowu spowrotem do domu rodziców. U nas ja wieczorne rytuały sprawuje bo mąż albo w pracy albo idzie do gołębi, więc może dlatego taka reakcja.

Pathanka no to mnie nie pocieszyłaś, bo u nas też ja w 90% wieczorów usypiam i ja jestem w nocy do utulenia. Ale wydaje mi się, ze twój maż trochę spanikował, no bo przecież nic by się małemu nie stało, najwyżej by trochę poplakał i w końcu zasnął, jak myślisz ?

My na razie mamy z M plan, żeby pójść w sobotę do kina w Lublinie na 20.00, a Ala zaśnie z babcią, dziadkiem i moją siostrą. Zobaczymy :)

Ala już śpi, niesamowite :). Ale w żłobku spala tylko pół godzinki i potem już wcale.

Moje laski też chrapią, ale dopiero od 19:45, trochę je przetrzymałam, bo chciałam pranie nadgonić.

MAMY DRUGI WIECZÓR BEZ SMOCZKA!!!! Dwa razy zawołała i tyle. Powiedziałam jej że zgubiła i nie ma i chyba się z tym pogodziła;-) Pani w żłobku zaznaczyła żeby smoki pochować. Swoją drogą odkryłam że każde dziecko ma swoją tablicę gdzie Panie odnotowują zalecenia rodziców, pory drzemek, co i kiedy jadło itp. Bardzo dbają o pupki maluchów:tak: wystarczy że Asia popuści kropelkę to już przebierają.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z opieki i naprawdę warto płacić za ten żłobek 600 zł a nawet i więcej:tak:

Kilolku mam dla Ciebie radę :-) po prostu w kolejnym cyklu mocno postaraj się o maluszka, zajdź szybciutko w ciążę, idź na zwolnienie i sprawa opieki nad maluchem bedzie rozwiązana ;-) Kuba do przedszkola pojdzie a Michaś będzie siedział z mamusią. A pensja będzie Ci wpływała na konto :-D
no taki mam plan dlatego ciotkęi tesciową umówilam tylko na 2 mesiące. Potem niby Michas ma isc do przedszkola ale mam nadzieje,z e już nie pójdzie. Tylko slyszłam, ze teraz dopiero po 12 tc zwolnienie jest płatne 100%

AZA - następnym razem to już zapewne skorzystamy z okazji i wpadniemy bandą poprzestawiać WAM trochę mieszkanie:-D:-D
Martolinka - gratki zębowe. U nas jedynie łapki prawie po łokcie nikną w paszczęce i na razie cisza...
Pathanka - życzę spokojnej nocki dla Jaśka i dla Was.
Kikolek - dziś ogólnie dzień dziwaczny, więc może dlatego Michaś tak reagował na ciotkę.;-) Trzymam kciuki za plany ...;-);-);-)
Mama - fajnie, że Wam się trafił taki wyjazd, mini wakacje;-)
Dziunka - to super żłobek masz ... ja zobaczę jak będzie u Gośki, mam nadzieję, że nie za bardzo da popalić :-D:-D
Moje padły , pogoda też nas dobiła wszystkich, ja jeszcze mam @, więc ogólne zniechęcenie do życia mnie nawiedziło, zapewne jutro już hormony pójdą w górę i samopoczucie się polepszy.

Edit. Kikolek - wg internetu http://www.ofeminin.pl/ciaza/zwolnienie-lekarskie-w-ciazy-2011-f77108.html w ciąży 100% wynagrodzenia.

Ostatnia edycja:
Kilolek super plan:tak: zeby sie Wam tylko szybko udało ;-)
dziunka no gagatek to jest niezly, nie ma co:-)
Mama to wypoczywaj ile sie da u mamy ;) a na ile jedziesz?

Ja musialam dzisiaj myc glowe Mlodemu w dzien dwa razy:szok:
pierwsze krem sobie roztarł a potem na spacerze wylal sok na glowe, masakra:/

Kurde jak ja bym gdzies wyszla z mezem, no ale nie ma jak:-(
Sasiadom raczej nie podrzuce Kuby:-D
Moglby ktos z Polski do nas przyleciec ;)

Polozylam Go wlasnie spac a jeszcze pranie mi sie pierze, zapomnialam wczesniej je wstawic a uzbieralo sie troche. Mam nadzieje, ze zasnie bez problemu.
Kurde nawet nie musze sprzatac jak co wieczor, Kuba pozwolil mi pozmywac, sprzatal ze mna zabawki przed kapaniem i razem odkurzylismy :tak:

Cleo, ana, Lagajka hop hop! o z tym spotkaniem? Ja se muusze jakos jutro w pracy na przyszły tydzien umówić. To co może ja w poniedziałek pójde do pracy a spotkamy sie np we wtorek?

reklama

Mama to wypoczywaj ile sie da u mamy ;) a na ile jedziesz?

Polaa a nie wiem :D zobaczymy. Plan jest taki ze jak D. pojedzie nastepny raz słuzbowo w te strony to nas odbierze ;-) i w ten sposób odwiedze rodziców a dziadki nacieszą sie wnukiem. co tu dużo pisac za darmo. Niestety ale jak chce odłożyc na wyposazenie domku to musialam odwlec odwiedziny w najlepszym wypadku do połowy wrzesnia a tu prosze za free ;p Teraz jakies kontrakty w tamtych stronach maja wiec przynajmniej raz w tyg. jedzie tam ;) mysle ze nie więcej niz tydzien tam posiedzimy ;)) a może jak fajnie wyjdzie to raz w m-cu na tydzien bedziemy jezdzic do rodziców...
ostatnio to wnuka widzieli w pierwszej połowie czerwca ;))
Mam nadzieje ze wszystko fajnie wypali ;))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry