Ja bardzo się cieszę ze mialam swoją polozną. Chciala za porod chyba 800 zł my dalismy jej 900 zł. I tych pieniędzy nie załuję. Do tego mialam na dwie noce pielęgniarkę przy lozku, zeby czuwala przy małym. Oli często się zachłystywał, opił sie chyba wod.
Rano mialam jechac na pierwsze ktg do mojej poloznej (to był termin porodu) okazało sie ze plamię krwią, zadzwonilam do niej. Byla pierwszy dzien po urlopie.
Kiedy przyjechalam nie musialam czekac w kolejce rodzących, nie robili ze mną na poczekalni w bolach ankiety itd itp. Polozna wyszla, zabrala do pokoju, zbadała. Zajęla mi msc na sali ogolnej.
Wybralismy salę prywatną. Ankietę wypełniła ze mną w pokoju, wiedziala o mnie wszystko, od razu pamietala zeby mi dac kroplowkę bo mialam paciorkowca, znala juz moje badnia itd. Nie musialam wszystkiego od Adama i Ewy tłumaczyc.
Była ze mną byla podczas calego porodu, oczywiscie nie non stop ale opiekowala mnie mną caly czas, nie musielismy biegac i jej szukać. Ktg robila mi na stojąco, tak zeby mi bylo wygodnie, mialam cewnik dla noworodków, pokazywala jak cwiczyc, jak oddychac, tak naprawdę gmerala i rozciągala mnie non stop bo rozwarcie było ale Oli był za wysoko, pokazywała jak kucac, jak napinac.
Rozmawialam z dwoma dziewczynami one nie miały takiej opieki.
To były najlepiej wydane przez nas pieniądze. Ja mam takie doswiadczenia, następnym razem tylko z tą polożną.
Ktore placuszki z piersi robisz Marta?
te Kasiuli?
"o ja z piersia tez mam fajny przepis piers kroisz na male kawaleczki do tego 2 jajka 3 lyzki majonezu 3 lyzki wegety ser zolty potarkowany sol pieprz na godz. od lodowki aby sie przejadło i pozniej takie placki ale pycha mniam

"
czy Dziunkowe?
"Kotlety z piersi kurczaka z papryką
- pierś z kurczaka
- czerwona papryka
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- vegeta
Pierś kroimy w kostkę, obsypujemy vegetą (troszkę, bez przesady, nawet mniej niż wiecej
), odstawiamy do lodówki na pół godziny, żeby przeszło.
W misce mieszamy jajka, dodajemy majonez i mąkę, mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy mięso i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Można posolić jeśli bedzie bez smaku"